Zjajami_Baba Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 nie lubię kiedy mnie trzymasz za piersi próbując wycisnąć lemoniadę z niedojrzałych cytryn w mechanicznych łapach pajęczycy od Starcka pozostaje się tylko sokiem puścić
Judyt Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 ta Frida o której książka, film, to zagubiona postać, powiedziałabym że wręcz rozpaczliwa, nieszczęśliwa, oby mniej nieszczęścia w więcej szczęścia również we własnej niedoskonałości. Pozowliłam sobie zostawić namiastkę komentarza. J. serdecznie
cyklop Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 wszystkie owoce sa piękne, bez względu na stopień dojrzałości... Przepyszne, pozdrawiam soczyście :)
Anna_Para Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Fajnie, Zjabo. Fascynujące są te odniesienia do prac plastycznych i Fridy i Starcka. A wiersz - taki przejmujący, bolesny. Samo życie... Wiersz się podoba, pozdrawiam cieplutko, Para:)
Duks Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Powiem krótko, ciekawe ujęcie tematu. Warto było poświęcić czas na czytanie. Pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 jestem tu po raz niewiemktóry, nie chcę tego czytać, a czytam. Mozjabo, tak walnąć z całej mocy tylko Ty potrafisz, Kobieto z jajami pozdrawiam.
krzysztof marek Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 jestem tutaj już któryś raz, jak dla mnie świetne ujęcie "tematu" - jak zauważył Andrzej. bo to jest "temat": uległość, podległość, zależność, bezbronność... można by jeszcze co nieco powyliczać. naprawdę - świetny utwór Babo. pozdrawiam.
Zjajami_Baba Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem, czy nieszczęśliwa na pewno cierpiąca fizyczne a mimo to żyjąca pełnią życia czego sobie i państwu :)
Zjajami_Baba Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oto prawdziwy mężczyzna do tego smakosz:) pzdr:)
Zjajami_Baba Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. samo życie... nic a jakże dosyć... dzięki, że wpadłaś:)
Zjajami_Baba Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o, krótko i na temat. dziekuję bardzo:)
Zjajami_Baba Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) samo przychodzi kiedy chce czasem i nie chce długo długaśnie a czasem mnie rozsadza od środka dzięki, kochana:))
Zjajami_Baba Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo się cieszę:) a ja nie mam nigdy w głowie tematu albo inaczej ja mam go od zawsze bo to zazwyczaj u mnie jeden temat w kółko tym bardziej cieszy Twój komentarz:)
Biała Lokomotywa Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Inspiracja malarstwem i komiksem potęguje przekaz - uplastycznia. I niech on już w końcu przestanie wyciskać:) Dobre - pozdrawiam:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 każda czynność związana z konsumpcją owoców, zawiera w sobie dużą dawkę seksualności w formie wyzwolonej, Twój wiersz niczym obrazek wyjęty z życia Fridy, tudzież legendy o niej ; a w podtekście znów widzę wielokierunkowość: 1. jak być cytrynką, to koniecznie wyciskaną przez pająka od Starcka 2. symbolika pająka -drapieżność- pożeranie jeszcze żywej ofiary po uprzednim sparaliżowaniu jadem -pracowitość, precyzja no i poczułam zapach mężczyzny, tylko pajęczyca tu mi nie gra ;) 3.w proteście -przeciw twierdzeniu: kiedy kobieta mówi NIE, to myśli TAK- potraktować gada jadem (kwaśnym)! (a może NIE ;)) a Frida, to uosobienie świata wszechkobiet- tylko nie każda zdaje sobie z tego sprawę w zakończeniu wywaliłabym „się” ależ zakotwiczyłam u Ciebie, Babo :) nie powiem, warto było; pozdrawiam serdecznie, Grażyna :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 WOW ! Aż soki puszczają ! Ja puszczam oko ;-) Dobry , ironiczny wiersz :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 WOW ! Aż soki puszczają ! Ja puszczam oko ;-) Dobry , ironiczny wiersz :-)
Dawid Rt Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Lubię Twoje pisanie na pograniczu. Ciekawy projekt. Pozdrawiam babo
Janusz_Ork Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Babozjo, muszę się przyznać, że jestem fanem Twoich wierszy. Twój język i ekspresyjny sposób wyrażania się kładą mnie czasem na łopatki. Jeśli wydasz tomik to daj cynk, chcę go mieć. Pozdrawiam serdecznie łącząc życzenia wszelkiej pomyślności w Nowym Roku. J.
Marek Konarski Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Frida najlepiej maluje owoce nie lubię kiedy mnie trzymasz za piersi próbując wycisnąć lemoniadę z niedojrzałych cytryn To ucisk tyleż fizyczny, co duchowy - na wyobraźni, potrzebach, smaku, życiowej ekspresji... Wyciskanie "duszy" :))
Rekomendowane odpowiedzi