Tomasz_Biela Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 złożeni z opiłków głęboko upośledzeni w okazywaniu dobra zawinięci w rulon z waty szklanej ciepło dotkliwie paruje osiedla się w nowych i starych miejscach pleśnią na mózgu ciepło jest zmysłowe w kimś kto odszedł w kimś na kogo się jeszcze czeka lub w tym który pamięta to co złe w nas samych to szok termiczny i szok po utracie dorobku to powódź gnijących łez wolontariat w hospicjach burdelach i w domu czuły szept bitej przez ojca matki aby utulić dziecko do snu żeby jak najdłużej śniło bezpiecznie bezwiedne
Judyt Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 przeczytałam Tomku, J. cieplutko i serdecznie
Magda_Tara Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 ciepło jest zmysłowe w kimś kto odszedł ale nie dla tego, kto został. ciepło staje się odczuciem termicznym ;D to szok termiczny i szok po utracie dorobku zawsze trzeba zaczynać od nowa, również w sferze uczuć wiersz pisany Tobą, nie do podrobienia serdeczności :*
Nata_Kruk Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 "Ocieplanie".. dałeś dobry tytuł do tematu całości. Jeżeli... "złożeni z opiłków głęboko i puszyście upośledzeni w okazywaniu dobra zawinięci w rulon waty szklanej" ... czyli zimni i obojętni... przejdziemy przez to wszytko, o czym piszesz w dalszej części wiersza... siłą rzeczy, musi nas coś "porazić", by zmienić własny pogląd na przyziemne i jakże ważne, życiowe "drobiazgi"... Wiersz dobrze napisany, ale... chciałabym wtrącić moje dwa grosiki... złożeni z opiłków głęboko i puszyście upośledzeni . . . .puszyście.. wywal.! nie pasuje tu w okazywaniu dobra zawinięci w rulon waty szklanej . . nie lepiej.. w rulon ze szklanej waty ciepło dotkliwie paruje osiedla się . . nie lepiej.. osiada w nowych i starych miejscach pleśnią na mózgu osiedla się . . . . zbyteczna wg mnie powtórka fermentując serce dotyk i zmysł . . . wolałabym.. zakaża serce dotyk i zmysły Trzecia część bez zarzutu dla mnie. Sorry za sugestie, ale to tylko sugestie... :) Popatrz, jeśli uznasz je za słuszne.. zrobisz jak zechcesz. Pozdrawiam.
Tomasz_Biela Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co nieco wziąłem pod uwagę / dzięki za tak wnikliwe szperanie / t
Tomasz_Biela Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło że zaglądasz / t
Tomasz_Biela Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Magdo za komentarz nie do podrobienia / za obecność / t
Judyt Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło że zaglądasz / t zaglądnij i Ty J.(:
Anna_Myszkin Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Oj, w nastrój wprowadza i rozczula. O przebiegu już było, więc ja tylko dodam, że dotyk do zmysłów przynależy. Pozdrawiam ciepło.
Nessa Isilra Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 ciepło jest zmysłowe w kimś kto odszedł ładna fraza, zresztą jak i cały wiersz, tylko w końcówce i drugich wersach dogadany za bardzo.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Styl niepowtarzalny i natychmiast identyfikowalny... i motywy gnilno-okrutne powtarzalne w ramach niepowtarzalności stylu, a jednak działa wciąż i myślę, że składa się z poezji. W tym szaleństwie jest metoda... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi