Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 "kiedy mi było bardzo smutno zachód słońca oglądałem czterdzieści trzy razy" jak długo można przesuwać krzesło by patrzeć na słońce uciekając przed nocą spadające gwiazdy nie spełniają życzeń a ludzie zabiorą to czego jeszcze nawet nie masz ile można wybaczyć kolejnej bandzie złapani na gorącym uczynku przypominają o miłosierdziu seria z kałasznikowa nic już nie zmieni tak łatwo zostać terrorystą ale czy o to chodzi
Liryczny_Łobuz Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Oj, Jacku - czemu tak smutno! A tu Świat bieli się dookoła jak Panna Młoda w swej Najpiękniejszej Sukni - uśmiechnij się do Niej!!! Marek PS A swoje AK-47 - pod łóżko, tak na wszelki ...
HAYQ Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 cóż, z kałacha seria wręcz pogmatwa sprawę. ktoś w helikoptery... ech, nie załadujesz! toto znad przepaści najostrzejszą krawędź stępi, nim cokolwiek, nawet, zanim spluniesz.
Wilcza Jagoda Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy i jest tu potrzebne? a tak poza tym, to piekielnie dobry (dla mnie) tekst i nie dziwi że "biały" słoneczności W
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czasem trzeba inaczej pisać ps. Ak-47 dobrze konserwuj - różnie bywa pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wbrew wszelkim obawom kto chce to i może słabe dzisiaj państwo zawstydzony orzeł pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy i jest tu potrzebne? a tak poza tym, to piekielnie dobry (dla mnie) tekst i nie dziwi że "biały" słoneczności W dzięki zniknęło i z tekstu jak puchu białego pozdrawiam Jacek
Joka Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Piękny wiersz. Nie wiem, czy smutny - napewno refleksyjny. O co chodzi w życiu? - każdy musi na swój sposób szukać odpowiedzi (...) Ale Ty z pewnością wiesz już dobrze o co chodzi w poezji. Gratuluję.
Pan_Biały Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. terror ma w sobie coś z miłości jest bezwzględny i nie pozostawia złudzeń, więc dlaczego nie kałsznikow szkoda mi chłopa, powinien być milionerem a system zrobił go w chuja złodziej też człowiek, a kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamieniem podoba się krzesło ma w sobie coś z krzesła łaski Nick'a Cave'a zainteresował i + pozdrowienia r
Fly Elika Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 czytam, czytam:) , bo jest co przeczytać serdecznie
bestia be Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 bardzo dobry wiersz czasowy i ponadczasowy, swietne zakończenie, jak i całość serdecznie be
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdym wiedział do końca o co chodzi w poezji to zostałbym noblistą - chociaż czy niektórzy z nich tak na prawdę do końca wiedzą o co chodzi (pyt. retoryczne) :)) pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem" pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do poczytania pisałem dużo dłuższe teksty pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten problem będzie istniał zawsze dopóki ludzi się będzie uszczęśliwiać totalitarnymi ideami pozdrawiam Jacek
Bernadetta1 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Jacku ja tak się przyzwyczaiłam do Twoich rymowanych , że nie potrafię ocenić tego;)co to znaczy siła przyzwyczajenia:)...pozostań przy rymach...dobrze?:):)pozdrawiam Beata
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wybacz ale oprócz pszennej bułeczki i razowca trzeba skosztować pozdrawiam Jacek
Fly Elika Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do poczytania pisałem dużo dłuższe teksty pozdrawiam Jacek odkąd tu jestem twoje czytałam :), nie chciałam się wtrącać, skoro były związujące :) ten jest z tych mniej wiążących i zawiera treść z meritum - zainteresował do czytania i odczytania jeszcze raz serdecznie :)
Mrucz mi Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 pierwsza strofa bardzo dobra. nie podoba mi się 'banda złodziei' - strasznie wyświechtane określenie, zarówno w mediach jak i w mowie potocznej. pomyśl nad dwoma ostatnimi wersami, bo są zbyt lekkie w porównaniu z resztą wiersza - tekst wydaje się niedokończony. P.S: czasem sobie myślę, że chętnie bym postrzelała.
krzysztof marek Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 "ile można wybaczyć kolejnej bandzie złodziei złapani na gorącym uczynku przypominają o miłosierdziu" dobre. miłosierdzie dla każdego w odpowiedniej porze... podoba mi się wiersz. pozdrawiam serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi