Fly Elika Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 kocham cię światłem dni nowych zachmurzonych czy słonecznych poranną świeżą rosą na szybie i brudną od kół miast pędzonych kocham cię nocą ciemną tą spokojnie prześnioną pełną od gwiazd na niebie i tą smutnie zagniewaną kocham cię coroczną wiosną jej słońcem i lata promieniem kwiatami dzikimi po polach pośród zbóż kłaniających się żywo kocham cię jesienią która nadchodzi jednostajnymi krokami liśćmi kładącymi się w ziemię i dróżkami krętymi pomiędzy drzewami kocham cię rannym śpiewem ptaków jazgotem biednych stworzeń kotów miauczących na podwórku i gołębi błądzących opodal dachów kocham cię w radości i we łzach co wiatrem wiecznym niesione z zamglonymi obrazami nadziei i głodem życia wybawione kocham cię wodą spokojną i wzburzoną w sztormie walczącą łodzią wydmami i zaroślami które w ich pobliżu chwieją się z żalu żałością kocham cię jak świat cały mocą zesłany na odosobnienie człowieka bronią życiodajną i ciepłych rąk na tobie ułożeniem kocham cię jak potrzeba wokół ramion otwartych coraz szerzej poszlakiem śladów na ziemi rozpostartych i wreszcie kocham cię uchylam czoła gniewie i płomieniu uśmiechniętej twarzy w końcu temu co w sercu się kryje i naprawdę nie wie co się może wydarzyć
Judyt Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 oj dłuugo dłuugo..poczytam jak wrócę narazie mykam, J. serdecznie
Almare Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 "kochać, jak to łatwo powiedzieć " :)))))) Piotr SzczepanikKochać, jak to łatwo powiedzieć Kochać, tylko to więcej nic. Bo miłość jest niepokojem, Nie zna dnia, który da się powtórzyć.
Fly Elika Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. długo :) Judytko, zapraszam do czytania i serdecznie
Fly Elika Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Almare dziękuję za czytanie za wierszyka zacytowanie siłą rzeczy może być i niepokojem jednak czyż to nie znaczy w jakim wieku jaki ten pokój i jaka ta siła pozdrówki
HAYQ Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 nieźle, bo mimo powtórzeniowego motywu, nigdzie więcej się nie powtarzasz, a to trzeba umić i dobrze się czyta. Pozdrawiam serdecznie.
krzysztof marek Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 zgadzam się z HAYQ. kochanie przedstawione w różnych ciekawych kombinacjach. i zakończenie jako podsumowanie: naprawdę nie wie co się może wydarzyć. naprawdę... pozdrawiam serdecznie :)
Fly Elika Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 HAYQ - cieszy twoje zauważenie, :) i jak dobrze się czyta, to bywa przecie ważne, pozdróweczki i dzięki za czytanie
Fly Elika Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 k&m kombinacje alpejskie i norweskie naprawdę mogą być niekiedy ciekawe naprawdę dlatego to tak napisane och gdzie moje kijki do nordic walking :) szacunek K&M
Wanda Szczypiorska Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 A dokąd, to je Pani pędzi, te miasta nieszczęsne? Poszlakiem śladów? Bardzo to nieudolny i nebywale naiwny twór.
Fly Elika Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Pani Wando, przyjmuję pani opinię. Krytyka również wskazana, gdyż czytelnik poświęcajacy czas tworowi stara się coś wynieść tylko dla siebie. W moim pani rozumiem, że pani tego nie znalazła. W odniesieniu do pani krótko wyrażonego zdania, na rozszerzenie mogę odpowiedzieć równie zwięźle, że nieudolność i naiwność zawsze gdzieś ma swoje miejsce, a pytanie sprowadzać się może do tego, co chcemy dostrzec i czego nie potrafimy. Ucieszyło mnie pomimo uwag, że pani jako mój nowy gość do mnie zawitała. Pozdrawiam serdecznie :-)
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 a mi się tak skojarzyło: ................................................................... W berecie, w czapce, chustce W berecie, w czapce, chustce W czapce od stryjka ze Lwowa Na falochronie w Ustce Na falochronie w Ustce Zakochaj we mnie się znowu Refren: W kinie, w Lublinie - kochaj mnie W Kłaju, w tramwaju - kochaj mnie Nie marudź, nie szlochaj ale z calej siły kochaj W gminie, w Kętrzynie - kochaj mnie W metrze i w swetrze - kochaj mnie Czy miasto czy wiocha ty mnie z całej siły kochaj ............................................................................... wiersz moim zdaniem nieco się rozmazuje chociaż przebrnąłem :) i są fajne momenty ;) kłaniam się i pozdrawiam do poczytania :)
Fly Elika Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za tak barwną rewizytę :) z wierszykiem w klimacie pewne podobieństwo, choć jak określiłeś się moje rozmyło - tak się to jakoś w trakcie pisania Cóż - pomysł miał bardziej inspirować, choć nie tak różowo z 14 lutego Dzięki za ukłon i pozdrawiam ciepło
bazyl_prost Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 znacznie nie rozumiem płomienia na twarzy, poza tym afirmacyjnie , ale tak jakoś ogólnie
Fly Elika Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 mało to prawdopodobne, żebyś nie rozumiał jedynie to, że niełatwo jest każdą płomienną twarz wytłumaczyć poza tym chyba rzeczywiście jest afirmacyjnie i ogólnie, a moja twarz po każdym następnym tu komentarzu, coraz bardziej płomienieje i dobrze, że tego nie widać pozdrawiam
Judyt Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. długo :) Judytko, zapraszam do czytania i serdecznie no i przeczytałam, bardzo fajnie napisane, J. serdecznie, cieplutko i nieskończenie oby
Fly Elika Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. długo :) Judytko, zapraszam do czytania i serdecznie no i przeczytałam, bardzo fajnie napisane, J. serdecznie, cieplutko i nieskończenie oby Dzięki Judyt za ponowne przybycie, i że fajnie. Może gdyby nie spieszyć się, zdążyć przynajmniej dzień przed Walentynkami :), byłoby to z deczka lepiej poukładane :))). Pozdrawiam ciepło
Judyt Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i przeczytałam, bardzo fajnie napisane, J. serdecznie, cieplutko i nieskończenie oby Dzięki Judyt za ponowne przybycie, i że fajnie. Może gdyby nie spieszyć się zdążyć przynajmniej dzień przed Walentynkami :), było by to z deczka choć lepiej poukładane :))). Pozdrawiam ciepło ja nie wiem..jak dla mnie walentynki- czy jak tak zwał są przez całe życie człowieka, J. wzajemnie
Fly Elika Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Judyt za ponowne przybycie, i że fajnie. Może gdyby nie spieszyć się zdążyć przynajmniej dzień przed Walentynkami :), było by to z deczka choć lepiej poukładane :))). Pozdrawiam ciepło ja nie wiem..jak dla mnie walentynki- czy jak tak zwał są przez całe życie człowieka, J. wzajemnie No właśnie dlatego Judyt, :)) A tu głowy bym sobie nie dała uciąć, że zawsze, to zależy, jak się kocha i czy się kocha :)) Serdecznie i dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi