JacekSojan Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 ko-ko kogut wraz z ko-koszką przygadują sobie gorzko bo w niedzielę już w niedzielę piór nie będzie na ich ciele udka im w panierce zmoczą z głów grzebienie w piach zeskoczą na patelni jak na plaży los finalnie zad usmaży jak nie zakląć kurza dupa! gdy szykuje się z nich zupa z łapek zrobią galaretę rosołową kończąc dietę jeszcze zanim się urodzą jajecznicę z nich przyrządzą kurobójcom niech w zły czas śni się odtąd kurza twarz
Dorota_Jabłońska Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 :)))))))!! Świetne! Druga strofa najlepsza! Ach, wszystkie przezabawne! :))) Brawo!
Jolanta_S. Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a mi/sie zad nie podoba, bo jak to kura z zadkiem, może pierś usmaży???
jacek skraba Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 a mi się śni kurzy kuper - samo nazwisko wiersza nie zrobi,co najwyżej ludową przyśpiewkę
Tali Maciej Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 na wesolo znosi jajka bo to calkiem zgrabna bajka (-: pozdr
Dorota_Jabłońska Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czy wiersz odnosi się tylko do kurek? :)) znając miarę autora, analogię mamy tutaj zadnią, a nawet przednią :))!
Leszek_Nord Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 serdecznie się uśmiałem i smaku nabrałem;)Pozdrawiam. Leszek
JacekSojan Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Dorota Jabłońska.; - to ponury epizod egzystencji - powiedz Dorotko - z czego tu się śmiać... :))))))))! J.S ------------------------------------------------------------------------------ Tali Maciej.; w bajce jest zawsze sama Prawda, a nawet trzy prawdy! :))! J.S -------------------------------------------------------------------------------- jacek skraba; drogi Imienniku - lipiec, grzeje mózg - kurcze! (nomen omen!) - udar! J.S -------------------------------------------------------------------------------- Jolanta S. myślałem, że to ja jestem kuchennym ignorantem - Jolu! ale wpadka - to uważasz że kura nie ma zadka? a to niby skąd wychodzi jajko? albo czym sra - piersią? ???????! J/S __________________________________________________________________
JacekSojan Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Leszek Nord.; :))))))))))))))))))))) J.S
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od czasu do czasu takie rymowane żarty można podać ,tylko niezbyt późną porą ,bo smażone na noc to itd...Ponieważ jednak idea jest cenna jestem za.:)A poważnie ,druga zwrotka wybornie usmażona reszta podgotowana.
Jolanta_S. Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do srania służy odbyt, ale u Ciebie widzę sra zadek i to wprost na tłustą, czarną patelnię. miłego smażenia ;)
dawniejbezet Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Czwarta zwrotka pobrzmiewa mi nutą antyaborcyjną i wytycznymi Prezesa. No i ten powtórny rym częstochowski. czwartą bym odpuścił (w krzaki). Podziwiam Twoje postępy kulinarne - co to może uczynić z człowiekiem samo tylko używanie mikrofalówki! Podziw (powaga).
Ran_Gis Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 'jajecznicę z nich urządzą' - płynniej płynie.. -- -a tak to fajnie, nareszcie coś o ludzkiej bójce.. poz R
Cezary Sikorski Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Co z tego, że zabawne i dosadne, jak adresu na gmailu dalej nie mam... Cz.
LadyC Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Niezłe na lato choć łatwiej kuraka usmażyć niż się tego lata :))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mała gratka to podudzia upieczone znikną w buziach i wątróbki na patelni aż cebulka się rumieni kogut co to piał po nowiu dzisiaj jest w pasztecie z drobiu taka dieta oczywiście coś zostawi na umyśle wspólną cechę widok świata poza dziób on nie wykracza i nielicznych bardzo wkurza ta ślepota - chyba kurza pozdrawiam Jacek
JacekSojan Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Mariusz Sukmanowski.; - znam się na poezji, na kuchni wcale - ale ufam, że wiesz co piszesz - nawet jak piszesz jak kura pazurem! :))! J.S _____________________________________________________________________ Jolanta S.; - słuchaj Dzieweczko - ona nie słucha! my gorole nie znamy wyuconego słowa "odbyt" - brzmi jakosik tak paskudnie! my gorole nazywamy to-to zadek i brzmi to pieczyście - jak dzioułcha nie rozumi, znaczy się jest głupia - hej! _______________________________________________________________________ dawniejbezet; - trapi acana nadczynność gruczołu interpretacyjnego; prezesem w mojej firmie poetyckiej jestem Ja Sam - król Samozwaniec Sojan a pan mi tu konfederacyją zajeżdża a to rokoszem trąci JezusMaryja! zlitujciesie bo inaczej łobedre ze skóry....albo i zarumienicie się w tej dyjabelskiej machinie krótkofalufce! :))! ______________________________________________________________________ Ran Gis.; - to o ludzkiej mizeriii! _________________________________________________________________________ HAYQ; - jeża jeszcze nie piekłem - ale za co ten jeż ma skończyć w piekle?! ________________________________________________________________________ Cezary S. - drogi Czarku! za wysokie progi - Twój gmail za cholerę nie chce przyjąć mojej oferty! więc qrva! bez łaski - !!!!! -------------------------------------------------------------------------------------------- LadyC.; - lato czeka na mój urlop, a wtedy będzie można wystawić co się tam ma na świat boży...:)))! _________________________________________________________________________ Jacek Suchowicz; adyć pijyknie waćpan napisał - aże duso zwyrtnęło hań ku niebiosom! :))!
JacekSojan Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Mariusz Sukmanowski.; - znam się na poezji, na kuchni wcale - ale ufam, że wiesz co piszesz - nawet jak piszesz jak kura pazurem! :))! J.S _____________________________________________________________________ Jolanta S.; - słuchaj Dzieweczko - ona nie słucha! my gorole nie znamy wyuconego słowa "odbyt" - brzmi jakosik tak paskudnie! my gorole nazywamy to-to zadek i brzmi to pieczyście - jak dzioułcha nie rozumi, znaczy się jest głupia - hej! _______________________________________________________________________ dawniejbezet; - trapi acana nadczynność gruczołu interpretacyjnego; prezesem w mojej firmie poetyckiej jestem Ja Sam - król Samozwaniec Sojan a pan mi tu konfederacyją zajeżdża a to rokoszem trąci JezusMaryja! zlitujciesie bo inaczej łobedre ze skóry....albo i zarumienicie się w tej dyjabelskiej machinie krótkofalufce! :))! ______________________________________________________________________ Ran Gis.; - to o ludzkiej mizeriii! _________________________________________________________________________ HAYQ; - jeża jeszcze nie piekłem - ale za co ten jeż ma skończyć w piekle?! ________________________________________________________________________ Cezary S. - drogi Czarku! za wysokie progi - Twój gmail za cholerę nie chce przyjąć mojej oferty! więc qrva! bez łaski - !!!!! -------------------------------------------------------------------------------------------- LadyC.; - lato czeka na mój urlop, a wtedy będzie można wystawić co się tam ma na świat boży...:)))! _________________________________________________________________________ Jacek Suchowicz; adyć pijyknie waćpan napisał - aże duso zwyrtnęło hań ku niebiosom! :))!
amerrozzo Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Bardzo prosta rymowanka, niegodna tego działu. Największy zarzut? Uważam, że tego typu poezja też jest potrzebna, ale w nieco dłuższej formie. Cztery króciutkie strofy to jak na prostą rymowankę o wiele za mało do działu Zet (na dodatek w ostatniej gubi się rytm). Szanowny panie, proszę dziesięć skocznych zwrotek i na pewno pochwalę :)
Rekomendowane odpowiedzi