Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 SEN Była niepewna lecz sen się ziścił, przyszedł, obejrzał, komin przeczyścił, którego ściany osnuła sadza a on, fachowiec co i rusz wsadza sztolcówkę zwaną też przepychaczem, którą to w komin wsuwał cichaczem i by udrożnić otwór, kanały w tą czynność wkładał animusz cały a kiedy skończył, mokry, zziajany z lubością tulił komina ściany by swoim członkom dać odpoczynek a później zerknąć w czysty kominek.JAWA Ja śnię panie Jaśnie Panie tak służąca na tapczanie pracodawcy swemu rzekła nim w liberię się oblekła, założyła dwie podwiązki po czym czynić obowiązki (co czekały nań po nocy) poleciała niczym z procy bowiem tuż po przebudzeniu nie myślała o leżeniu gdyż od dziecka ją uczono - chcesz by ciebie doceniono to sumiennie rób co każą nawet gdy do łóżka włażą ukryj niechęć, usuń zgrzyty skoro celem są profity.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Doooobre, jedno i drugie. Lecę czynić czynić obowiązki. :) Pozdrawiam Krzysiek
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też od rana jestem na nogach jedząc śniadanie grzebię w pierogach i pytam żonę - Czy to uczciwe? Nie mam wyboru, same leniwe! Ona przez ramię rzuciła ino - Sięgnij do barku, tam stoi wino, łyknij a kiedy wzrok ci zmętnieje znów ci leniwych (porcję) odgrzeję. A ja jej na to - Będąc po paru wypitych lampkach ruszę do baru tam za pieniądze wybór bez liku. A ona - W domu siedź skurczybyku. Siedzę i trawię wpatrzony w ścianę z myślą czy kiedyś jeszcze dostanę pieroga z mięsem albo z grzybkami Nie wiem. Choć może? Nieraz, czasami. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do ponownych odwiedzin HJ
Oxyvia Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Pierwszy wiersz zabawny. Drugi dla mnie bardzo smutny.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dwa bieguny, dwa nastroje uczestników jednak troje. Jest fatygant, jest kobieta i ten trzeci - pan poeta. Każdy z nich ma swoje racje stąd też różne komplikacje. Pozdrawiam i zapraszam ponownie HJ
maria_bard Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Bardzo znakomicie! :) Przymrużenie oka bez zadęcia zawsze u mnie w cenie. I zręcznie napisane :). W "tę czynność" bym raczej napisała ;). Pozdrawiam. E.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Często mam kłopoty gdy się słowem bawię bo chociaż znam miejsce nie to słowo wstawię gdyż jedno i drugie z oczu sen mi spędza - czy ą, czy ę wstawię i tak zawsze nędza. Pozdrawiam i zapraszam ponownie :) HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 dostałem plusa i jest mi błogo jest i niedosyt, nie wiem od kogo
olga fil Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 I smutno i wesoło, ale bardzo ciekawie. Pozdrawiam Autora.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Autor dziękuje za pozdrowienia i plus wstawiony także docenia oraz zaprasza pod swoje rymy gdzie wspólnie miły nastrój tworzymy HJ
Oxyvia Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dwa bieguny, dwa nastroje uczestników jednak troje. Jest fatygant, jest kobieta i ten trzeci - pan poeta. Każdy z nich ma swoje racje stąd też różne komplikacje. Pozdrawiam i zapraszam ponownie HJ I czytelnik - to ten czwarty, co ma prawo do oceny, co jest stypą, co zabawą. :)
Baba_Izba Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Faktycznie 'jawa' - smutna prawda, tak czasem bywa, choć nie powinno. Posiadasz Henryku dużą łatwość pisania, tak mi się wydaje. Może zbyt ciekawa jestem, ale napisz, jeśli możesz, czy w domu też czasem mówisz rymami? Serdeczne pozdrowienia - baba
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dwa bieguny, dwa nastroje uczestników jednak troje. Jest fatygant, jest kobieta i ten trzeci - pan poeta. Każdy z nich ma swoje racje stąd też różne komplikacje. Pozdrawiam i zapraszam ponownie HJ I czytelnik - to ten czwarty, co ma prawo do oceny, co jest stypą, co zabawą. :) Tak, przyznaję w pełni rację bowiem mamy demokrację i czytelnik też ma zdanie (swoje) o tym co się stanie i za jego to wskazówką autor wpisze nowe słówko, całe zdanie, zwrotkę, dwie, trzy jeśli w tym interes zwietrzy pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dalszej zabawy. :) :) HJ
Oxyvia Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor zwietrzy w tym interes, jeśli koment będzie szczery, bo jeżeli chamstwo, zawiść, to nikogo to nie zbawi. Ale pewien bądź, Henryku, że chociażby przy świeczniku chętnie czytam Twoje wiersze i komenty me najszczersze. :-)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W domu jest zwyczajna, szara, ludzka proza bo człek uwiązany (chociaż bez powroza) jest jak ta ptaszyna która, w złotej klatce nie chce nic na przekór zrobić, żonie, matce więc jak większość ludzi zwyczajnie rozmawia a tylko na ORG-urymówki uprawia. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lecz jeśli wiersz mój, trafi pod strzechy to prócz emocji, łez i uciechy czytelnik musi posiąść gaśnicę a po co, zaraz tę tajemnicę wyjaśnię w kilku (dosłownie) słowach otóż czasami zaiskrzy w głowach a wtedy iskra plus słoma sucha tak, tak - przezorny na zimne dmucha i ponton trzymać też nie zaszkodzi bo nieraz może dojść do powodzi gdy autor leje za dużo wody wtedy poezja przynosi szkody. Na koniec autor to jeszcze powie,niebezpieczeństwo jest też i w słowie, które to słowo źle przekazane miast być balsamem, rozjątrza ranę. Pozdrawiam serdecznie i ponownie zapraszam do słownej zabawy :) HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Przed nami długi weekend , czekają mnie wojaże lecz kiedy z nich powrócę natychmiast się pokażę i wszystkie zaległości odrobię niczym lekcje traktując je sumiennie jak uczeń rekolekcje. HJ
Baba_Izba Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W domu jest zwyczajna, szara, ludzka proza bo człek uwiązany (chociaż bez powroza) jest jak ta ptaszyna która, w złotej klatce nie chce nic na przekór zrobić, żonie, matce więc jak większość ludzi zwyczajnie rozmawia a tylko na ORG-urymówki uprawia. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie HJ Dziękuję ślicznie za zaspokojenie mojej ciekawości, pozdrawiam Małżonkę i Mamę, Ciebie również ponownie - Iza
krzywy olek Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 A co dla mnie pozostało, co mam gadać, w głowie pusto. Jawy nadto, snu za mało, zgotowałem groch z kapustą? ;)) pozdr
halcia Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Bylam czytalam ,pozdrawiam serdecznie i napisz cos do mnie koniecznie.
Rekomendowane odpowiedzi