Bolesław_Pączyński Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Głóg pokłonił się do pasa sąsiadce kalinie na gawędę ją zaprasza nim nocka nadpłynie. Kalina się rozszumiała -Kochany mój głogu natura nam siebie dała dziękujmy więc Bogu. Jestem bardzo z tego rada przy Tobie wyrosłam Ty tak ładnie opowiadasz a wokół nas wiosna. Gil dziś uwił w mej koronie malutkie gniazdeczko, gałązkami je osłonię jest moją cząsteczką. Słychać cichy szmer kaliny zachować chce ciszę, obudzić nie chce ptaszyny do snu ją kołysze. Głóg kalinę adoruje przed wiatrem ją chroni dla intruzów nie żałuje ciernistych swych dłoni. Co dzień czule jej do ucha szepcze o przyrodzie Ona jego chętnie słucha i żyją tak w zgodzie.
Ian Duma Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 ,, i żyją tak w zgodzie." A ja dodam od siebie jeszcze dwie kropki .. Niech tak będzie i tak to życie trwa. Wiersz bardzo obrazowy, lubię kiedy czytając wiersz, wszystko dziać się może w mojej głowie. Kocham te plątaniny krzewów, co to niby w miłosnym objęciu trwają. To rzeczywiście wieczne. Pozdrawiam serdecznie, plusuję uczciwie.
Anna_Para Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Bolesławku, śliczna, utrzymana w konwencji sentymentalnej piosenka. Ponieważ zawsze mi poetycko komentujesz wiersze, oto rewanż: Ach, wytrwają w tym duecie jeszcze długie lata, głóg kalinie pieśni plecie, ona słucha rada. Cieplutko pluskam, Para:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak tu nie kochać matki natury a szczególnie gdy to wiosna, dziękuje za miły komentarz z plusem. Z serdecznym pozdrowieniem:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Aniu za miły komentarz i tę ciepłą strofę z plusem:) A z ich nasion niech wyrosną maleńkie krzewiny, może wykiełkuje wiosną głóg obok kaliny. Serdeczności:)
Oxyvia Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Bardzo ładna, ciepła i sympatyczna piosenka o miłości, opiekuńczości, może wręcz o rodzinie i macierzyństwie? - chyba tak... Na plus, oczywiście. :)
Kaliope_X. Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 pięknie kwitnie wiosna w krzewach z głogiem i w kalinie, radość w listkach pieśń zasiewa takiej nie ominiesz delikatny wiatr ją niesie muska skronie cierni, głóg nie martwi się o jesień w wiośnie wytrwa wiernie i kalina jemu miła chce przychylić nieba, gdy przekwitnie - będzie żyła, głogu pod nią gleba! piękny, słoneczny, wiosennie ciepły wiersz. pluskam usmiechnięta, z pozdrowieniem :) in-humility.
maria_bard Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Cóż mi dodać do poprzedników...? Że romantycznie, łagodnie wprowadzasz w wiosnę.... Uściski, Bolku. :-) E.
teresa943 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Bolku, przepięknie malujesz miłośnie splecione krzewy, jestem zachwycona :))))))))) cieplutko pozdrawiam z plukiem - Krysia
NOWA Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Ależ z nich jest piękna para kalina z głogiem związana Bolku, pięknie wprowadziłeś mnie w wiosenny nastrój. Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się Oxyvio że ci się podoba, oczywiście masz rację o naturze jak o rodzinie, mamy tak wiele wspólnych cech, dziękuję za plus i tak miłą wizytę:) Z ciepłym pozdrowieniem wiosennym:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za tak śliczny wiersz, plusik i uśmiech:) obok siebie dojrzewają owocami jak korale i czerwone kiście mają tak wspaniałą tworzą parę. olcha z wierzbą rosochatą cały czas ich obserwują mijają kolejne lata oni ciągle owocują. Serdeczności:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciesze się że tak romantycznie mogłem Cię wprowadzić, dziękuję za miłą wizytę:) Pozdrawiam ciepło,wiosennie:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krysiu, staram się jak mogę o ile pozwoli na to powiew natchnienia, cieszę się ze wzbudziłem zachwyt że to tak odbierasz:) Pozdrawiam ciepło wiosennie:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie to że mogłem cię wprowadzić w ten wiosenny nastrój, dziękuję za tak miłe odwiedziny:) Pozdrawiam ciepło, wiosennie:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 ładny wierszyk :) jedna uwaga: zostaw tylko jeden myślnik, na początku wypowiedzi kaliny, więcej byłoby konieczne gdyby w wierszu został przedstawiony dialog, ale to mamy tylko monolog. ewentualnie drugi możesz postawić na końcu przemowy, ale wydaje mi się nie konieczny :). pozdrawiam i do poczytania :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słuszna uwaga i ja o tym myślałem ale jakoś uleciało mi to rozumiem cały czas jest wypowiedź kaliny i te myślniki zbędne, dziękuję. Pozdrawiam:)
Kaliope_X. Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 w owocowej trwają myśli szepczą sobie koralami w ciemną noc się sobie przyśnią wśród olch, pomiędzy wierzbami z brzaskiem dnia ich odczaruje promień słońca, wiatr radosny w każdej nucie owocują koralowym śpiewem wiosny:) Wzajemnie :) in-h.
Rekomendowane odpowiedzi