Mr._Żubr Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 poranny jezus chrystus zmartwychwstanę jak zwykle na pustyni póki co pragnę wcisnąć hamulec wrzucić wsteczny dopiero uświadamiam sobie że nie umiem prowadzić
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 No nie wiem... coś z tym Chrystusem jest nie tak, a on był ponoć the best. Mało. Ekonomia słów, minimalizm, pragmatyzm i owszem, ale gdyby tak nadać jeszcze odpowiednią formę? Mnie niestety nie przekonał, chociaż jest w nim jakaś wcale niegłupia myśl. Pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Ciekawe. Takjak byś chciał się wycofać z grzeszenia. Niewielu to umie. Pozdrawiam. Stefan.
bestia be Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Moje stanowisko do wiersza się nie zmieniło madry wiersz szacuneczek be
Wilcza Jagoda Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak samo pomyślałam :) pozdrawiam
JacekSojan Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na pustyni? - życia? hamulec wsteczny - owszem - uświadomi być może co za skórą, a pustynia - cóż, symbol odosobnienia, dystansu, pokuty - i prawdą jest, że można kilkakrotnie w życiu "umrzeć" by odrodzić się na nowo - taki wiersz rekolekcyjno- konfesyjny; czas postu; hmmmm wiesz - zamyśliłem się - bo jednak z tym nickiem jakoś nigdy bym nie skojarzył tematu - pozdrawiam J.S
jacekdudek Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszyscy jesteśmy chrystusami? jakoś tak skojarzyłem, pustynia, hamulec, wsteczny, nie umiem prowadzić, ale wyprowadź mnie z błędu, pozdrawiam
Aleks Kleks Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 ciężko wydostać się z pustyni zwłaszcza bez środka lokomocji co więcej pustynia utrudnia grzeszenie zwłaszcza w jego najefektowniejszej formie zmartwychwstanie na pustyni to brzmi jak ironia losu w tej sytuacji
HAYQ Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dlatego ja mam automat :) Coś w tym jest, pozdrawiam.
Tomasz_Piekło Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Pustynia to kac po prostu, peel pragnie, nie prowadzi się dobrze. Kolejny pijacki wiersz. Zdrowie;)
f.isia Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe.... diagnoza Piekielnego jest trafna ;)
janusz_pyzinski Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest dopiero myśl pozdrawiam
Mr._Żubr Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trudno. Dzięki.
Mr._Żubr Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wycofać się. Albo cofnąć.
Mr._Żubr Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki.
Mr._Żubr Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak samo pomyślałam :) pozdrawiam Pozdrawiam również.
Mr._Żubr Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na pustyni? - życia? hamulec wsteczny - owszem - uświadomi być może co za skórą, a pustynia - cóż, symbol odosobnienia, dystansu, pokuty - i prawdą jest, że można kilkakrotnie w życiu "umrzeć" by odrodzić się na nowo - taki wiersz rekolekcyjno- konfesyjny; czas postu; hmmmm wiesz - zamyśliłem się - bo jednak z tym nickiem jakoś nigdy bym nie skojarzył tematu - pozdrawiam J.S Zamierzanie autora było trochę inne od tej interpretacji, ale cóż, czasem już tak jest, że wiersze żyją własnym życiem. Dzięki, pozdrawiam.
Mr._Żubr Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszyscy jesteśmy chrystusami? jakoś tak skojarzyłem, pustynia, hamulec, wsteczny, nie umiem prowadzić, ale wyprowadź mnie z błędu, pozdrawiam No, jesteśmy. Pozdrawiam.
Mr._Żubr Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak chyba jest. Dzięki.
Mr._Żubr Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dlatego ja mam automat :) Coś w tym jest, pozdrawiam. Dzięki, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi