teresa943 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 powinnam zamknąć usta ale nie umiem wybacz twoje dożywocie komedią pomyłek niemiłość chce mieć ekspresem więc stresem dryluje być a ty tkasz milczeniem dramat dzień po dniu agresja za wizyjne wady rzekomy brak zalet (sama święta) wskazała drzwi więc zamknij i pędź gdzie luka po człowieku tęskni za dobrocią człowieka nie potrafię nie kochać
Waldemar Talar Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie Krystyno - otwarcie wiersza i zakończenie bardzo wymowne . Żeby wszyscy tak umieli nie potrafić nie kochać - świat byłby o wiele piękniejszy . Najbardziej przypadł mi fragment o luce po człowieku tęskniącej za dobrocią drugiego człowieka - bardzo wzniosłe słowa - zmuszające do głębokiej refleksji . Miło dziś u ciebie mi było . pozd. Waldemar
Magda_Tara Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 gdzie luka po człowieku tęskni za dobrocią człowieka nie potrafię nie kochać to najpiękniejsze i najsmutniejsze, co czytałam w ostatnich dniach cały taki po twojemu. to straszne i piękne zarazem - taka niemożność pozdrawiam :* p.s. a dla peelki wiadomość: nie nauczy się potrafić ale nieumiejętność tę zgłuszy z czasem. buziak!
Eunicee Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 gdzie luka po człowieku... Metafory piękne i niebanalne miłego:)
Czarna Wstążeczka Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 tytuł kupuję i puentę również (bo ta luka po człowieku...). co do całości nie jestem przekonana.
Tomasz_Biela Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 bije refleksją mądrą refleksją do poczytania parę razy / trzeba przywyknąć do tego tekstu / t
krzysztof marek Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 zgadzam się z Tomkiem. we mnie szczególnie utkwił zwrot: "twoje dożywocie". każdy je ma, takie lub inne... pozdrawiam Krysiu.
teresa943 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie Krystyno - otwarcie wiersza i zakończenie bardzo wymowne . Żeby wszyscy tak umieli nie potrafić nie kochać - świat byłby o wiele piękniejszy . Najbardziej przypadł mi fragment o luce po człowieku tęskniącej za dobrocią drugiego człowieka - bardzo wzniosłe słowa - zmuszające do głębokiej refleksji . Miło dziś u ciebie mi było . pozd. Waldemar Witam Waldku! Dawno Cię u mnie nie było...aż stęskniłam się :) Ach, gdyby tak wszyscy ...starali się kochać, byłoby o wiele łatwiej. Fakt, nie ma ideałów, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by dążyć do bycia dobrym :) "luka po człowieku" zawsze spragniona ciepła. Dziękuję. :-) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "móc to chcieć" i odwrotnie..."nie święci garnki lepią", więc warto spróbować :) dziękuję Magduś :):) a peelce przekażę Twoją przestrogę, tylko czy... godzi się ją zniechęcać "kubłem wody na głowę"? niech próbuje, a nuż jej się uda? buziaki Madziu! - Krysia (optymistka:)
teresa943 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję wierna Eunicee :)) Cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. e tam, nie kupuj tylko bierz, a "całość"? przyznaję, jest trudna... dziękuję Wstążeczko :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Tomku :) jak miło, że zadajesz sobie trud czytania "parę razy" i "przywykania" dziękuję :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że jesteś zgodny z Tomkiem :) hmm...uchyciłeś niebagatelną kwestię "dożywocia" (wieloznaczność), tutaj ono ma szczególne znaczenie ...dla peela "ukrytego w tle", dziękuję Krzysiu :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 ten wiersz krzyczy - wyraziście i dosadnie ! I tak ma być :)
Rekomendowane odpowiedzi