Mateusz Kielan Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Lennon poznał Yoko na wystawie jej instalacji - wszedł na drabinę i przez szkło powiększające przeczytał napis "love". I stało się. Ale to już było, jak mi sie zdaje, po Sierżancie Pieprzu? Pozdr.
Anna_Para Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Mateuszu, masz rację. Dziękuję, że wpadłeś. Cieplutko pozdrawiam również. Para:)
miet dlugolecki Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Nie wierze i pomimo ze podobno ciekawosc to 1-szy krok do piekla, sprawdze i zamelduje w sierpniu Pozdro
Anna_Para Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Przecież o tym jest ten wiersz! ;(
Anna_Myszkin Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Taki mój, że pozwolę sobie przytulić go prywatnie. Słodkie myślenie życzeniowe wstecz, korektor z cukrem we wkładzie - tak go odbieram. Wiersz z duszą i z duszą peelki na wierzchu. Pozdrawiam ciepło:) PS Natychmiast po przeczytaniu, a właściwie już w trakcie czytania, nasunął mi się ten kawałek (dla odmiany w wykonaniu Kasi Nosowskiej: magducha22.wrzuta.pl/audio/8i5WXGgClTz/kasia_nosowska_-_nim_stanie_sie_tak
Anna_Para Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Myszkino: Jesteś chyba najbliżej interpretacji tego wiersza. Bardzo dziękuję, cieplutko pozdrawiam, Para:) Ps. Przytulaj, mocno. Bardzo mi miło.
Dawid Rt Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Ależ smaków w tym wierszu wyłożyłaś na tacy. Z każdym nowym wierszem jestem większym fanem twojej poezji, choć pierwsza zwrotka moim zdaniem nie leży, to dalej już tylko niebo w gębie. Twórczo, pięknie, głęboko. Pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Dawidzie: Nie to, oczywiście, stanowi istotę wiersza, ale miło mi, że smakujesz te symbole. Bardzo dziękuję za czytanie i przesympatyczny komentarz. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Bardzo miły barwny wiersz z tą nutką nostalgii. W nas się budzą wciąż marzenia lukrowane, kolorowe, tak szybko ten świat się zmienia a wokoło nas jest nowe. Choć tych wspomnień promyk zbladł przeszłość nie jest zapomniana z nią jest magia tamtych lat w naszych sercach zapisana. Pozdrawiam Aniu:)
Anna_Para Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Bolesławie: Bardzo piękny poetycki komentarz. Dziękuję, że zajrzałeś. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
eliza2 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 tęsknoty na pograniczu jawy i snu, szkoda, że " w objęciach bolesnych niemożliwie"..tak to odebrałam, /już ci chyba pisałam , że odnajduję w twoich wierszach własne przemyślenia/ serdeczności. eliza
Anna_Para Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Jakoś tak jest, Elizko, że odnajdujemy się zupełnie przez przypadek. Uważam, że to jest piękne i niezwykłe. Dzięki piękne, cieplutko, Para:)
Fly Elika Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 ale cieplutko, przepięknie, jak komu i co
Fly Elika Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fly Elika, zachowuj się! przeproś Parę, raz dwa! }:[ Pogniotło Cię, ani mi się śni niech nie paruje jak na początku i niekiedy teraz
Pan_Biały Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 początek mocno filozoficzny i nagle przełączasz nas w wyimaginowany świat zapachów, smaków i filmu, który okazuje się snem i za którym tęskni Twoja peelka niech i mnie się przyśni bo wiersz jest dobry pozdrawiam r
Anna_Para Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Rafale, dzięki piękne. Wiersz właściwie pozostaje ciągle w warstwie filozoficznej. Zaczyna się pytaniem, "jeśli nas nie ma", potem następuje ciąg obrazowych "niewydarzeń", co prowadzi do konkluzji "jesteśmy", jednak i mimo wszystko... Czy jakoś tak;) Cieplutko pozdrawiam, wdzięczna za zainteresowanie wierszem, Para:)
Marek_Dziekan Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Radość nieistnienia, radość budowania na nowo jakby początek i zarazem koniec utworu w oczekiwaniu na dalszy ciąg. Rozwinięcie na słodko można by napisać ,,Daleko od szosy", radość nieistnienia ponad wszystko,ekstaza i uniesienie w zatraceniu, frywolność niczym sukienka Marylin. Tak, takie uniesienie największego ponuraka poruszy, nawet Bustera Keaton`a. I oby serwować w przyszłości tylko zielone smażone pomidory okraszone uśmiechem, tylko... ...Lennon w końcu pozna swoją Yoko Ono kiedy na stację Czekam zajedzie parowóz braci braci Lumiere. Ale nie na braci tutaj się czeka, a na spełnienie. Budyń o smaku orzechowej czekolady niech wypełni czaszki skołatanych dotąd głów, wszystko przyśni się tej nocy. Życie może być słodkie.
Anna_Para Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Marku: Bardzo dziękuję za interpretację. Wiersz właśnie wyraża podobną treść. Podjęłam "grę" z czytelnikiem, który rozumie te teksty kultury... Cieszę się, że rozumiesz. Cieplutko pozdrawiam, a tymczasem - jest, jak jest;) Para
miet dlugolecki Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Aniu, Marku, Panie Bialy ... - dziekuje za podtrzymanie na duchu. Po pucharze z Ambrozji bede mogl odpoczac w ojczystej zagrodzie. Amen
Anna_Para Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Miet: Jasne, że nie wszystko rozumiem, z tego, co mówisz, ale bardzo mi miło, że wracasz do tekstu. Dzięki piękne, cieplutko, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi