cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 księżyc ubieram w butelki szampana gwiazdom wiążę kokardy z zachwytów klnę obraz by został na zawsze twoja aura moje serce bez zgrzytów poślij uśmiech jaskółką majową roś słowami niczym deszczem jak naręcze bzu zerwij ze mnie wszystko bądź moim powietrzem Wolin 15 III 2012
sun Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Takiego lubię Cię czytać! Nie ma 4-maj, jest 5! Pozdrawiam.
M_Patriota Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Podoba mi się. Ładnie. Jaskółki, a raczej jerzyki, ale to też jaskółki są moimi przyjaciółkami od początku maja do środka sierpnia. Tak podziwiam je, że aż przypomniał mi się wiersz, który [proszę wybaczyć i nie brać to jako siebie reklamowanie] zachciało mi się tutaj wrzucić. Pozdrawia Mietko z Podlasia NIESTRUDZONE... Wzbiły swój lot Nad las złotych pędów I rysują na niebie splot Zmieniających w powietrzu rzędów... Ścigają niebo, ścigają siebie I ciągle są w potrzebie - Ścigać siebie, ścigać niebo... I nigdy nie są w kolizji. O niebo, gdyby tak ludzie Mieli takie intencje: Brać życie i przemierzać czystymi drogami - Nogami, jak "niestrudzone" lotami... Co wtedy? Wtedy łzy nie byłyby gorzkie. I cierpień nie byłoby w ogóle, Bo każda droga miałaby porządek! [ maj 2008 ]
Jolanta_S. Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 @cezary_dacyszyn czarujesz... a jeśli będę twoim powietrzem i zerwę z ciebie wszystko to co mi powiesz
efemeryda2 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 ciepło delikatnie kolorowo i zmysłowo, o czymś zapomniałem?
cezary_dacyszyn Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pierdy ... ale czasami się zdarzy ... ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 @M_Patriota z ornitologicznego punktu widzenia jaskółki i jerzyki to dwie różne sprawy ;-) Ale zachwycają jedne i drugie, mnie chyba bardziej jerzyki ;-) Pozdrawiam Podlasie ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Es tut mir leid ... :-( Nie Ty byłaś Muzą :-) A i Muza posłużyła tylko jako pożywka dla wiersza ... Taki ze mnie drańcyszyn ;-))
cezary_dacyszyn Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mniam! O mniam !!! ;-)
Jolanta_S. Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 @cezary_dacyszyn ;) zimny jak w piosence wiśniewski... no cóż nie przejmuj się jolu byłaś wiele razy muzą i dalej będziesz chociaż nie dla tego poety pozdrawiam
aluna Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 @cezary_dacyszyn Czarku zaraziłeś mnie nadzieją ,że zawsze można odzyskać utracone, ba tylko nasze i płonne ,,,! Pozdrawiam! Hania
Nata_Kruk Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 Jeżelii owa "ona" zrobi to wszystko, o czym opowiada II- ga strofka, nie dziwi, że.. nie możesz oczu oderwać.. ;) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi