Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) zabić muchę komara kaczkę kurę indyka to rzecz normalna ale zabić miłość to grzech ogromny niezrozumiały bo miłość to tulenie śmiech płacz życia naszego kram kto miłość zabija łotrem łobuzem czyli draniem miłość to jest to coś bez niego człowiek nic niewart Edytowane 17 Lipca 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 4
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Waldku a słyszałeś o miłościach toksycznych, które bezwzględnie należy zabijać? Pozdawiam 1
Magdalena Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 zgaduj zgadula gdzie niestylistycznie jest
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - pisząc miałem na myśli tę czystą miłość zaufaną itd. Dzięki za czytanie Jacku. Pozd. Witam - myślę zę tam gdzie poprawiłem. Dziękuje za czytanie. Ciepłego dnia życzę.
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) A jeśli ktoś kocha indyka? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma czegoś takiego jak toksyczna miłość, moim zdaniem, są na to inne określenia, tutaj zgadzam się z Waldkiem. Miłość powinna znaczyć miłość, a nie np. uzależnianie od siebie lub wykorzystywanie dobroci czy słabości innej osoby. Problem w tym, że od jakiegoś czasu próbuje próbuje się rozmyć znaczenie słow nazywających najwyższe wartości i w związku z tym wszyscy mamy obecnie lekki mętlik w głowach. Inna sprawa, że rzeczywiście, czasami można kochać toksyczną osobę... i to uczucie może przesporzyć problemów. Pozdrawiam Edytowane 17 Lipca 2019 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba Szymborska pisała: " Bez tej miłości można żyć mieć serce puste jak orzeszek .." Tak że są różne rodzaje miłości: Pozdrawiam.
Marek.zak1 Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Miłość to tulenie, ale także namiętność, ale na dłuższą metę też zapewnienie poczucia bezpieczeństwa, czyli kasa, bo kobiety są wymagające. No trochę innych rzeczy, bez których miłość gaśnie.
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O zupełnie innych miłościach piszemy, Marku i to są właśnie te zawirowania, o których pisałem wcześniej. Grecy mieli kilka określeń na opisanie miłości Ty piszesz o miłości erotycznej od greckiego Eros, ja jestem bliżej Agape. Pozdrawiam
TakitamWpis Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Waldemarze, piękny wiersz stworzyłeś, dla mnie przejrzysty i poczytny, tematyka i przekaz łapią za serce Dziękuję
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sylwku wyłożyłeś kawę na ławę - masz rację. Ja użyłem skrótu myślowego. Oczywiście miłość z samej nazwy winna być piękna czysta uskrzydlająca itd... A "toksyczną miłość" tworzą toksyczni ludzie. Np matki jedynaków(czek) wmawiających swemu dorosłemu dziecku, że wszystko robią dla jego dobra (wtrącając się rujnują jego małżeństwo) a tak naprawdę są to egoistki kochające tylko siebie. Przykłady można by mnożyć. Potocznie mówi się o tym "toksyczna miłość". Pozdrawiam Jacek
Marek.zak1 Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. --------------------------- Miłość do kobiety zawiera w sobie erotyzm, który jest ważną częścią. Miłość w stylu głaskania i przytulania to do córek, lub mojej .bokserki Sowy.
Maria_M Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W przeciwnym razie ona zabije ciebie. Powoli, ale skutecznie. Pozdrawiam:)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wita - miło że się spodobał - dziękuje bardzo. Pozd. Witam - nie o taką miłość chodzi - ale za przeczytanie ślę ukłon i podziękowanie. Dużo miłego ci życzę.
Vivix Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 A mi bardzo podoba się pierwszy tercet. Po prawdzie, gdy pierwszy raz go przeczytałem to ryknąłem śmiechem, chociaż zapewne nie miało to tak wyglądać. Śmiech jednak nie był z politowania, ale z faktycznego humoru jaki ta strofa mnie wprowadziła. Bo fakt normalnym jest zabić muchę, czy komara - robi to każdy, ale kurę czy kaczkę? Jeszcze tego Indyka! Dla niektórych to wcale nie jest takie normalne i to przedstawienie obok siebie komara i kaczki tak bardzo mnie rozśmieszyło. Ja się tutaj doszukuje alegorii miłosci małych i dużych, wiem, że to nadinterpretacja ale jakoś nie umiem do tego inaczej podejść. Pozdrawiam serdecznie!
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - miło że czytałeś i szczerze skomentowałeś. No i witaj na forum - niech ci tu miło będzie. Pozd. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @Wędrowiec.1984 - dziękuje.
Czarek Płatak Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2019 Są sytuacje, w których niestety nie ma innego wyjścia i miłość w sobie do osoby, która nas odrzuca trzeba stłumić, a jak się da zabić, bo inaczej ona może zabić nas. Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Duży uśmiech za przeczytanie - dzięki. Pozd.
Rekomendowane odpowiedzi