Tomasz_Biela Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 koszmar we śnie jest tylko niewinną igraszką groteskowym miasteczkiem rozwydrzonych bachorów na karuzeli wyrasta nasz bliźniak z ramienia wgryzając w potylicę zęby kiedy w końcu zaboli powieki rozchylane boleśnie za każdym razem kiedy łapią skurcz znowu zarastają błoną dziewiczą zaboli po raz kolejny z łańcuchów pozostaje wściekła i przykrótka zazdrość z krzesełek łoże fakira ścielimy podczas tułaczki schowani w żelaznej dziewicy tyle że z kolcami na zewnątrz zwiedzamy bezpiecznie dzień za dniem * wyobraźnia pozostaje suką na jawie dogmatem który już tylko w arytmii gwałtów szuka powietrza by krzyczeć o spłodzenie dobrej woli w tłumie poronionych osobowości chodzę z wiertłami w oczach i psim węchem nie udając że wszystko jest w porządku jesteśmy narzędziami sekcji zwłok resztek świata
Pan_Biały Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 całkiem porządny wiersz jestem na tak pozdrawiam r
Magda_Tara Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 trudny, zakręcony, Twój. dobry. :))
Ela_Ale Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Nie na mój ptasi móżdżek ;((( . Smutno mi, boże... Wiem tylko tyle, że nie jest dobrze i nieśmiesznie jest, i może dlatego mózg mój nietrawiący jest. Uściski. Elka.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 po pierwszym czytaniu nie odważę się na żaden komentarz, za ciężka artyleria, takie klimaty lubię, ale nie w biegu. muszę przetrawić i rozebrać na czynniki pierwsze. tu nie wystarczy komentarz : "całkiem porządny wiersz", na pewno wrócę i to nie raz. . ps. komentarz Eli pod tym wierszem kompletnie mnie rozwalił pozytywnie:), rozbawił wręcz, a tego akurat mi trzeba. ja się tu tłumaczę potrzebą wgryzania a Ela na to po prostu: "nie jest dobrze i nieśmiesznie jest, i może dlatego mózg mój nietrawiący jest", no to żółwik, do następnego:) pozdrawiam:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 wiersz napisany dobrze ale ja czuję się zdołowanym pozdrawiam Jacek
złamane skrzydło Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tomku, teraz poznaję ciebie sprzed lat Coś bardzo Pelem wstrząsnęło, zakręciło!!!zaaferowało, tyle zlości,!!! pozdrawiam ciepło
HAYQ Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 O Bosch... sorry tak mi się skojarzyło :) A na serio - świetny obraz namalowałeś Tomaszu. I to nie pierwszy. Powinieneś zrobić z tego cykl, jak niegdyś Duda-Gracz. Jego był pod nazwą "Motyw polski" - w tym słynny (przynajmniej dla mnie) "Eksodus". Więcej nie wymienię - za płodny był :) Szczere gratulacje.
były__premier Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 masochistyczny, nie znaczy dobry. boję się tego tekstu, szczerze. pozdry
Anna_Para Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Ostro, sugestywnie. Pełno kontrastów, gęsto od metafory. Surrealistyczne obrazy, jawa gorsza od koszmarnych snów. Zabrałabym drugie "kiedy". Spójrz, jaki porządek w strukturze! Jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam, Para:)
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za czas pozostawiony / t
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję. bardzo. jak zawsze. obecna. cieszy mnie to. / t.
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za luźny i sympatyczny komentarz ;) a mózg niech sobie trawi (najlepiej) to co go bawi / chociaż nie zawsze tak jest ale oby zgrzytów jak najmniej / t
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za głębokie oko które mówi że to nie wiersz na jedno czytanie, a takie komentarze jak Elki są jak najbardziej potrzebne ostudzają całą otoczkę wiersza i komentarzy/ t
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chciałbym napisać kiedyś coś wesołego, w zasadzie były jakieś próby ale niezbyt udane, czasami jednak zdarzają się teksty z nakreśleniem pozytywnym / akurat wzbudził takie a nie inne emocje, dobrze jak budzi różne wrażenia i przeczucia. / mocnej i dobrej kawy życzę ;) / t
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. korzenie w człowieku są jednakowe czasami się do nich wraca dogląda się jakie zmiany zaszły jak dojrzewają jeśli coś pobudza wstrząsa, bo wstrząsy to odczuwam prawie zawsze w sobie ;) / dzięki za rozpoznanie mimo wszystko ;) t
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na razie w cykle się nie bawię/ nie nazywam cyklu nie określam danego zamkniętego podłoża na którym będę malował teksty bo to zbyt mechaniczne dla mnie :) zanim napiszę wiersz, nie w tej kolejności :) kiedyś może przecedzę te moje teksty i wtedy jakoś podzielę a może nie / czas pokaże / dzięki za przychylność / t
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się co do pierwszego zdania / a co do strachu o jakimkolwiek pokroju - kwestia odbioru :) / dzięki i za strach t
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może wytnę to kiedy / tak sobie czytam i czytam z kiedy i bez kiedy / :) może i słusznie / dzięki za tak wyostrzony komentarz :) miło mi i zawsze zobowiązująco / zawsze / t
Nata_Kruk Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 ... kiedy w końcu zaboli, zaboli po raz kolejny... bo... i tu treść wiersza, to już prawie arytmia tych resztek świata. Smutna treść. Nie czytam.. jakiejkolwiek.. Tomek, dlaczego..pomiędzy tłumem... czy nie lepiej po prostu.. w tłumie..? .. Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi