Judyt Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 nie chce się odchodzić gdzie błękit spotyka się z zielenią wszystko żyje swoim rytmem czapla szuka pożywienia tam gdzie pałki kołyszą się na wietrze jak niewiadoma struna przypomina mi to obraz Moneta który mówi harmonią zapatrzenia a Bóg wie gdzie postawił człowieka
egzegeta Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 nie chce się odchodzić gdzie błękit styka się z zielenią wszystko żyje swoim rytmem - czapla szuka pożywienia pałki kołyszą się na wietrze niewiadoma struna drga to przypomina obraz moneta który mówi harmonią zapatrzenia Bóg wie gdzie postawił człowieka ---------------------------------- pozdrawiam
Judyt Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za Twoją obecność Wiktorze i podpowiedzi(: serdecznie J.
egzegeta Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiu, to nie podpowiedzi, tylko moja wizja Twoich wersów. Zastanawiały mnie kołyszące się struny ale jakoś wyobraźnia mi nie pomogła:)
Judyt Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiu, to nie podpowiedzi, tylko moja wizja Twoich wersów. Zastanawiały mnie kołyszące się struny ale jakoś wyobraźnia mi nie pomogła:) Kołyszące się struny to inaczej łodyga od pałek wodnych... niemniej pomyślę nad aż Twoją wersją, dziękuję(: J.
Marlett Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Obraz jasny dla odbiorcy. Nieosiągalny horyzont dla tych - po tej stronie. W rękach boskich czas i miejsce przekroczenia. Judytko serdecznie pozdrawiaM.
Judyt Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie, bardzo mi miło, że wstąpiłaś, nie wydaje mi się, żeby był nieosiągalny, chyba wszystko jest na wyciągnięcie ręki jeśli się tylko chce... zobaczyć; chociaż wolałabym to namalować, J. dobrej niedzieli
Marlett Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Nieosiągalny w sensie, że jest zawsze przed nami. Przejść przez horyzont.... to już inna bajka :) - taka jest moja interpretacja. Można też malować słowem:)
Joanna_Janina Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Ładnie i obrazowo. A co do warsztatu to nazwisko malarza powinno być chyba dużą literą (w pierwszym wersie drugiej strofy). Pozdrawiam cieplutko :) Janina
Judyt Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. można też powiedzieć, że w nas, Dziękuję za Twoją interpretację, myślę, że jest bardzo cenna, bo każdy z nas jest inny i inaczej widzi. Ja próbuję malować, a jeśli się to choć trochę udaje to się cieszę(: J.
Judyt Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm..chyba masz rację, chociaż w poezji ponoć wszystko wolno, ale z szacunku do Artysty zmieniam, dziękuję bardzo(:za obecność Twą. Chociaż jakby się tak zastanowić to człowiek i tak mniejszy jest od Boga, więc może ta mała litera nie była taka niefortunna...no ale niech będzie, J. cieplutko - jest bardzo cieplutko!
wanesa_ciska Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 TYlko osoba wrażliwa na piękno i koloryt może tak obrazowo krajobraz opisać ...pozdrawiam
Judyt Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie wanesko za dobre słowo, jest mi bardzo miło je czytać, J.
Rekomendowane odpowiedzi