Stefan_Rewiński Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 patrzę wstecz nic nie widzę w przód jeszcze mniej w portfelu one way plastik posiwiały pesel perpetum mobile już nie co chwilę jednorazowa perspektywa jak prezerwatywa (tłumaczenie dla wiejskich) gapisz się panie rewiński do tyłu i do przodu nic pan nie zobaczysz wszystko jest jednorazowego użytku i czas i kasa i kondony tylko maciek może więcej
Bernadetta1 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoje wiersze dobrze sie czyta-lekko i plynnie.Maja swoj urok, odrobine nonszalancji i humoru. A moze troche odbiec od konwencji,,panie Rewinski'' i i poeksperymentowac...co Ty na to;]
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Dzięki za łase słówka, spróbuję poeksperymentować.
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz. Perpetum-krajowa wersja, kondony-wiejska. Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przy odrobinie poetyckiej tolerancji może być.
Agata_Lebek Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 o czasie i kasie w portfelu plastik posiwiały pesel jednorazowa perspektywa jak prezerwatywa gapisz się panie rewiński do tyłu i do przodu nic pan nie zobaczysz wszystko jest jednorazowego użytku i czas i kasa i kondony tylko wacek może więcej ;)) Tak rozpisany wydaje mi się bardziej czytelny i wyrazisty ;
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Ładnie, ładnie Agatko.
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może być maciek. Dz. Pzdr.
janusz_pyzinski Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 dobrze że choć maciek prowadzi niedowidzącego i dzięki temu wraca stary,dobry Stefan
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Dzięki Januszku, pozdrawiam serdecznie.
JacekSojan Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 wersja Agaty Lebek jest także moją wersją - od razu tak właśnie to zobaczyłem i chciałem ci zaproponować Stefanie - ale dobrze że zauważyłem wpis Agaty - daj się przekonać! - to nadal Twój styl, a wersja odlotowa! no i gratuluję pomysłu... co do pierwszej strofy w oryginale to zapytaj Henrietty - zapierasz się wielu rzeczy i kłamiesz sobie - to tak dobitnie napisałem, za co z góry daję w pysk sobie a Tobie pyska - :)! i dobrze trzymasz fason - należy trzymać się żywego języka, a purystom językowym pokaż goły zadek, niech zrozumieją, gdzie masz ich durne uwagi; J.S
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Twoje słowa Jacku zawsze dodają otuchy. Dz. Pzdr.
Jolanta_S. Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rewiński pisze świetne wiersze! Serdecznie pozdrawiam - Jolka. ________ p.s. Buziole od Jole.
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Hej Jolu! Dz. CCC.
HAYQ Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 tak mię się spodobało, żem se od razu "Tykiet" Bony Ema puścił, ale ino łan raz (bo nie przepadam) ;)) Dobre, stare klimaty, pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz. HAYQ. Pzdr.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 I ja przychylam się do wersji Agaty. Pozdrawiam :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz. Dorotko. Myślę. Agatka zgubiła "one way" przeznaczenie karty kredytowej (ten plastik w portfelu. Ale Agata jest dobra.
Rekomendowane odpowiedzi