Almare Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 zima zima zima taka ładna pora na miłość można się przytulać i udawać że to nic to zima dłonie mogą spotkać się w kieszeni iść na bal ech zima zima zima leci z nieba cicha biel to anioły mają gody i rwą pióra w równym rytmie kocha nie kocha kocha nie kocha kocha hej zimo my też w bieli od niedzieli do niedzieli rozpaleni uwiedzeni nie pytamy my już wiemy taka ładna pora na miłość gdy pada śnieg
Magda_Tara Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 taka ładna pora na wierszgdy pada śnieg zima pięknie Almare, ach, jak pięknie :))
Waldemar Talar Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Choć taki bardzo bajkowy wiersz - zaciekawił bardzo . A zwłaszcza to udawanie miłości i anielskie gody . pozd. uśmiechnięty Waldemar
klubo Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 zimowo a jak ładnie i ciepło właściwe jak piosenka gdyby dodać fajne dźwięki podoba mi się twoja zima pozdrawiam
Oxyvia Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Sympatyczny wierszyk. Każdy pretekst jest dobry, żeby pobawić się w miłość. ;-) A czasami ta zabawa trwa wiecznie, i wtedy już zima nie ma nad ludźmi władzy.Ucieczka Lecą płatki pod zimowym słońcem, zimno w lesie, w mieście i na łące, zimno, biało, wietrznie i styczniowo, biała zamieć nad bieloną głową... Aż tu nagle - zamieć w głowę wpada, wir i zamęt, walc i maskarada, zaślepienie do białości płonie, płatki śniegu raptem są zielone! Miłość grzeje jak dojrzałe lato, biel się topi nad głową i chatą, uciekliśmy starej zimie w młodość, nie dopędzi nas już nigdy pogoń! Pozdrawiam, Almare. :-) Oxy.
kasiaballou Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. astro.miłość to są takie śnieżki w prążki te anioły nam ssyłają ku płodności piór astralnych w atramencie astro.ludków po kieliszku astro.gonu grając w dudki kto uwierzy w te pierzaste anielenie w astro.chmurach będzie tkwił do przesilenia czemu nie – astro.wieczory taaak siarczyste można pleść warkocze słów astro.soczyście ;) fajne/inspirujące, pozdrawiam Almare kasia :)
Pan_Biały Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 wiersz/piosenka okolicznościowa, taka za okienna do poczytania pozdrawiam r
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 (: fajnie o zimie Almare, uśmiechnęłam się przypomniało mi się jak w dzieciństwie zawsze patrząc na spadające gwiazdki śnieżne myślałam, że to aniołki sprzątają w niebie i kurz na nas leci.. taki śnieżny kurz- biały kurz(: J. serdecznie
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 To taki "Zimowy blues" wykonywany "okrakiem siedząc na chmurze"! Bardzo spokojny, bluesowy, radośnie - zimowy: "taka ładna pora na miłość gdy pada śnieg" - przypomniał mi; mój pierwszy w życiu pocałunek z chłopcem, też padał śnieg! Serdecznie pozdrawiam - baba
Kikus Dzikus Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 i niech to jeszcze pan Hooker zaśpiewa :) pzdr:)
kuba skawa Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Powiedzmy, że bardziej do słuchania, niż czytania ;)
Bea.2u Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 "można się przytulać i udawać że to nic to zima" :) ech.
teresa943 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 taka ładna pora na miłość gdy pada śnieg rozgrzewa bardziej niż herbata z cytryną gdy tak chłopak bliziutko z dziewczyną kochają się w bieli rozanieleni od piątku aż do niedzieli a wszystkiemu zima winna ona mrozić nie powinna :))) Twój zimowy blues Almare oczywiście się podoba :))) serdecznie i ciepło - Krysia
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ciekawa struktura wiersza i temat, podoba się szacuneczek be
Nata_Kruk Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Sympatycznie jest w wierszu, ale jednego nie mogę przełknąć... (...) "dłonie mogą spotkać się w kieszeni iść na bal"...(...) Serdecznie pozdrawiam... :)
Bernadetta1 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest super do zaśpiewania Almare:)...pozdrowki:)
Wilcza Jagoda Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 nucę na melodię, zima, zima zima, pada pada śnieg, jadę jadę w świat..... po miłość :P siewidzi almare:p sieczyta almare sieśpiewa almare ;) no i siepozdrawiam PANA Almare
Almare Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie dziękuję :)))
Almare Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldemarze, pozdrawiam serdecznie. Miło z miłą poudawać. :)))
Almare Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -właśnie, właśnie - to jest piosenka. :)))) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi