Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

cerowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A widziałaś Ty kiedyś, Alicjo, żeby facet cerował? ;) Marzenie Peelki takie. Dzięki wielkie za wgląd i słowa. Pozdrawiam :)
Nie, nie widziałam Anuś, ale może się starać, żeby naprawić (mówię o związku, relacjach)
Jak już to zrobi, to potem stara się bardziej, a tym samym pocerowane trzyma mocniej

A widziałaś Ty kiedyś, Alicjo, żeby facet cerował? ;) Marzenie Peelki takie. Dzięki wielkie za wgląd i słowa. Pozdrawiam :)
Nie, nie widziałam Anuś, ale może się starać, żeby naprawić (mówię o związku, relacjach)
Jak już to zrobi, to potem stara się bardziej, a tym samym pocerowane trzyma mocniej

To ja tej Peelce, Alu, takiego właśnie artystę-cerowacza dałam - niech ma dziewczyna :)

Anno Myszkino: Kazałaś facetowi "cerować", w poincie mówisz o "łataniu"! Nie przyczepiam się, ale... Tak w ogóle - myśl doskonała, technicznie - dobrze, sprawnie. Wiem, że mowa o "znoszonych" długo "odmowach", trudach związku "na cztery łokcie" - fajne metafory. Jednak zdecydowałabym się na zmianę tytułu na "Łatanie", albo w poincie dałabym: "ceruję". Ale - to Twój wiersz. Cieplutko, Para:)

Aniu, ja już przy Magdy komentarzu zdałam sobie sprawę, że może być rozjazd. I jest, ale z tytułem tu nic nie podziałam, bo - wiadomo - ograniczenia techniczne. Tytuł to zawsze dla mnie problem odkładany na ostatnią chwilę. Mogę tylko podmienić w wierszyku. Dziękuję za czytanie bystrym okiem i radę. Pozdrawiam :)

oni, wolą być cerowani, łatani, pieszczeni, ale samym trudniej dokonać " cery"
ładnie piszesz:)))

Raz jeden, chociaż tutaj, mogłam odwrócić role.
Dziękuję, że wpadłaś i cieszę się z pochwały :)