Andrzej Borecki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zamarcowił się już człowiek,Wysłonecznił blaskiem ciepłym.Odchmurniało już cokolwiekSerce w ciele moim biednym.Rozptasiło duszy wnętrzeŚpiewem wiosny, drzew pąkami.Na dziewiątym w bloku piętrzeWybarwiło się kwiatami.Rozanielon człek już chodzi,Oddech zieleń wiosny chwyta.Rozleśmiany umysł płodziChruśniak malin? Dolce vita.Wypąkowiał, zalistowiał w głowie Umysł kwitnień czasem,Zazielenił się już w tobieRozżywiczon młodym lasem. 1
Krzysia Skrzypczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przepięknie bawisz się słowem. Przeleśmianowo. Pozdrawiam.
Andrzej Borecki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 To jeden z moich ulubionych poetów. Gdzież mi tam to niego.Ten utworek to taka mała zabawa w słowa.Pozdrawiam.
Amelia Brzozowska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Leśmian to Mistrz łagodności i subtelności (przynajmniej w pewnych etapach Swojej twórczości :-)), a Twój wiersz tchnie właśnie taką przyjemną łagodnością, aż się uśmiech pojawia na twarzy, że wreszcie przyszła wiosna tego lata :-)Pozdrawiam SerdecznieA.
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 genialne Andrzeju!śliczne słowa utworzyłeś i takie ciepłe, przyjemne, obrazowe coś pięknego! W zimę będę czytać, żeby pamiętać że w końcu kiedyś nadejdzie upragniona wiosna Serdecznie pozdrawiamNatalia
Andrzej Borecki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Widzisz Natalio - nie tylko prozę piszę. Właściwie to zaczynałem od wierszy.Później inni stwierdzili, że lepiej wychodzi mi proza.
Alessia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przyda się na tej stronce taka poetycka duszyczka, która bawi się słowem, bo czasami do wszystkiego za powaznie podchodzimy, zbyt profesjonalnie.Ode mnie bardzoo duzy plus, ciekawa to nauka dla mnie.Pozdrawiam serdecznie Alessia
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Doslownie wbilo mnie w fotel..To niesamowite...Fenomenalnie wladasz i bawisz sie slowem..To juz 2 twoj wiersz( pod rzad), ktory bardzo mi sie podoba..Juz mam cie na oku .Nie czytalam twojej prozy, ale zdecydowanie powinienes pisac tez poezje...Piszesz tak dojrzale, plynnie - choc troche zgrzyta mi ostatnia strofa( a wlasciwie jej 2 pierwsze wersy), ktora psuje troche rytm , ale wielki plus za rymy i za wybor mojego ulubionego poety, najwaspanialszego wieszcza pod sloncemPozdrawiam
Andrzej Borecki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Rany! Dziewczyny!Rozpieszczacie mnie. Zrobiłem się czerwony jak burak.
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A ja tylko powiem to, co dopiero jednej osobie tutaj napisałem: zapraszam piętro wyżej...Adam
Andrzej Borecki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Po północy skorzystam.
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ze względu na słownictwo wiersz wolno się czytaprzez co czytalenik bardziej zwraca uwagę na treść,wolniej czyta, mózg pracuje jak zawsze,czas ulega załamaniu lekkiemua to przykuwa do wiersz uwagępodoba mi się, mimo iż nie odnajduję w nim tego mojego swojego ulubionego klimatu i emocjiPozdrawiam,Kai FistP.S.Dolce vita.obiło mi się o uszy niewiadomo gdzie
Andrzej Borecki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dolce vita? Słodkie życie Kai.
Rekomendowane odpowiedzi