Stefan_Rewiński Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 (HARMONIA) wyróżniasz się we mnie od stóp do zbiegu okoliczności szczególnie kiedy się unosisz i kołyszesz nie mogę uciec jestem uwiązany nawet nie wiem czym nie chcę uciec śpiewasz bez słów lubię jest mi wtedy lepiej nie chcę uciekać unośmy się razem śpiewajmy bez słów
janusz_pyzinski Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 "unośmy się razem śpiewajmy bez słów" no to Stefanie do dzieła,bo maj umiera pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szkoda tego maja, dzięki Januszu, pozdrawiam.
seweryna żuryńska Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 zapachniało co tam maj muzyką ludzkich pływów zaszumiało tylko, jak kolejny raz przeczytałam "nie mogę uciec" "nie chcę uciec" "nie chcę uciekać" pomyślałam, że może sam siebie chcesz przekonać bardzo chcesz ... jakby ... " o jeden most za daleko" wielkie dzięki seweryna
JacekSojan Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 wiersz tak, śpiewający, a nawet kołyszący - ale mi wadzi tytuł - nazbyt "inżynierski" panie Inżynierze, jakby nie z "tej" poetyki.... J.S
Dorota_Jabłońska Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Bardzo podoba się pierwsza strofa. Pozostałe dobre w prostocie. Pozdrawiam :)
Jolanta_S. Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Stefanie no tak, żeby było cacy trzeba się zgrać, idealnie dopasować, rozumieć bez słów...doskonale zsynchronizowane ciała przestaną mówić "nie chcę uciekać" powiedzą... tego już nie powiem... a tak na serio mam wrażenie, że to rozmowa inżyniera tego od mostów z rzeką, oj kołysze biodrami i unsi, wzbiera wody, a konstruktor czuje się bezpieczny, zasługa doświadczenia... zadowolony z pracy.... Stefan, a prawda jest jaka? ________________________ Ostatnie majowe chwile, a u mnie pada deszcz...
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 mnie podoba się wiersz w całości, ciekawe ujęcie puenty. pozdr.
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 To chyba Twój pierwszy wiersz (jaki miałem okazję czytać), w którym nie widzę bohatera przewodniego: "pana rewinskiego", i jestem cholernie na tak! od początku do końca. Może rzeczywiście tytuł jakiś tego tamtego nie w deseń (ma taki techniczny wydźwięk), ale całość widzi mi się jako lekkość bytu poezji: tak bardzo prosto, że aż nieprosto! Dodaję do ulubionych! Pozdrawiam, Stefan :)
Goliard Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 ja tam wolę czytać sąsiada :) mogłaby być dobra kołysanka - ale nie w takim szyku :) pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Sewryno, dzięki.
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Jacku, chciałem zmienić tytuł, ale nie umiem, miało być: "Zgodność", pozdrawiam serdecznie.
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to po mojemu ;) też ładnie, dz, pzdr.
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Jolu, prawda jest wszelaka, od ciał po mosty, do ciał.
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Jadziu, pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Mariuszu za łase słówka. Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, pozdrawiam.
Jolanta_S. Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Jolu, prawda jest wszelaka, od ciał po mosty, do ciał. Stefan jesteś zachłanny jak woda w rzekach ;) Z okazji naszego święta tysiące buziaków przesyłam [na Boga tylko bierz, a ich nie licz] Jolka.
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Dorotko, lubię Twoje słowa. Pozdrawiam. Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Jolu, prawda jest wszelaka, od ciał po mosty, do ciał. Stefan jesteś zachłanny jak woda w rzekach ;) Z okazji naszego święta tysiące buziaków przesyłam [na Boga tylko bierz, a ich nie licz] Jolka. Biorę, nie liczę. Mam dla Ciebie lizaka.
Rekomendowane odpowiedzi