teresa943 Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 sfatygowany kliper nadłamaną nadzieją już nie liczy na cud obfitości porwała fala umęczona noc zawraca do brzegu w sieci kolejny nul spróbuj jednak jeszcze raz wypłyń na głębię
Anna_Para Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Znowu autoinstrukcja obsługi? Jak się to udaje, żeby próbować od nowa i ciągle, ciągle, łatać, sieci, zawracać? Dobrze radzisz Krysiu! Spróbuję za radą mądrzejszych! A serio o wierszu? Twojo: sama refleksja, czysto, klar. Pozdrawiam, Para:)
HAYQ Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cudów nie ma zgłębiał nie raz :) Fajnie, ciekawie, krótko. Pozdrawiam.
Oxyvia Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Poetyckie streszczenie opowiadania E. Hemingwaya "Stary człowiek i morze". Podoba mi się wiersz. Jasne, trzeba się nie dać. "Człowieka można zabić, ale nie złamać" (to z przytoczonego opowiadania). I jeszcze przysłowie mojej córki: "Trza być twardkim, nie miętkim". :-) Trzymaj się, Krysia!
krzysztof marek Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 nadłamany cud - takie streszczenie pierwszego wersa mi się utworzyło ;) hm. myślę że większość cudów jest nadłamanych. taka właściwość świata, życia... Twój wiersz jest bardzo klarowny. podoba mi się za spokój. tak, peel mówi bardzo spokojnie, aczkolwiek stanowczo. i słusznie! dobrze mieć takiego kogoś za przyjaciela. pozdrawiam serdecznie Krysiu :)
teresa943 Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A Twój koment ...balsamowy. Dziękuję Aniu, żeś wierna i zaangażowane w te "mojowe"... :):) Serdecznie i cieplutko - Krysia
teresa943 Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cudów nie ma zgłębiał nie raz :) Fajnie, ciekawie, krótko. Pozdrawiam. Bardzo dziękuję HAYQ :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, że skojarzyłaś z opowiadaniem Hemingwaya. Prawdę mówiąc nie pomyślałam. Co innego mnie zainpirowało, ale jak widać ...jest wieloznacznie. Tak czy inaczej, Twoja córka ma rację: nie wolno się poddawać. Staram się trzymać...życia, czego i Tobie z serca życzę. Serdecznie pozdrawiam Oxy! :) Krysia
teresa943 Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "spokój i stanowczość" to znak pewności, że słuszna droga. właśnie, prawdziwy przyjaciel to skarb. on zawsze powie prawdę prosto w oczy ...ale z miłością. jeśli los stawia kogoś takiego na drodze, warto nie bagatelizować jego rad. z przyjacielem u boku można setki razy zawracać "na głębie". dziękuję Krzysiu za precyzyjnie "wyważone" komenty :):) serdecznie i cieplutko - Krysia
Pan_Biały Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 marynarski tekst, polej rumu Krysiu;) Twoje zdrowie uczczę piwem, jeśli się nie obraziszgdzie ta keja?;)) lubię Twoje poezjowanie najlepszego
teresa943 Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oczywiście, bez obrazy, możesz piwem :) no to polewam :) i ...słyszysz brzęk szkła? na zdrowie!!! za "poezjowanie"...nasze "abyśmy"... :) a keja gdzieś tam...hen...póki co ;) dziękuję :) ahoj, kapitanie :) Krysia
Magda_Tara Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 o.k. eja! o.k eja! Kryś Kapitanie jutro zjem już normalne śniadanie to z radości, bo już mi połyk działa :* a wiersz, tak jak u Ciebie perfekte! buziak, Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Kiedy spłynie wszystko z falą wraz z nadzieją na głębiny, weź się w garść i z nową wiarą popłyń nie rób kwaśnej miny. Pozdrawiam:)
teresa943 Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. moja radość aż po szczyty kiedy Ci zadziałał połyk więc zapraszam do kajuty ze śniadaniem czeka stolik ahoj, Tara/Ma! zdrówko ma!!! :):) Buziaki!
teresa943 Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mądre słowa, dobra rada, wątpić przeto nie wypada, ale znowu wziąć się w karby, raz kolejny stanąć w szranki. Bolesławie, bardzo dziękuję. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
6 kilo Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Krysiu, zajrzałem z rewizytą, mam nadzieję, że nie wprawi Cię to w zakłopotanie, bardzo interesujący wiersz, taki przysmak na śniadanie, lapidarny, trafny, uroczy, za przyjemność czytania - dziękuje, jacek.
teresa943 Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo miła rewizyta specjalnego gościa witam po raz pierwszy w moich progach wiersz przeczyta koment doda a do tego sympatyczny Jack poeta romantyczny dziękuję Jacku i zapraszam częściej :):) serdecznie i ciepło - Krysia
Zbyszek_Dwa Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Hym, Krzysztof fajnie i celnie ujął sens wiersza - cóż mogę dodać... ? Uwielbiam takie skondensowane krótkie formy, jak nie Krysi :) Bardzo podobasie :) Pozdrawiam ciepło Krysiu:))
teresa943 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ooo, widzę, że z Krzyśkiem macie podobne zapatrywania... miło :) ja też uwielbiam "skondensowane" formy np. mleczko ...do kawy, lepiej smakuje :) i można się "delektować" smakiem, tylko nie wiem, skąd to "jak nie Krysi"... widać Waćpan mało Krysię czytasz :))) ale pewnie brak czasu, więc wybaczam :)))) Dziękuję Zbyszku serdecznie :):):) i cieplutko pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi