teraa Opublikowano 9 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 dzieci jedzą pomarańcze w botanicznych ogrodach subkultury przyswajając wyładowania elektryczne patriotycznie i pacyfistycznie stopniowo dodajesz się do siebie robiąc klepsydrę ze szklanki z herbatą twoje słowa działają na mnie podprogowo w sam środek ziemi zapuszczam korzenie a samoloty latają wysoko pokoje rozmawiają ze sobą całorocznie świętując samobójstwa i kanapa opozycyjnie odrywa sobie nogę
Marek Ciućka Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Ktoś musiał poruszyć ten temat i dobrze, że to Ty uczyniłeś. Tytuł, jak i cała treść ściskają gardło... Osiągnąłeś bardzo wysoki poziom.
Arena Solweig Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Wiersz poruszył… udało Ci się przekazać WAŻNE. Dodatkowo skłonił mnie do prywatnych interpretacji, poza tą narzucającą się najbardziej. Podpisuje się pod poprzednim komentarzem… Pozdrawiam Arena
Witold Marek Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Podoba mi się, że przekazujesz to, co przekazujesz, nieegzaltowanie, niełzawo. Wersy przebiegają miarowo i (pozornie) obojętnie jak koła aut po szarym asfalcie. Pozdrawiam.
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 ciekawy wiersz. pozdrawiam :)
Agnes Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 ja osobiście ne przyłożyłabym tu jednej interpretacji, tytuł może mylić,prawda? ale trzeba przyznać że ciekawie Ci to wyszło, nie ma co:) niektóre fragmenty są naprawde świetne, a reszta nie odbiega... literówka: klepsydrĘtwoje słowa działają na mnie podprogowo----gucio:) pozdrawiam Agnes
teraa Opublikowano 12 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 nie wiem dlaczego czytelnicy myślą że to "ten" temat... przecież tu zupełnie nie o to chodzi :D tera
Agnes Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 ale może to być rownież ten temat:) daj ludziom żyć, niech każdy interpretuje po swojemu:P Agnes
teraa Opublikowano 12 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 no dobrze... ale gdyby nie tytuł to jaka byłaby interpretacja?? bo mnie bardziej interesuje utwór niż tytuł który narzuca pewne skojarzenia i większosć jedzie tym tokiem myślenia Tera
Marek Hipnotyzer Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 moim zdaniem tytuł zabarwia całość. równie dobrze mogłoby być - "lubie oglądać reality shows" jednak tytuł nadaje skrajności opisanym uczuciom, charakteryzyje je jako jednoznacznie negatywne. Chcesz wielu interpretacji? nie dawaj takich tytułow ;)
teraa Opublikowano 12 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 nie chce jednoznacznych interpretacji ale nie chce też takich które przychodzą po samym tytule po drugie czy nie mam prawa lubic tego co w tytule. moze jestem jakis szajbniętym polskim pedofilem z beligijskimi korzeniami :) czy dziecko jest dzieckiem?? tera
Luthien_Alcarin Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 znów dobrze-więcej chyba pisać nie musze Pozdrawiam AgataProsimy o konstruktywne komentarze i uzasadnianie wyrażanych opinii. moderator
teraa Opublikowano 13 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Komentarz został usunięty ze względu na złamanie regulaminu lub zasad serwisu. Prosimy o komentowanie wierszy.
Michał Kowalski Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 przyłączam się do pochawał ...a najbardziej przypadła do gustu finalna strofa pozdrawiam gorąco
Klaudiusz Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 niestety, wiersz jest tylko świetny, a powinien być "zajebisty" żeby dorównać tytułowi jeden z najlepszych tekstów ostatnio... (ale w almanachu powinno być jenak "lubiĘ...") pozdrProsimy o uzasadnianie wyrażanych opinii. moderator
Klaudiusz Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Prosimy wyłącznie o komentowanie wierszy i uzasadnianie wyrażanych opinii. Komentarz łamie regulamin oraz zasady serwisu. Moderator
Rekomendowane odpowiedzi