cezary_dacyszyn Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 wyobrażam sobie zdejmuję z ciebie morskie fale krzyczysz jak mewa trzeba ci czasu na przypływ Świnoujście 08 VII 2010
krzysztof marek Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak dla mnie wstęp wiersza. gdzie dalszy ciąg cezary?
eliza2 Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 a mnie się podoba, jest w tej miniaturce jakaś tajemnicza zapowiedź...pozdrawiam
cezary_dacyszyn Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dotykalność morza i bliskość kobiet ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak dla mnie wstęp wiersza. gdzie dalszy ciąg cezary? po przypływie Krzysztofie Marku , po przypływie ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za powiedziałaś fajnie :-) Dziękuję :-)
zdrojek Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Jak dla mnie świetny erotyk Czarku. Słychać krzyk mew, fruwających nieopodal. Pozdrawiam.
Pan_Biały Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyli tylko sobie wyobrażasz, a reszta to fikcja za mało i za krótko tajemnica!, jaka tajemnica? to tylko szlochanie r
Anna_Myszkin Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Lato wróciło z przychylną temperaturą i zapowiedzią upałów nawet ;) Też czekam na dalszy ciąg "plażowania". Pozdrawiam :)
Zjajami_Baba Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 no, odjazd, człowieku:) cholernie mi się podoba oszczędnie dosadnie z puentą w pytkę;)
Oxyvia Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Podoba mi się ta miniaturka. Można ją rozumieć jako erotyk (obnażanie kobiety, jej ekstatyczny krzyk podobny do krzyku mew), ale nie musi to być erotyk. Tytułem jest: "wyobrażam sobie" - to może być akt tworzenia dzieła sztuki, co bywa podobne do przeżycia erotycznego - artysta wyobraża sobie swoje dzieło, jego idealne piękno, tworzy je w wyobraźni aż do stanu idealnego, do "szczytowania". Może to być też wyobrażanie ideału urody kobiecej - bo przecież Diana, bogini piękności, narodziła się z fal morskich w chwili przypływu. Bardzo dużo skojarzeń jest w tym małym wierszyku. Jest naprawdę bogaty w znaczenia. Bardzo Ci się udał.
HAYQ Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 przypomniał mi się bardzo stary, za to dość perwersyjny film Borowczyka ;) Może i dobrze :) Pozdrawiam.
Ela_Ale Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Nie trzeba dalej. Wszystko jasne i ...ładne, co tu dużo gadać. Pozdrowienia. E.
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo w zdrojowym Świnoujściu istna plaga - dobrze , że nie naptakały na głowę ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyli tylko sobie wyobrażasz, a reszta to fikcja za mało i za krótko tajemnica!, jaka tajemnica? to tylko szlochanie r nie szlochanie tylko zachwycenie :-) . A niesmak rozumiem - dobrego zawsze za mało ;-) I oczywiście , że wyobraźnia - bez niej poezja miałaby słabe podwaliny . Pozdrówy :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. małe sprostowanie , żebyś przypadkiem plażowania nie zazdrościła : stoi natchniony na promie Bielik , morska bryza głaszcze jej leszczynowe włosy , a on bezczelnie traktuje ten obrazek jako pożywkę dla wiersza ... Takiego to tylko w walizkę ;-) Pozdrawiam łodzie choć mniejsze od promu na wodzie ... :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lubię gdy zdarzają się pod moim adresem takie komentarze - dziękuję z przytupetem ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aż tak głębokiej analizy nie spodziewałem się . Ale dzięki niej dostrzegłem w tym wierszu rzeczy , których nie widziałem - no proszę ... Jakbym przez chwilę obcował z Freudem czy jak Go tam się odmienia ... A z Dianą pojechałaś ... :-) Wyczuwam tutaj rasowy feminizm ;-) Pozdrawiam
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słaby jestem w filmach ale morze znajdę chwilę ... Bo fale morskie były , prawda ?
Rekomendowane odpowiedzi