cezary_dacyszyn Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 dzień wstaje jak kowalik . niby ciekawski zagląda do karmnika . przez chwilę cieszy oczy . znika . jak wielka czapla jest życie . szybuje wokół nas . zaskrzeczy . zakracze . odlatuje w niepamięć . miało być inaczej . Wolin 07 XI 2010
Zjajami_Baba Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 o, jaki zabieg - nie przygarniasz kropka;) fajnie tak zgrabne to, małe a zmyślne jak ten kowalik taka kwintesencja sprytna bystra podoba mnie się:)
Alexa_Dorth Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 kruche to skrzydła, jak siódmy krąg - ale warto je łamać. zapamiętuję. pozdrawiam
Magda_Tara Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 ziarko do ziarka a karmik napełni się szczebiotaniem aleś tych ziarek narozsypywał i jak simetricznie! no, Cezar! moja "Symbioza" o wysysaniu energii, krwi, o współtworzeniu, wampirzeniu. a Twoja taka czuła, ekologiczna, ornitologiczna. filozoficzna na koniec! chyba ładniejsza od mojej :)) czapla szybuje? bo życie - bez wątpienia. a jak miało być? nie tak? a jak...? :D podoba się.
Marek_Dziekan Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarek i ornitologia, która jest jego pasją i zauroczeniem. Ja dobrze, że wiem jak wygląda orzeł, bocian, wróbel i wrona, no i jeszcze jaskółka, ale nie wychodzę poza przeciętność. A kowalik kojarzy mi się ale tylko z młodym kowalem. Ale fakt, że ornitologia dodaje jego wierszom szlachetności. Hmmm... wydaje mi się, że z pewnych względów ten wiersz powinienem odebrać bardzo osobiście.
Dawid Rt Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Dobrze brzmi, niby ptaki, a wiersz poważny i różne interpretacje nakłada. Puenta na pierwszy rzut oka wydawała mi się niekonsekwentna, ale jak się wczytałem jest przejmująca. Pozdrawiam Cezary
Anna_Myszkin Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 I cóż, że nam skrzeczy czapla nie tak jak byśmy chcieli, skoro zapominamy o niej i, jak te kowaliki, od rana ruszamy w dzień - tak go czytam, bo dla mnie wieje optymizmem, mimo "niby" :) W Twoim wierszu jak w życiu: suma wypada średnio, ale składniki ciągle jeszcze nęcą. Pozdrawiam :)
krzysztof marek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 klimat jest i treść. ale czytam bez kropek :) pozdrawiam cezary.
Biała Lokomotywa Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Te kropki to ziarenka? Bo jeżeli tak, to już nie drażnią:) Sympatyczny wiersz, na uśmiech:) Pozdrawiam:)
Ela_Ale Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Dzień - ziarenko, życie - bochen, a jedno bez drugiego nie ma sensu. Zjada się, mija, ale w niepamięć - nie. Czarku - wiersz na 6! Oprócz treści "dla każdego po drobince" jest śpiewny, ma swoja melodię. W poezji czasem i trochę piękna przydaje się. Uściski. E.
Grażyna_Kudła Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 czymże jest chwila wobec wieczności... zgrabnie pomyślane udanego sylwka życzę Grażyna :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pamiętaj : trzykropek mój !!! Już wkrótce ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za odwiedziny i komentarz i pozdrawiam również :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i życie szybuje , i czapla szybuje , i ... górnicy nawet szybują :-) Aha ! - i szklarze szybują :-) A moja symbioza za oknem ( kuchennym ) , nie z muzeum ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarek i ornitologia, która jest jego pasją i zauroczeniem. Ja dobrze, że wiem jak wygląda orzeł, bocian, wróbel i wrona, no i jeszcze jaskółka, ale nie wychodzę poza przeciętność. A kowalik kojarzy mi się ale tylko z młodym kowalem. Ale fakt, że ornitologia dodaje jego wierszom szlachetności. Hmmm... wydaje mi się, że z pewnych względów ten wiersz powinienem odebrać bardzo osobiście. osobiście też , ale nie tylko TY ...
cezary_dacyszyn Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zosia wśród ptactwa"? - pamiętam ze szkoły;) hmmm ... nie kojarzę ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. puenta jak nasze ukryte pragnienia - tak myślę , a ptaki to tylko przykrywka jak słusznie zauważyłeś ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszy to dostrzeganie nęcących składników - niektórzy mają dość ... Bądź kowalik ... kowalem swego co rano ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z kropkami czy bez ... W Amazonii raz pada , raz nie pada , a swój klimat ma ;-) Pozdrawiam .
cezary_dacyszyn Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mogą robić za ziarenka - dla kowalików ;-)
Rekomendowane odpowiedzi