Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wylany krętaczbieli się na polachnie struga już tylko z koryta uciekłamaź między dwiemakruszejącymi piramidamiumiera wąż nici coprawie do kłębka doszłakot bacznie baczy w marazmie sarkofagustęchłość ludzkich trzewidotyka wnętrze każdej żyłkiwykonało sięEgipt łzawiNil jak Nilznowu
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a widzisz, on jest inny niż zwykle piszesz...mówi do mnie, chociaż bardzo cichutko... lubię koty:)
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bez wątpienia coś nowego spod Twojego pióra... Wiersz jak ten Nil - piękny i malowniczy, i na tym polega jego wartość. Drugiego dna jakoś nie widzę. Co nie pasuje do standardów Autora. Nasunęło mi się skojarzenie Nilu z mumią. I z Naja haja - symbolem władzy faraonów (dość oczywiste). Coś w tym jest - dzięki Nilowi utrzymywano władzę, choć nie w rękach faraonów, a kapłanów.Na pewno zaraz się dowiem, że jednak jest jakieś drugie dno. Trudno. I tak pozdrawiam Autora Najwyżej powłażę jeszcze na tą szklaną górę...
magda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 To już drugi inny niż inne. Ale ten wyjatkowo do mnie gada, odwrotnie niż z Agą. Dobrze mi zrobił, pomimo wszystko. Ujęcie tematu - tyle nici w kłębku skojarzeń i obrazów. Fajnie
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziękuję za ten wiersz,aga
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Do bani bo znowu mi się podoba . Do ulubionych nie zabieram, bo albo nie widzę drugiego dna, albo go w ogóle nie ma i wiersz jest tylko przedstawieniem, ale podoba mi się ze względu na malarstwo słowne opanowane do perfekcji. Więc jeszcze to zepsuj i będe zachwycony
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (oyey @ Aug 12 2003, 07:38 AM) autor wybrał nudny temat Jaki temat wybrał autor?Adam
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (oyey @ Aug 12 2003, 07:49 AM) jaki temat?przecież napisałem: nudny To wiem, ale o czym jest wiersz, Twoim zdaniem? Jestem ciekawy...BardzoAdam
Adam Raj Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pewnie się nie znam ale osobiście wprowadziłbym drobną korektę:wylany krętaczbieli się na polachnie struga już tylko z koryta mazią uciekamiędzy dwiemakruszejącymi piramidamiumiera wąż nici coprawie do kłębka doszłakot bacznie baczy w marazmie sarkofagustęchłość ludzkich trzewidotyka wnętrza każdej żyłkiwykonało sięEgipt łzawiNil jak NilznowuOdnośnie kota też mi to trochę zgrzyta chociaż domyślam się, że to celowy zabieg autota.
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (Adam Raj @ Aug 12 2003, 08:26 AM) Pewnie się nie znam ale osobiście wprowadziłbym drobną korektę:wylany krętaczbieli się na polachnie struga już tylko z koryta mazią uciekamiędzy dwiemakruszejącymi piramidamiumiera wąż nici coprawie do kłębka doszłakot bacznie baczy w marazmie sarkofagustęchłość ludzkich trzewidotyka wnętrza każdej żyłkiwykonało sięEgipt łzawiNil jak NilznowuOdnośnie kota też mi to trochę zgrzyta chociaż domyślam się, że to celowy zabieg autota. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...Adam
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie no, mogłoby się spodobać, ale Adaś nie potrzebuje pomocy w tworzeniu..... Adam, nie chcę cie martwić, ale chyba mu podpadłeś....
Adam Raj Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A z czym to się wiąże? Będę teraz potępiony nie tylko przez OYEYA?A może Pan Szadkowski nie potrafi przyjąć krytyki?
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ojojojoj, no co Ty, Adam, nikt cie nie potępia, a co innego krytyka, niż zmienianie cudzego utworu.... do przemyślenia!
e-m-e-m Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 podoba mi się ramowa konstrukcja wiersza, ale ten kot mnie przeraża;wiem że w Egipcie był czczony na równi z rzeką, ale czemu musi: "bacznie baczyć "; strzeże co prawda spokoju Kleopatry, ale wygląda przy tym śmiesznie, jakby nie zależało mu na swej właścicielce; czemu więc umieściłeś te słowa obok siebie i dlaczego użycie ich jest konieczne!?brakuje mi też warstwy emocjonalnej w przekazie;pewnie tytułzrobił swoje;kot srtażnik, ale powiem raz jeszcze,że według mnie nie jest godny zaufaniaskoro został tak potraktowany;Pozdrawiam
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (e-m-e-m @ Aug 12 2003, 02:42 PM) podoba mi się ramowa konstrukcja wiersza, ale ten kot mnie przeraża;wiem że w Egipcie był czczony na równi z rzeką, ale czemu musi: "bacznie baczyć "; strzeże co prawda spokoju Kleopatry, ale wygląda przy tym śmiesznie, jakby nie zależało mu na swej właścicielce; czemu więc umieściłeś te słowa obok siebie i dlaczego użycie ich jest konieczne!?brakuje mi też warstwy emocjonalnej w przekazie;pewnie tytułzrobił swoje;kot srtażnik, ale powiem raz jeszcze,że według mnie nie jest godny zaufaniaskoro został tak potraktowany;Pozdrawiam kot - bóggodzien, czy nie godzien - jest i już...Adam
Magdalena C Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przestraszyłam się. "Piramidy", "wykonało się". Straaaszne.
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (Magdalena C @ Aug 12 2003, 03:45 PM) Przestraszyłam się. "Piramidy", "wykonało się". Straaaszne. Nigdy nie udało mi sie przestaraszyć wierszem! Robię postępy! Hurrrrra!Adam
Magdalena C Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (Adam Szadkowski @ Aug 12 2003, 05:47 PM) CYTAT (Magdalena C @ Aug 12 2003, 03:45 PM) Przestraszyłam się. "Piramidy", "wykonało się". Straaaszne. Nigdy nie udało mi sie przestaraszyć wierszem! Robię postępy! Hurrrrra!Adam Też się cieszę.I jeszcze, jeśli można pytanko: CZy taki był Twój cel, drogi przyjacielu?Peace;)
Rekomendowane odpowiedzi