cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 jak pęcznieją sutki pasażerki busa od samego patrzenia działa wyobraźnia ślinimy się wzrokiem jak poranna rosa a to dopiero nic zrywamy konwenanse lubieżnością żądz dotykam jej bioder nic to Nagasaki kumulacja mocy rozprzestrzenia lędźwie zniszczmy wszystkie przywiązania asfalt umyka rozkoszą boksują piersi z jazgotem ta droga prowadzi do nieba niebem rządzi lucyfer NORBUS Szczecin - Wolin 10 IX 2011
Johny Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 "ślinimy się wzrokiem jak poranna rosa" Mi nie pasuje. Ślina to coś lepkiego, organicznego, ciepłego, kłóci mi się ze świeżością chłodnej rosy. Za to pozytywnie odebrałem zwrot: "a dopiero nic"
Biała Lokomotywa Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Może tytuł jest skrótem "w drodze do żony":) Wiersz o pani z dużym biustem, podskakującym na wybojach, występującą jako element pokusy, prowadzącym do nieba? Tak to jakoś mi się widzi:) Ogólnie dobrze go widzę - nawet się specjalnie nie czepiam - sporo w nim uroku:) Pozdrawiam.
Irracja Rozyca Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 ... w starszych wierzeniach judaistycznych Sama'el ("anioł śmierci" - który podobno kusił Ewę), jest władcą "siódmego nieba"... może i dlatego, pewne "przeżycie" - określa się, czasami, mianem "małej śmierci"... ... pozdrawiam...
Emmka_Szlajfka Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 żądze rządzą światem. dobrze, że to pasażerka, a nie tir-ówka:) każda potwora ponoć znajdzie amatora, pewnie to niebo z lucyferem warte:), życiowa, dobra obserwacja pozdrawiam:)
Marek_Dziekan Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 A ja mam pretensje, dlaczego to ty siedziałeś w tym busie a nie ja?
Rekomendowane odpowiedzi