Bernadetta1 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 wrzeciona struny w pożółkłych liściach ścielą misternie ścieżki wytarte na zasuszonych we mgle ścierniskach niebo się kładzie niby półżartem zmęczone letniej muzyki graniem nuty przykryje chmur rękawiczką zgęstniała w szarym zwierciadle zaklęć zsiniała w bieli pierzasta przystań wprost na gałęzi jak na wieszakach stroje się puszą czerwieni smugą na papiloty zmierzch nić zaplata babiego lata jedną za drugą
Wilcza Jagoda Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łaaaadnie
Bernadetta1 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łaaaadnie witaj Jagodko...juz poprawiam błedy z przeoczenia...coś mi za dużo literek urosło:)
Bernadetta1 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;)sciskam:)
krzysztof marek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 solidny wiersz, nie ma to tamto :) hm. a może by jednak (3 strofa 2 wers): smugą czerwieni stroje się puszą... bo tak mnie troszkę wierci to zrymowanie "smugą-drugą" ale to moje takie widzimisię tylko rzecz jasna ;) pozdrawiam.
Bernadetta1 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak...rym gramatyczny mi sie wkradl...cos pomysle, dziekuje za podszepty ciche:)
Kaliope_X. Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zainspirowałaś... I jesień już nie taka straszna - tak lekko przedstawiona w barwach jesieni teraz zasnę - w jej piękno otulona słowem. Dzięki za tą impresję :-)) Z pozdrowieniami, K. W.
Bernadetta1 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesien bywa piekna:)mnie tez zainspirowała:)pozdr.
Anna_Myszkin Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Pięknie namalowałaś tę jesień, a to o babim lecie - mistrzowskie. Zazdroszczę pędzla. Przez zabranie jednej sylaby z "na zasuszonych mgłą ścierniskach" rytm się zachwiał. Może "we mgle", bo mgła przecież wilgotna? Pozdrawiam :)
Bernadetta1 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no wlasnie cos musze dodac:)pewnie mi te scierniska zbyt krotkie teraz w tekscie sie wydaja;)pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Moja propozycja (bez rymów też ładnie);) wrzeciona struny w pożółkłych liściach ścielą misternie ścieżki na zasuszonych we mgle ścierniskach niebo się kładzie niby żartem zmęczone letniej muzyki graniem nuty przykrywa chmur rękawiczka zgęstniała w szarym zwierciadle zaklęć pierzasta przystań bieli na gałęziach jak na wieszakach puszą się stroje smugą czerwieni na papilotach zmierzch plecie nić babiego lata
Bernadetta1 Opublikowano 1 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Agatko:)tylko ze ja kocham te moje rymy i nie chcialabym z nich rezygnowac:);p)pozdr.
Judyt Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 tutaj na papiloty zaplatają się słowa malowniczo J. serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi