marta_sawicka Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 R az na wozie raz pod wozem O tym bardzo dobrze wiemy Z właszcza wtedy kiedy grozę C zy upadek poczujemy Z miany zsyła nam Bóg z nieba A nie mówmy że problemy R zeczą ważną jest potrzeba O dróżnienia bo nie wiemy W jakim celu Bóg je zsyła A ni tego że czasami N iewiadoma dla nas siła I dzie w parze za plecami A by czyścić szlak przed nami
a._mrozinski Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Myśl jest ok, ale wolałbym darowanie sobie tego całego akrostychu i prezentacja tej samej myśli w normalnym wierszu. Obecna forma wymagała kompromisu i w efekcie wyszedł utwór ciężkostrawny technicznie. Arek
kasiaballou Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam podobne odczucia - pozdrawiam
Kikus Dzikus Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 mi się podoba tylko ostatni wers ma za dużo sylab i trochę nie pasuje może A by czyścic szlak przed nami ? prezentacja w normalnym wierszu też byłaby ciekawa jak byś stworzyła drugą wersję to zamieść :)
kuba skawa Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zastanawiam się, za co można polubić akrostych i nic mi nie przychodzi do głowy...
marta_sawicka Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam w moich skromnych progach i dziekuje za podpowiedz juz zmieniam,pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi