Tadeusz Anonim Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Witam Ta sprawa może być dla kogoś banałem, lecz dla mnie to banał nie jest^^ Otóż podoba mi się pewna dziewczyna (spotykam się z nią tylko raz w tyg na ćwiczeniach z prawa rzymskiego), chcę napisać dla niej wiersz... i tu jest problem. Nie mam za grosz talentu. Coś tam próbowałem napisać sam, ale jak to czytałem to się z tego śmiałem. W związku z tym mam ogromną prośbę do osób na tym forum o napisanie wiersza, komplementującego jej urodę, bez wyznawania miłości. Jakby ktoś kto ewentualnie się tego podejmie wplótł w wiersz wątek starożytnego rzymu/prawa rzymskiego byłbym ogromnie wdzięczny Z góry dziękuje za pomoc.
M._Krzywak Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Ja bym nie pisał. Też mi się kiedyś spodobała na ćwiczeniach dziewczyna i z dziewczyny stała się żoną :)))
Jolanta_S. Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Michale wiersza nie chcesz napisać a prośbę wypada spełnić młodzieniec cel ma szlachetny chwyć za pióro udowodnij jakim świetnym jesteś poetą ;)))
Magdalena_Blu Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Nie wiem jak w prawie rzymskim podchodzą do posługiwania się nie swoim tekstem:) Mam duże wątpliwości do pomysłu:)
Roklin Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zapewne trzeba mieć upoważnienie. Ale - generalnie - pomysł uważam za niedobry; spróbuj zaimponować jej czymś, w czym naprawdę czujesz się mocny. Życzę powodzenia :)
M._Krzywak Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Ja już na szczęście nic nikomu nie muszę udowadniać :) Ani też pisać, co jest zaprawdę wielką ulgą.
Tadeusz Anonim Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Dzięki za zainteresowanie tematem. Rzym to tylko coś jakby bonus, który z chęcią zaakceptuje, ale nie jest to żaden wymóg. Jak wiersz nie będzie zawierał tego wątku to i tak będę wdzięczny za pomoc bo nie potrafię nawet 2 przymiotników zebrać w składną całość w wierszu^^
Jolanta_S. Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli musisz mieć koniecznie wiersz to czemu nie sięgniesz po gotowy...
Jolanta_S. Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz przecie, że to tylko żart z mojej strony. Chyba nie uraziłam? Michał :)))
Roklin Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Mam duże wątpliwości co do tej idei, ale... jeśli koniecznie chcesz to zrobić, i jeśli chcesz, żeby to dobrze wypadło, napisz go sam. Nie podpisuj się pod nieswoim dziełem, bo to nie przynosi chwały. Nie musi być jakiś skomplikowany (w zasadzie nawet lepiej, żeby nie był), byleby był szczery i od serca. Musi zawierać pierwiastek uczuciowy. Powodzenia!
Malarz_ Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Najlepiej ułożyć jest coś własnego do takiej sytuacji, tylko wskazówki potrzebne. Zamiast pytać do pracy zachęcam a pewny jestem że możesz. Własne słowa są w takim wypadku najlepsze.
dzie_wuszka Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Niech pan szuka w tomach wierszy. Cudzego wiersza i tak nie może Pan podać za swój, a klasyka zwykle w takich przypadkach się sprawdza :) życzę szczęścia (proponuję Horacego)
Mr._Żubr Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 Zgadzam się z przedmówczynią. Jak pojedziesz klasykiem, to przynajmniej wyjdziesz na oczytanego, a jak czymś swoim, to będziesz jedynie grafomanem. Tak w ogóle, pisanie z miłości jest z reguły chybionym pomysłem.
Rekomendowane odpowiedzi