Jolanta_S. Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 skulona siedzi pod ścianą oczy szkliste zawiesiła na podłodze do krwi poszarpała paznokcie zjedzone plany głód blokuje otwarte drzwi ziąb przenika przez sukienkę na deser pozostał błękit męskiej koszuli
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Bardzo sugestywna wizja samotności. Dla mnie wiersz dobry, ale ja też mam tendencję do nadużywania imiesłowu przymiotnikowego, więc na ich nadmiar przymykam oko ;) Pozdrawiam :)
Jolanta_S. Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu masz rację, pomyślę nad tekstem, dziękuję. Serdecznie pozdrawiam - Jola.
Anna_Para Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Podoba mi się ten obraz, bo ja lubię, kiedy wiersz mówi metaforą. To już drugi w ostatnich dniach tak dobry Twój tekst. Potnę Ci go trochę, Jolanto, ale - bezboleśnie: skulona siedzi pod ścianą szkliste oczy zawiesiła na podłodze do krwi poszarpała paznokcie zjedzone plany głód blokuje otwarte drzwi ziąb przenika przez sukienkę na deser pozostał błękit męskiej koszuli To tylko propozycja, bo możesz czasownikiem przeszłym poprowadzić tekst do końca, i już nie będzie imiesłowów:) Cieplutko, Para:)
Jolanta_S. Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu dzięki bardzo, jak się zawiesza oczy na podłodze to ciężko pisać wiersze, ale taki mały retusz bardzo mi/sie. wdzięczna ja. jak boli wyłażą dobre teksty ;) Serdeczności - Jola.
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 W tej całej samotności na pierwszy plan wysuwa mi się sentyment do męskiej, a może już "niemęskiej" koszuli... ps. zsynchronizowałam z kolejnym wierszem. który czytałam jako pierwszy :) Pozdrawiam, życzę kolejnych takich, niekoniecznie z bólu, ale jeśli ból jest dobrym materiałem genetycznym, to czemu nie? Moja babcia mawiała, że każde doświadczenie w życiu jest potrzebne.
Jolanta_S. Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grażyno świetny komentarz, dobry materiał na wiersz - babcia wiedziała co mówi :) synchronizacja - trafne! sentyment, można to tak nazwać, zawsze będzie gdzieś we mnie ta męska koszula, czasem niemęska - są mężcyźni i są... - coś w tym stylu, ale niekoniecznie. w tym wszystkim wali się zaufanie... Serdecznie - Jola.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Czytając jako drugi, również mam podobne jak Grażynka. Życzę wicia jaśniejszych:) Przyjdzie czas, będzie nasz. Bardzo dobry, kolejny... pomimo widocznej bolesności. Cieplutko... Leo.
Jolanta_S. Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Leo jestem cała i zdrowa, czas nie leczy, jednak W-wę odbudowano :))) może się odbuduje zaufanie... najgorsza, że wciąż mój! i jak się mówi: nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. serdecznie - Jola.
Judyt Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 ten wiersz poprzez te paznokcie nie pokazuje zwykłej samotności, pokazuje jakąś destrukcję przynajmniej ja tak odczytuję, do zastanowienia się J. serdecznie
Jolanta_S. Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. samotność to destrukcja, przynajmniej dla mnie... Judyt dziękuję i buziaki - Jola.
Judyt Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. samotność to destrukcja, przynajmniej dla mnie... Judyt dziękuję i buziaki - Jola. jest przy Tobie Bóg bardziej niż sądzisz destrukcja jeszcze nikogo do niczego dobrego nie doprowadziła. Można tak się czuć nie zaprzeczam, ale z niej może wypływać jakieś dobro. J.uściskowywuję serdecznie, nie ma za co. mm..chyba każdy przez nią przechodzi Jolu
Fly Elika Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 tak, ciekawi mnie po tym wierszu, jak działa na wiersz destrukcja w innych, np. gdy wiersz tych innych jest dojrzały i przy tym dobry i spontaniczny smutne to pozdrawiam
Jolanta_S. Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. samotność to destrukcja, przynajmniej dla mnie... Judyt dziękuję i buziaki - Jola. jest przy Tobie Bóg bardziej niż sądzisz destrukcja jeszcze nikogo do niczego dobrego nie doprowadziła. Można tak się czuć nie zaprzeczam, ale z niej może wypływać jakieś dobro. J.uściskowywuję serdecznie, nie ma za co. mm..chyba każdy przez nią przechodzi Jolu Judyt wyżej pisałam, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Wiem, że Bóg jest z nami, bardziej niż myślimy :) Serdecznie - Jola. Miłej niedzieli!
Judyt Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest przy Tobie Bóg bardziej niż sądzisz destrukcja jeszcze nikogo do niczego dobrego nie doprowadziła. Można tak się czuć nie zaprzeczam, ale z niej może wypływać jakieś dobro. J.uściskowywuję serdecznie, nie ma za co. mm..chyba każdy przez nią przechodzi Jolu Judyt wyżej pisałam, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Wiem, że Bóg jest z nami, bardziej niż myślimy :) Serdecznie - Jola. Miłej niedzieli! I Tobie!
Jolanta_S. Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt wyżej pisałam, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Wiem, że Bóg jest z nami, bardziej niż myślimy :) Serdecznie - Jola. Miłej niedzieli! I Tobie! :)))
Rekomendowane odpowiedzi