agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 niew chmurachtańczyćwinnamwiemłąka byłazielonana niej maków pięći smutekmierzony kruchościąramiongłoszastygał powoliwkoronachżywych kamieniniew chmurachwinnam-krawędźprzecinabielnadgarstkałąka byłaczerwonawiem
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jak dla mnie bomba. Tylko ubrać troszeczkę. Inaczej jakoś te wersy rozłożyć.O, tak pasowałoby mi: (To tylko sugestia - wiem, że to Twój wiersz...)Nie w chmurach tańczyć winnam,Wiem - Łąka była zielona.Na niej maków pięć i smutek,Mierzony kruchością ramion.Głos zastygał powoli,W koronach żywych kamieni.Nie w chmurachWinnam-Krawędź, Przecina biel nadgarstka.Łąka była czerwona -Wiem.
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 może i masz rację, ja w tej chwili mam chaos w głowie, przemyślę na pewno, aga
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Agnieszko, skoro tak ma wyglądać poezja Twoja, to nie pozbywaj sie tego chaosu. Bardzo dobre budowanie obrazu i nastroju. Druga i ostatnia zwrotka (cały ten zabieg) jest dla mnie świetny. Będę powracał do tego wiersza.Adam
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 śliczny,naprawdę ujmujący wiersz,tez kiedyś tu wrócę...pozdrawiam
Aneta Paradysz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kolejny Pani wiersz do zaczytania się...... szczerze podziwiam Pani twórczość.PozdrawiamAneta
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hah, to teraz moje dziwne skojarzenie,kojarzy mi się miejsce jakiegoś obrzędu, Ty jesteś kaplanką-czarodziejką, popełniasz jakąś ofiarę, ...westchnienie ku marzeniu, które jest bardzo odległe...szczegółów więcej nie podaję...dobra, jak przesadziłem z interpretacją... to już więcej nie będę...Pozdrawiam,Kai Fist
Rekomendowane odpowiedzi