Cream Dream Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 za mało cię widzę lecz nie mało płonę cisza słyszy spalenie knotów świec wytrzebiła spółgłoski z liter twojego szeptu one sturlały się po opuszczonym ramieniu samogłoski uderzały w przestrzeń sufitu albo dmuchały jękliwie w dogasanie płomieni albo mruczały w perspektywę zatracenia inne litery były ociężałe w tej konwencji leżały pod łóżkiem rzucone od niechcenia z zachęcenia pogięte i przydeptane twoją stopą był jeszcze szelest z tych wszystkich zaistnień szelest z otarcia o otarcie i z rozbierania sylab z wygłaskań niektórych wstydliwych wyrazów wszystko się zatrzęsło gdy przyszła pora na wielokropek
HAYQ Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przydałoby się spalenie knotów tej wyliczanki, potem - ewentualnie wszystkich zaistnień (...) w tej konwencji.za mało cię widzę lecz niemało płonę - z tym, co powyżej, tu raczej złączone Powodzenia.
Cream Dream Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przydałoby się spalenie knotów tej wyliczanki, potem - ewentualnie wszystkich zaistnień (...) w tej konwencji.za mało cię widzę lecz niemało płonę - z tym, co powyżej, tu raczej złączone Powodzenia. nie ma żadnej wyliczanki. proponuję czytać z większą uwagą
HAYQ Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 A jaki jest tytuł? No właśnie, moje jest takie :)
Cream Dream Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale ja z panem nie jestem na ty
HAYQ Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale ja z panem nie jestem na ty Ja z panem też, ale to nieistotne. Nabijamy sobie punkty? ;) Ok. Tytuł brzmi jak pytanie w ankiecie i na to pytanie odpowiedziałem, zgodnie z przekonaniem, zresztą.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli wolno (?) małe cięcia: one ,albo albo,z zachęcenia ,o otarcie ,wszystko. Cisza nie może słyszeć spalenia ,ale palenie może. "zatrzęsło się gdy przyszła pora na wielokropek" Tak bym to ujął.Sugeruje ,nie upieram się.pozdr
Cream Dream Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 a jeśli nie wolno?
Tali Maciej Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 wiersz ma ciekawą konwencję, jest spójnie poprowadzony, jak rzeka, która, gdzieś w końcu się spełni ale nie podoba mi się zabawa słowami, bo niby ma być fajnie, ma być oryginalnie, słowa mają płynąć jedno za drugim, jedno za drugim, mają się uzupełniać, ale jednak jako czytelnik mam odczycie nachalności powtórzeń, jakby na rzece zbudować co pięć metrów zaporę i spowolnić ją do ślamazarności moją sugestią było by rozpędzić ten wiersz, niech będzie rwący, niech będzie wodospad niech będzie na razie stoi w miejscu takie moje subiektywne marudzenie o tekście z którego można zrobić zatrzęsienie wielokropkiem pozdr
adam hoff Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 za mało cię widzę lecz nie mało płonę Fakt. Autor płonie w ogniu poetyckiego uniesienia, unosząc się jękliwie i na oślep...
Cream Dream Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no może jest racja w tym co Pan pisze, ale w zamiarze miało się dziać wolno.
Wściekły Azot Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Sie bawimy w "abecadło z łóżka spadło" aż tu wchodzi alfons...
Cream Dream Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawe spostrzeżenie
Cream Dream Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. brednie
Lübow Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten fragment przybił mnie, jak Chrystusa na krzyżu... : "cisza słyszy spalenie knotów świec wytrzebiła spółgłoski z liter twojego szeptu one sturlały się po opuszczonym ramieniu" Zagmatwane gmatwanie zgmatwanym pogmatwaniem... można dużo prościej, odrzucając niezrozumiałą nadętość słów i znaczeń... niestety, jestem na nie... "wszystko się we mnie zatrzęsło". :(
Cream Dream Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten fragment przybił mnie, jak Chrystusa na krzyżu... : "cisza słyszy spalenie knotów świec wytrzebiła spółgłoski z liter twojego szeptu one sturlały się po opuszczonym ramieniu" Zagmatwane gmatwanie zgmatwanym pogmatwaniem... można dużo prościej, odrzucając niezrozumiałą nadętość słów i znaczeń... niestety, jestem na nie... "wszystko się we mnie zatrzęsło". :( może jeszcze wam wszystko narysować?
jacek skraba Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 moje zdanie - BEZNADZIEJA
Rekomendowane odpowiedzi