Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 podpiera główkękapliczkowykról póloczyz objawami alergiiuciekają mu do niebałanem dziewięćsiłuopasany nimbboli upałemmarszczy sięczerwona wodazachodzącego słońcakról idzie w stóg
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Adaś, jesteś wielki... mam takie wspomnienie, sprzed 2 lat, poszłam ze znajomymi do lasu w Bieszczadach i zostawiłam ich w tyle, w końcu zaszłam na szczyt pewnej góry.. z niej roztaczał sie widok na całe pasmo, przepiękny i stałam tam... właśnie w łanie dziewięcsiłu....do zachodu słońca....dziekuję...
magda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...gdybyś umieścił w tle i w rekwizytach autobusy i kioski ruchu, poszedłbyś na łatwiznęstogi dotkliwiej uczulają spojówkę sercaale ja i tak zanucę: trudno nie wierzyć w nic i pomimo wszystko uśmiechnę się błogo do krzyża umęczonego kornikami i kurzem rozdroży i nakarmię oczy gryzącymi się z modą falami barw obmywającymi stopy nieba.i zanucę: wybaczysz, żebyś mógł nienawidzićzaprzeczysz, zebyś nie mógł nie wiedziećzdradzisz, choć przysiagłeś, ze kochaszzdradateż jest darem od Bogatak mówi Pismo a świętesłowa w nim tkwią niepojętetak mówi Pismo a świętei niepojęte słowa w nim tkwiąa nie napotkać mocy tych słówmoze byś umiała choćbyś chciałnie będziesz mógłkiedy nawet ścierniska są koroną cierniową a słowik ubolewaniechybnie oznacza toże na drugim końcu kija płoną tramwaje i multikina spokojną taflą wiarykażda pasja jest kijem
Adam Raj Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz jest poprawny. Temat również ciekawy. I wszystko byłoby w porządku ale jakoś nie jest. I to chyba dotyczy większości wierszy Twojego autorstwa, które czytałem. Problem tkwi w tym, że trudno mi "odpłynąć" po ich przeczytaniu, oddać się głębokim refleksjom i przemyśleniom. Nie wiem dlaczego tak jest ale tak jest. Może coś ze mną jest nie tak? Twój styl jest jakby chłodny i nieco wyniosły. Chyba więcej uwagi przywiązujesz do formy i treści a nieco mniej do prostego przekazania emocji.Oczywiście nie nazywam tego wadą, po prostu nie do końca lubię taką poezję.Niemniej jednak będę czytał Twoje wiersze bo są wartościowe.Szczerze mówiąc jestem pod ogromnym wrażeniem... komentarza Magdy. Może to niewłaściwe miejsce i czas ale powiem to: Magda jesteś nieprzeciętną osobą. pozdrawiam(Was dwoje)
Magdalena C Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dla mne jest piękny. Przenosi moją duszę do srebrem przetykanych pól bieszczadzkich, drzew samotnie i cicho iskrzących się na horyzoncie i kapliczek wetkniętych to tu to tam- "gdzie Bóg palcem wskarze" oraz Jezusa zamyśłonego w cudzie świata.(Chciałm zaznaczyć, zę Jezus frasobliwy pokazuję się gł. w rejonach górskich. Myślę, że to dlatego, iż tam jest najpiękniej i nigdzie nie byłoby mu lepiej.)Peace
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 urokliwa jest wizja przydrożnej kapliczki wśród łanów szumiących dojrzałych zbóż lub stogów pachnącychtylko czemu mi smutno?brak mi dobrotliwych zmarszczek na Jego licu,bo Pan przecież jest miłościwytaką kapliczkę każdy by w sercu swym umieścił, wielu stogiem dla niej jesttakie mi smutaski po głowie chodzą, kiedy czytam twój wierszdzięki
magda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (Adam Raj @ Aug 14 2003, 08:09 AM) Szczerze mówiąc jestem pod ogromnym wrażeniem... komentarza Magdy. Może to niewłaściwe miejsce i czas ale powiem to: Magda jesteś nieprzeciętną osobą. ekhem.... wkradło się male nieporozumienie.... Adamie, to, co kursywą to słowa piosenki... nie moje, choć bardzo załuję...Niemniej, Adamie, dziękuję ci bardzo za miłe słowa, aż się spłoniłam.
Natalia Jack Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zgadzam się z komentarzem Adama R. w 100%....jeszcze ani razu nie odpłynęłam przy Twoim wierszu Adamie S. może dlatego, że jeszcze nie wszystkie przeczytałam?
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Sam nie wiem. Mam mieszane uczucia. Czytając ten wiersz niby mogę sobie wszystko wyobrazić, ale ten obraz trochę ubogi powstaje. Coś mnie tu blokuje. Może trochę za sucho?Mimo to wiersz całkiem dobry i przekazuje jakieś uczucia, więc więcej czepiać się nie będę. Pozdr.
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 królem być dobrze, jeśli potrafi się tak właśnie budować słowa, dźwięki i nastroje, więc sobie tą pasję zabiorę do ulubionych:)aga
Rekomendowane odpowiedzi