pathe Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 Nie wiem nawet jak długo Moje niesforne dziecko gra na bębnie Twojego brzucha I jak długo Leżysz na plecach rozciągnięty na całą szerokość przedpokoju Cierpisz na niestrawność Ja na stwardnienie wnętrza dłoni Więc nie całujesz Więc nie głaszczę Nie wiem jak długo tak pociągniemy
Nata_Kruk Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 "nasze mieszkanie", dla mnie, zbyt dosłownie podane i wiem, że takich mieszkań jest ciągle zbyt wiele dookoła. Są powtórzenia ale... wydaje mi się, że lepiej by było albo... nie wiem już jak długo... a jeszcze lepiej.. już nie wiem jak długo, lub... nie wiem nawet jak długo... czy też... nawet nie wiem jak długo. Całość można by "dopieścić", ale to raczej nie odkrycie na Ciebie.. ;) Pominęłam w czytaniu dwa końcowe wersy. Pozdrawiam.
pathe Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 @Nata_Kruk No.. Nie wiem nawet już jak długo W tej kolejności lepiej ?
Nata_Kruk Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pathe, sugerowałam zrezygnowanie albo z "już", albo z "nawet", "nasze mieszkanie" jest Twoje, zrobisz jak zechcesz. Hej.
cezary_dacyszyn Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 OK. Jest to wiersz. Niepotrzebnie z dużych liter i... do wywalenia ostatni wers. Daj odbiorcy możliwość wyboru zakończenia - to czytelnika utożsamia. Tutaj postawiony szlaban, którego nie wolno przekroczyć... Osobiste refleksje pasują do pamiętnika, portal wymaga WIĘCEJ ;-)
pathe Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 @cezary_dacyszyn Hej, tak duże litery to pomyłka, ostatni wers-zgadzam się. A że czytelnicy portalu wymagają więcej nic tylko się mogę cieszyć z konstruktywnej krytyki. Wiersz wrzuciłam całkowicie na gorąco w wersji surowej, fajnie, że tutaj dojrzewa. Pozdr zimowe z podkarpacia!
Rekomendowane odpowiedzi