Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 poznałem kilku ludzi mają ręce i nogi kiedy pytam odpowiadają mów nie krępuj się poznałem wielu ludzi mają tylko usta
janusz_pyzinski Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 odpowiem podobnie jak Basi - mają usta i oczy(zapomniałeś dodać Stefanie) by czytać Twoje krótkie formy i nie męczyć ich
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzieki Januszu, coraz bardziej uciekam w krótkie formy, bo długich nie czytają nawet Poeci. Pozdrawiam serdecznie. Stefan.
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Bo teraz jakaś dziwna moda, żeby krótko, szybko i efektownie... wygląda to źle, jeśli w tym pędzie wypadnie efekt, ale tutaj jest na swoim miejscu... A. Poznam Pana z XY. B. No dobrze, ale kim jest? A. Niemcem. B. No dobrze, pochodzi z Niemiec, ale kim jest? A. Jest głosem młodego pokolenia, oryginalna kopia poetów wyklętych. B. Rozumiem, kolejny okaz do podręcznikowych opracowań, ale kim jest? A. Uznaje za E. Frommem, że miłość jest postawą zaangażowaną wobec bytu. B. Możliwe, nie zaprzeczam, ale pytam kim jest? A. Człowiekiem?! B. Zapewne tak, ale kim jest? Pozdrawiam Mario :::)
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Własciwie to napisałeś wiersz tymi pytaniami, lepszy od mojego, gratuluje, Pozdrawiam.
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też tak sobie pomyślałem, że dobry materiał... a powstał od zaraz, w odpowiedzi na Twój, bo mnie uraczył pozytywnie, a szczególnie: poznałem kilku ludzi mają ręce i nogi [...] poznałem wielu ludzi To jest bardzo dobre! Mój człowiek ma ręce i nogi. Mój człowiek ma usta! Pozdro! Mario :::)
jacekdudek Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 no tak, chciałeś coś napisać, jak dla mnie nie wyszło, pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak tez bywa, pozdrawiam.
Mirosław Ostrycharz Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 "Ha, ha, no własnie! Po co" Pan to napisał? Przecież to słabe jest.
M._Krzywak Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No widzisz, Stefanie, podpadłeś na amen. :)
Mirosław Ostrycharz Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Ale TWA Pana uratuje. Don't worry.
M._Krzywak Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakie tam TWA. To jest kwestia odpowiedzialności za słowa. 20 minut temu miał pan pretensje, że dałem nierzetelny, nieuzasadniony minus, a jakoś nie widzę, żeby pan cokolwiek uzasadnił. A zacytować musiałem, bo jeszcze pan by własną wtopę wyciął i co?
Robin Son Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Podmiot liryczny jest szczesciarzem, poznal ludzi w miare kompletnych, mieli rece, nogi i nawet usta. Psia kosc, mnie sie to zdarza kazdego dnia, ale do tej pory nie doszlo do mnie jakie to wyjatkowe. Mozna tez powiedziec, ze nie ma w tym tekscie ciekawej mysli, ze mysl tak pusta, ze nie pomoga usta, i zapytac gdzie ten wiersz ma rece i nogi. Z ciekawoscia przeczytam nastepny. Ja nie plusuje i nie minusuje. Wyjatkowo, gdy cos zauroczy, nagradzam plusem. Tutaj pozostawiam jedynie komentarz, to wazniejsze chyba od buchalterii. Pozdrawiam.
Matylda Górska Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Stary Stefan się powiela :)))))))) Może w następnym wierszu będzie coś z "młodego" Stefana?:))))) :)
Wanda Szczypiorska Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Krótka forma ma to do siebie, że musi być skonstruowana niezwykle rygorystycznie i kończyć się puentą, zaskoczeniem. A tu nic takiego nie ma.
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Bardzo przypadła mi do gustu pierwsza część; puenta natomiast w ogóle, ale pierwsza część bardzo, łącznie z tym odrębnym powtórzeniem, które też jest dobre samo w sobie - zmodyfikowane nieco, automatycznie nabiera wieloznaczności, a jednocześnie ładnie brzmi, nieco spowalnia wiersz, nadaje powagi - bynajmniej dla mnie - pozdrawiam;)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Pasuje bardziej niż rozmowy z sąsiadem o śliwowicy i ..... Tamto po prostu trzeba konsumować, a o tym można pogadać. Pozdrawiam Krzysiek
Jolanta_S. Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zainspirowałeś Mariusza tym wierszem Stefanie. ja powiem swoje, jest poważny wiersz. Stefan coś krótki - wiem mini w modzie, ale tu widać aż majtki! zastanawiam się co autor wyraża w miniaturce pierwsza część wydaje się zimna, jakoby brak serca... co się kryje w - "poznałem wielu ludzi mają usta" może niepełnosprawność... jest różnica. Stefan mocne jak śliwki! ale Rewiński nie bądź poważny ;) ściskam - Jola załącznik: unikasz mnie?
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No widzisz, Stefanie, podpadłeś na amen. :) Będę się rehabilitował, dz., pzdr. Michale, Mirosławie.
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Robin, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi