cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 śpimy oddzielnie wymykam się nawet spod kołdry pomarzyć o pełnych kieszeniach rozkoszy w kuchni odosobnienia upalne żarówki głośno siorbią herbatę mandarynkę ze skórki to nie to co zerwać stanik może jutro jakąś pestką chociaż zakiełkujesz Wolin 30 XI 2010
Anna_Para Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 Mandarynki i pomarańcze... moje ulubione owoce. Figlarne mini, Cezary. No fakt, nie to samo. Pozdrawiam cieplutko, Para:)
Zjajami_Baba Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 ale fajnie:) choć to smutne owo odosobnienie nigdy nie pomyślałabym, że mój pan marzy o piersiach obierając pomarańczkę:) kiedyś w ramach akcji "Fajnie jest mieć piersi. Zawsze" z cyklu Różowa Wstążka - profilaktyka raka piersi - widziałm taki billboard z dziewczynkami ok. 5 r.ż., poprzebieranymi w damskie fatałaszki, obcasy i brokaty, każda miała koronkowy stanik a wnim właśnie pomarańczki:D no i mnie przeniosłeś, człowieku, w krainę Nie powiem gdzie ale pan mój będzie Ci wdzięczny:D
Biała Lokomotywa Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 Ciekawe, peel siedzi w kuchni i obiera mandarynkę, wychodzi że z fantazją:) Tylko, nie wolno zrywać stanika. Delikatnie trza, nawet lokomotywa to wie:) Szczególnie, że teraz porządna bielizna w cenie. A wiersz dobry, siorbiący i zrywający - dobry:)
Pan_Biały Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 miałem wrzucić też mandarynkowy wiersz, ale niech poczeka Twój czyta się sympatycznie i ta pestka w finale pomysłowa dobry wiersz r
cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mi ni do śmiechu jak nie to samo :( dobrze , że w zamian można kartkę papieru chociaż zap ... ełnić ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w takim razie zmieniamy " masz babo placek " na " masz babo mandarynkę " ? No , a Twój pan ... piwo mi wisi :-) !!!
cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tym trza to różnie bywa . Teraz takie czasy , że wolą expressowo niektóre obcasy ;-) Osobiście tęsknota mnie zżera za czasami typowych , poczciwych Lokomotyw ... Ale dyszę już do kuchni ... :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A pod Białą Lokomotywą Pan Biały wypisuje dyrdymały Ze niech poczeka sympatycznie pomysłowa pestka Wpis to Czy groteska ??? Podniosłeś mnie na duchu , bo znowu noc w kuchni ... się szykuje ;-)
Dawid Rt Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Fajne są te twoje przenośnie wcześniej kawa z pierzynką, teraz gorące żarówki i pestki kiełkujące w ostatniej strofce. Jest dobrze. Wiersz zaciekawił, lekko napisany i przyjemny w czytaniu. Pozdrawiam ;)
cezary_dacyszyn Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lubię lekko czytać , czasami udaje się lekko napisać ; zapraszam do następnych :-)
miet dlugolecki Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zachorowan na raka statystyka zaleca pozbyc sie stanika dla dziewczyn, i obcislych slipow / spodni dla chlopcow, tak aby przyrodzenie nam swobodnie wisialo i ukladu limfatycznego nie hamowalo. Moral ? Jesli chcesz przezyc 100 lat na fleku, luzna bielizne kup se czlowieku, a w miedzyczasie rwijcie staniki i ciasne gacie. Dzieki Cezary za te moraly. Pozdrawiam i zmywam sie do kambuza
Ela_Ale Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Kiełkowanie pestką pachnie minimalizmem wprawdzie, ale jest tam i "nadziejna" prośba. Bardzo ładne. Pozdrawiam. E.
krzysztof marek Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 jak widać erotyczne motywy pociągają i wzbudzają aplauz ;) cóż. ludzkie to jest... może nawet najważniejsze...? pozdrawiam cezary - inwencji Tobie nie brakuje, oj nie.
Kikus Dzikus Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 miło zajrzeć do Cezarego po przerwie w niezaglądaniu... i jest świeżo i pomysłowo i z humorem i po Cezarowemu i jest
Janusz_Ork Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Cezary, z przyjemnością czytałem. Uśmiechnąłem się nawet. Wspaniały i świeży język. Pozdrawiam. J.
zdrojek Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Jak przeważnie w Twoim przypadku, wciągnąłeś mnie w autorefleksję. Najlepiej czytelnik czuje się wówczas, gdy jest powiązany intymną nicią (którą gwarantuje literatura) z bohaterem utworu. Przeżycia PeeL-a to moje przeżycia. Pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 dostałam ślinotoku przez te Twoje mandarynki, Cezar! a więc wiersz sugestywny. czyli dobry. a mnie najbardziej - pełne kieszenie buziak, Cezar! masz fajną kuchnię, że możesz w niej posypiać :P :))
teresa943 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 ojej! uwielbiam mandarynki...a w Twojej kuchni "rozebrane" na cząstki wyobrażenie budzi tęsknotę :)) chciałoby się zapełnić nimi "kieszenie" ;-) dobry mini -wiersz serdecznie pozdrawiam - Krysia
cezary_dacyszyn Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a co w tym kambuzie , łobuzie ? Może coś więcej niż mandarynki ;-) Pozdrawiam i szerokich wiatrów życzę , C :-)
Rekomendowane odpowiedzi