Agata_Lebek Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 lubię kołysać się na drzewach różanych gankach winobluszczem motać przeszłość zmieniać zabarwienie i nuty zapachowe zgodnie co do miesiąca między Akacją a Lipowym kwieciem to wciąga zaczynam rozumieć babcię Ann Tosię Danutę Szaflarską dojrzewanie w dziecinność i dziecinnienie na starość 16.06.2011
Ela_Ale Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 Lubię krótką prostotę. "Kwiecie" zamieniłabym na "lipcowe kwiaty", ale zero uporu. Aksamitny ten wiersz i trochę mnie, wściekłą czegoś, ugłaskał. Pozdrowienia. E.
Agata_Lebek Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz jest już od czerwca zamknięty, więc nic nie zmieniam ;)) Ale Elu bardzo mnie cieszy że ugłaskał :))) Dziękuję.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 akacja i lipa zapachniały- miód i dojrzałość, życie tak szybko mija zapachami. "dojrzewanie w dziecinność i dziecinnienie na starość" dobrze, że tak się dzieje, łatwiej znieść nieuchronność. dobra obserwacja, pozdrawiam:))
Anna_Myszkin Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 Co Ci powiem? Powiem, że umiesz robić sztuczki słowem-miodem i magicznie godzisz światy nie do pogodzenia... przez ponuraków. Zazdroszczę pogody ducha i daru :) Uściski serdeczne ślę :)
Agata_Lebek Opublikowano 22 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ludzki umysł radzi sobie z "dręczycielem" na setki różnych sposobów, to jeden z nich. Dziękuję za rozczytanie, serdecznie pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 22 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale żeś mi napisała :)) Podobno mam zaraźliwy śmiech, więc biegnę do Ciebie, lecę i pędzę :))))) Pięknie dziękuję, pozdrawiam gorąco i ściskam mocno :))
Nata_Kruk Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Agato... to bardzo pozytywna "Faza"... jeżeli młodzi w kołysaniu na drzewach, winobluszczem motają przeszłość, czują nutki w zapachach i w tym wszystkim odnajdują zrozumienie dla dwóch ostatnich wersów... tylko się cieszyć... :) Bardzo ładnie to pokazałaś... oby zawsze tak było..! Pozdrawiam.. :)
Anna_Myszkin Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale żeś mi napisała :)) Podobno mam zaraźliwy śmiech, więc biegnę do Ciebie, lecę i pędzę :))))) Pięknie dziękuję, pozdrawiam gorąco i ściskam mocno :)) Nie podobno, ale na pewno :))) Odściskam równie mocno, bom dziś pełna energii :)
Duks Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Witaj Agato. Dobra ta faza. :) Szczególnie przypadło mi do gustu stwierdzenie: „dojrzewanie w dziecinność i dziecinnienie na starość” Niby nic odkrywczego, a zarazem bardzo mądre i dobrze ujęte. Pozdrawiam, Andrzej
HAYQ Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Chyba już kiedyś ten wiersz czytałem, bo nie sądzę, żeby Szaflarska dwa razy u Ciebie gościła. :) A jest tu chyba kluczową postacią - ciepło się kojarzy i idealnie współgra z charakterem wiersza i puentą. Trochę nie moja bajka, ale pióro sprawne :) Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Agato... to bardzo pozytywna "Faza"... jeżeli młodzi w kołysaniu na drzewach, winobluszczem motają przeszłość, czują nutki w zapachach i w tym wszystkim odnajdują zrozumienie dla dwóch ostatnich wersów... tylko się cieszyć... :) Bardzo ładnie to pokazałaś... oby zawsze tak było..! Pozdrawiam.. :) Inspirowana pełnym zaćmieniem księżyca ta "faza" ;)) Dziękuję Nato :)) Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale żeś mi napisała :)) Podobno mam zaraźliwy śmiech, więc biegnę do Ciebie, lecę i pędzę :))))) Pięknie dziękuję, pozdrawiam gorąco i ściskam mocno :)) Nie podobno, ale na pewno :))) Odściskam równie mocno, bom dziś pełna energii :) No to replay !:)) aż do skutku na każdy nowy dzień ;))))))
Agata_Lebek Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najtrudniej dostrzec rzeczy najprostsze ;)) Dziękuję Andrzeju, pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, wiersz publikowany wcześniej na "Zetce", a Pani Danuta to u mnie numer jeden ;)) Filmy z jej udziałem oglądam w nieskończoność. Bardzo mnie cieszy Twoja opinia :)) Dziękuję, pozdrawiam.
adam hoff Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Wersy przejrzyste, oddychające, dogadane z czasem...
Agata_Lebek Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, pozdrawim :))
Liliana Gotowczyc Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Kraina łagodności Agato, to Twoje pisanie. Wiersz bardzo przyjazny dla czytelnika ;) Pozdrawiam, Lila
Agata_Lebek Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zawsze ;)) Ale tym razem tak :) Dziękuję Lilko, pozdrawiam :)))))
cezary_dacyszyn Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 strasznie przykrótki kawałek ale zawarłaś w nim całą esencję . A ja ... zawisłem na hamaku podczas czytania i za to dziękuję . Brrr... gdzie te ciepłe dni ?
Rekomendowane odpowiedzi