Judyt Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 zostań ile w nim chcesz rozprostować swoje nogi zmęczone po długim i mozolnym marszu przez krzesło obrót usiądź pod wiatrem nut które rozpływają się na widok twój tam autora przechodzą o prawdziwym Artyście na początku zamyśleń konserwacji dzieła jak dokonać po kawałku przez naturę ulotną z pomiętych biały mak (...) ------------------------------ jakby ktoś nie wierzył:) ://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Papaver_alpinum01.jpg
Leokadia_Koryncka Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 dziękuję za przyzwoleństwo, zostaję... "przez krzesło obrót", pod wiatrem nut" - bosko! L. wypoczynkowo
marek_cz. Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 "zostań ile w nim chcesz rozprostować swoje nogi zmęczone po długim i mozolnym marszu przez krzesło obrót usiądź pod wiatrem nut" Judyt, nawet bez zagłębiania się w przekaz mogę powiedzieć, że cytowane słowa są jakby do mnie adresowane; cały na tak pozdrawiam, marek
krzysztof marek Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 jestem pod wrażeniem Judyto rozwinięcia pierwszego utworu...:) a ten trzykropek w nawiasie oznacza zapewne ciąg dalszy, super! pozdrawiam bardzo!
Anna_Myszkin Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Natura górą, jak zwykle, a "z pomiętych biały mak" przywodzi na myśl nienapisane jeszcze wiersze. Tam mnie pozytywnie zaskoczył "mak śródtorny", a tu ten. Pozdrawiam :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 O, ja za pierwszym razem, po "Artystę" widziałam, a tu jeszcze "z pomiętych biały mak". Wybacz, ja tu nocuję. Serdecznie... Leo.
Judyt Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 odpisuję dopóki jestem: Leokadio:) dziękuję za podwójne odwiedziny ja potrójnie dziękuję z serca hmm..nie wiem co powiedzieć. Może tyle że nocleg jak najbardziej wskazany(; Aniu:) te nienapisane to jest dopiero zagadka i ten sama nie wiem jak powstał przecież ja na dobrą sprawę nie jestem poetką, dzięki wielkie za czytanie i obecność Twą Krzysiu(: Tobie również z całego serca, hm ten trzykropek zawsze oznacza to że nie wiem co będzie dalej, wiem tylko tyle że wróble lubią siadać na parapetach i budzić mnie rano bardzo zarówno Cię i dziękuję za przystanięcie Marku:) cytowane słowa wcale cytowane nie są, ale fajnie że mogłeś coś dla siebie, najbardzie budujące jest to, że każdy może wziąść lub zostać tyle ile chce, a ponadto sprawia radość temu który zostawia wierszołka- czyli mnie Dobrej niedzieli wszystkim życzę J. płoniaście
Mateusz Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Judyt:Nie będę dużo pisał tylko jedno słowo -Super! Pozdr. b; J.S
Pablo_Pikaso Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 tak czytam, jakby dwa wiersze, ale zmiana kierunku w 3 i 4-ej, to pewnie przez ten obrót :D gryzie trochę to sąsiedztwo:twój, tam ale nie wnikam, Autor wie najlepiej pozdrawiam Paweł
Baba_Izba Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Zawsze z ciekawością czytam Twoje wiersze, są w charakterystyczny dla Ciebie sposób pisany, mają dużo uroku i lekkości. Rozpoznawalność Autora po wierszach, to duży plus! W tym wierszu (jak i w innych), znalazłam sporo dla siebie; wspomnienie z wiosennej wędrówki, kiedy wypoczywałam w małej dolince pełnej ziół i białych kwiatów krwawnika. Pachniało nagrzane powietrze, śpiewaly ptaki i świerszcze. Myślę, że nie ma większego artysty jak Natura! Najserdeczniej pozdrawiam - baba
Judyt Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2010 Jacku- SuperTango(jak dobrze widzę:) dziękuję serdecznie za to jedno słowo to i tak wiele jak dla nie pisarza(: Pawle:) dziękuję za sugestię i Twoje słowo, mnie się wydaje że pasuje tak chociaż nigdy nie wiadomo co komu i jak pasuje, dzięki za przystanięcie. Ta konotacja uważam jest do wyboru dla każdego z nas Izo:)czy ja wiem, czy jest to rozpoznawalne? ale jak tak piszesz to sprawia to radość mi, chociaż na rozpoznawalności mi nie zależy. A ta charakterystyka tak sobie myślę, wynika pewnie z tego, że każdy z nas jest inny i inaczej pojmuje rzeczywistośc go otaczającą. Ja bym powiedziała więcej i może śmielej(choć mogą się co poniektórzy oburzyć lub niezgodzić), że: nie ma większego Artysty niż sam Bóg Ojciec-twórca natury, najserdeczniej i cieplutko dziękuję Izo szczególnie za czytanie bycie, oddychanie kwiatami i ich pięknem- które są dziełem stworzenia po prostu. Bardzo się cieszę że coś dla siebie(: chyba tak trzeba też czasem J. kłaniam się cieplutko przybyłym i dobrych dni następnych i chwil życzę
Rekomendowane odpowiedzi