cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 asia kochała język polski wiersze o miłości znała wszystkie na pamięć joanna karmi piersią i przewija pieluchy przy szóstce dzieci jest co robić miłość = pochwa z matematyki jaś zapamiętał niewiele Wolin 16 XII 2010
Zjajami_Baba Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 auuu... "kochałeś - byłam domem pukałeś - byłam sromem" smutne i prawdziwe lubię zabiegi typu wstawienie znaku równości, to odświeża poezję:)
Dawid Rt Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Ironicznie, życiowe równanie/porównanie. Ja tam wolałbym zapis " miłość równa się pochwa " ale gdzie tam mi do współczesnej poezji;) Pozdrowienia Cezary, pozdrawiam również Asię.
Nata_Kruk Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Życiowe "Równanie"... jak dobrze, że poziom matematyki jest teraz nieco wyższy ;) Pozdrawiam... :)
Marek_Dziekan Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Wiem o co ci biega, ale dla mnie w tym wierszu pochwa = rutyna, a miłość = pieluchy. A znajomość wierszy o miłości przydaje się do pielęgnowania swoich marzeń. A Jaś, no cóż być może coś tam zapamiętał skoro potrafił doliczyć do sześciu.
Młody Zdobywca Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Niezły pomysł na wiersz, mi również podoba się zabieg ze znakiem równości :) pozdrawiam
Ela_Ale Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Tak ogólnie, to baby są, tak biorąc matematycznie, czułostkowe i za dużo w nich tej miłości, czy tak? No, nie wiem, ale serdeczności przesyłam. E.
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja takich zabiegów nie cierpię , ale w tym przypadku uznałem za matematycznie uzasadnione - dla wyrazistości :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. asia jest wyimaginowana , tak samo jak jaś :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i w dodatku zainteresowanie poezją mniejsze ;-) ale to już chyba niezbyt dobrze :-(
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie moralizuj , tylko wklepuj !!!
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to mamy drugiego zwolennika matematyki w poezji ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak ogólnie , to wśród samców są takie o pokroju psów , którzy nie zważają na potrzeby kobiet , i niektórym zawiązują życie w supełek na zawsze . Ale Ela - mnie lubisz ? ;-)
Biała Lokomotywa Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Też bym znak równości opisała słowami ale nie mój wiersz:) Cezary, wszystkiego dobrego w święta od ciuchci:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. obiecuję , że było ostatni raz ;-) A co , z tym znakiem ciuchnie ?
Don_Kebabbo Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Pierwsze sześć wersów bezbłędne. Dalej widziałoby mi się równanie w postaci "miłość = pizda" - pokazałoby i to, co zapamiętał Jasiu, i to, jaki wynik wyszedł Aśce. W sumie na pochwę też nie ma co narzekać, zwał jak zwał - grunt, że jest ;) Pozdrawiam.
cezary_dacyszyn Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż się spociłem czytając tak mało poetycki komentarz ... wtedy nie wyszłoby nienawiść = miecz a tak wychodzi , gdyby sprawę odwrócić ;-)
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 no niezła... taka krotochwila, pozdrawiam
Don_Kebabbo Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż się spociłem czytając tak mało poetycki komentarz ... wtedy nie wyszłoby nienawiść = miecz a tak wychodzi , gdyby sprawę odwrócić ;-) Cóż, mamy inne wyrażliwości ;)
cezary_dacyszyn Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dawno Ciebie u mnie nie było :-) - pielgrzymowałeś pewnie , bywa , dzięki że wpadłeś ;-)
Rekomendowane odpowiedzi