Wilcza Jagoda Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 mówiłam już o lesie, wilkach, jagodach o swoich snach choć nikt nie pytał mówiłam czasem kiedy nie mogę dojść do siebie na pytanie czego ci trzeba boję się usłyszeć własną odpowiedź wsiadam do ciemnej windy na wprost napisu "Zakaz palenia" i zapalam deszcz meteorytów wszystko co piękne dzieje się w nocy spadają Perseidy świetlisty zestaw znaków do zadań specjalnych zbyt trudnych by mogły przejść życzeniami przez gardło nie pytaj czego mi trzeba otwieram usta i znajduję odpowiedź - chodźmy zbierać to co tli się jeszcze założę czerwoną sukienkę a ty choć na chwilę przestań być poetą wersja Tomka kiedy nie mogę dojść do siebie na pytanie czego ci trzeba boję się usłyszeć własną odpowiedź wsiadam do ciemnej windy na wprost napisu "Zakaz palenia" i zapalam deszcz meteorytów wszystko co piękne dzieje się w nocy spadają Perseidy świetlisty zestaw znaków do zadań zbyt trudnych by mogły przejść życzeniami przez gardło nie pytaj czego mi trzeba otwieram usta i znajduję odpowiedź - chodźmy zbierać to co tli się jeszcze ubiorę czerwoną sukienkę a ty choć na chwilę nie będziesz poetą *** sępy żywią się papierem zapisanym sympatycznym atramentem płuca wypełniam ciszą niebezpiecznie blisko serca tempo zaczyna zwalniać w objęciach niedomkniętych drzwi urojone dźwięki słowa przetrawione słowa do końca napływają do uszu wszystkie tajemnice rzeźbione światłem z każdym krokiem oddala się od celu święta tajemnica wiary w siebie zagląda przez pokutne okna kogucim pianiem na czas nie zapisany nigdzie nawet z komina deszcz zmył kredę tak łatwo rozlewa nam się atrament z nienapełnionych długopisów wersja TOmasza płuca wypełniam ciszą niebezpiecznie blisko serca tempo przyspiesza w objęciach niedomkniętych drzwi urojone dźwięki słowa przetrawione do końca napływają do uszu wszystkie tajemnice rzeźbione światłem z każdym krokiem oddala się od celu święta tajemnica wiary w siebie wersja KatBalou sępy żywią się papierem zapisanym tak łatwo rezygnujemy z atramentu marzeń
Judyt Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 szczególnie te fragmenty z szekspira(...) J. serdecznie
Wilcza Jagoda Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, złośliwa jesteś Judytko:)
Pan_Biały Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 odpuścił bym archaizm z * do przeczytania pozdrawiam r
kasiaballou Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 dla mnie wiersz zaczyna się od drugiej, ale brak mu coś przytupu w poincie; przemyślałabym, bo warto. pozdrówki, Jagodo :) kasia.
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 cytat wywalam ( Pan Biały słusznie zauważył ) , modernizuję początek , a reszta jest ... poezją ! Bo skoro masz świetną myśl , to po co powoływać się na innych ?
HAYQ Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 w miejsce "przepustki do" (moim zdaniem do wywalenia) wstawiłbym "strzałkę w górę" A poza tym ładny wiersz :) Pozdrawiam.
kuba skawa Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 - chodźmy zbierać rozsypane gwiazdy ubiorę czerwoną sukienkę a ty będziesz poetą Gwiazdy bym sobie darował, cóż one znaczą wobec czerwonej sukienki :) Zdrowy facet, raczej zapomina wtedy o poezji ;) ubiorę czerwoną sukienkę a ty choć na chwilę nie będziesz poetą ? :) Ładne.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 kat ballou napisała co trzeba... ja dodam tylko, że ten jest równie dobry lub nawet lepszy od poprzedniego, napewno inny. Podoba się niezmiennie :)
Wilcza Jagoda Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 woow, jestem pod wrażeniem waszych komentarzy, cieszy niezmiernie, że coś się komuś podobało,KAtko, bardzo ci dziękuje za to co trzeba, twoje słowa zawsze biorę do serca, ale że jakoś nie mogę zapanowac nad 1 zwrotką zostanie aby dojrzeć :))P&B , Cezariuszu! wyrzuciłam archaizm, skoro dwóch mówi że be, to je be:P dziękiHaYQ, szczałki nie udało się wcisnąć do góry :P ale to co było znikło :P i też dziekuję za wskazanie:))))Kubo mądrze prawisz skorzystam z podpowiedzi, wszak facet wie co pod suknią siedzi i nie będzie pisał wtedy wierszy :P dziękiDorotko że inny to chwała piszącemu, a tobie za dostrzeżenie, buziak Wszystkim , mili moi, dobrego dnia życzy Jagusia:))))
kasiaballou Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 kurcze; dużo zmieniłaś i całkiem fajnie wyszło; nawet ta druga, która chyba była pierwszą dobrze się wkomponowała i jest fajna pointa :) zdrówki kasia
Magda_Tara Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 ja bym czerwoną sukienkę włożyła, a jeśli już to: ubrała się w nią a poza tym - bez zarzutu :)) bardzo klimatyczne, zaczarowane, emocjonalne zabiorę se! :))
Judyt Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, złośliwa jesteś Judytko:) nie..absolutie jak najbardziej piękna inspiracja, otwieram usta i znajduje odpowiedź J. serdecznie Jagódko(:
Tomasz_Biela Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 początek oddzielony bym zlikwidował i tak mi się czytałaby reszta /kiedy nie mogę dojść do siebie na pytanie czego ci trzeba boję się usłyszeć własną odpowiedź wsiadam do ciemnej windy na wprost napisu "Zakaz palenia" i zapalam deszcz meteorytów wszystko co piękne dzieje się w nocy spadają Perseidy świetlisty zestaw znaków do zadań zbyt trudnych by mogły przejść życzeniami przez gardło nie pytaj czego mi trzeba otwieram usta i znajduję odpowiedź - chodźmy zbierać to co tli się jeszcze ubiorę czerwoną sukienkę a ty choć na chwilę nie będziesz poetą ciekawy zestaw przemyśleń które ułożyłem po swojemu / pozdrawiam t/
Wilcza Jagoda Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. TOMASZU, jestem pod wrażeniem, super, piknie pozwolisz? se wkomponuje? dzięki
Wilcza Jagoda Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak mówisz, jeśli mówisz, to wiesz co mówisz, wiec ja posłucham pa Magda!!!!
Wilcza Jagoda Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Kasiu, to z twojej przyczyny zmienilam conieco i wyszło na dobre, cieszę się :)))) pozdrawiam ciepło Judytko, ty przekoro, dzięki
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 ale wszyscy namiąchali-ście,-śmy ? NO ! - dużo lepiej ;-)
Wilcza Jagoda Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a widzis... pomogło :)))
Baba_Izba Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Spóźniłam się, zdążyłam jednak na deser; ładny, ciekawie podany wiersz. Serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi