JacekSojan Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 zamiast ciebie słoik kiszonych ogórków nie dzwoń skoro nie dzwonisz wystarczy że słoik dzwoni i podaje mi twoje usta w zielonej szmince dobre ogórki w sam raz by zjeść i zapomnieć albo pizgnąć nimi w zielone
Jolanta_S. Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Co myślę-chyba już późno, ale zjedzona nie chcę być. Pozdrawiam. Jola
BARBARA_JANAS Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Czytałam na PP. Zielono mi. Pozdrawiam.
Leszek_Nord Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Ciekawie zrealizowany pomysł, podoba się, choć nie do końca. Puenta troszkę razi, nie jest zła, ale coś tam zgrzyta. Pozdrawiam. Leszek.
zak stanisława Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hihi, tak mawiał moj ojciec, gdy były zasłone:) cmook Jacku
H.Lecter Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 dobre ogórki w sam raz by zjeść i zapomnieć Widzę tu prawdziwą rewolucję obyczajową, facet zamiast po wódę, sięga po ogórki... ; ) Sympatyczne. P.S. Pizgnąć, kojarzyło mi się zawsze z Poznaniem, a tyś Krakus przecież... ? ; )
Agata_Lebek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po pierwszym czytaniu strzeliłam bombą śmiechu :) Jest w nim duża ekspresja ;) Potrafisz stworzyć dowolny klimat Jacku. Profi - pióro. Pozdrawiam.
jacekdudek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pizgnąć? super, zastanawiam się, jaka jest różnica między krakowskim "pizgnąć", a śląskim "piznońć", jeżeli nie ma, to w pełni na tak, znam takie ogórki, pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Jackududek szukając w googlach "pizgnąć" natrafiłem na - pizdnąć drobny niuans, ale wszystkie one- razem z piznąć - znaczą to samo, i do pewnego rodzaju ogórków - jak najbardziej stosowne:). pozdrawiam
LadyC Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Nie powiem czy mi się podoba czy nie - jakoś nie mogę jednoznacznie stwierdzić. Określiła bym go jako 'pierwotny', instynktowny, i męski. Tak bardzo męski. Pzdm :)
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Smakowite zieloności. Dopełniają się z Osiecką... która mi tu dźwięczy od dni kilku. ;)
Jolanta_S. Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 wracam... coś pachnie zieloną miłością, złość konsumująca ogórki, ogórki kiszone-smak długo czuć w ustach, jakiś w tym żal, Wiersz można odczytać najmniej na dwa sposoby... Pozdrawiam serdecznie
Goliard Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 prosto i skutecznie. i zielonej rewolucji zapowiedź :) pozdrawiam
jacekdudek Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Jackududek szukając w googlach "pizgnąć" natrafiłem na - pizdnąć drobny niuans, ale wszystkie one- razem z piznąć - znaczą to samo, i do pewnego rodzaju ogórków - jak najbardziej stosowne:). pozdrawiam Konstanty Ildefons już pokazał ogórkom drogę do sławy, jak one piknie śpiwajo, ale żeby przestały ,no niestety, trza je pizgnąć...pozdrawiam
dzie_wuszka Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 samo niedzwonienie, to jeszcze małe piwo, problem zaczyna się dopiero, kiedy zadzwoni ;)
JacekSojan Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Jolanta S.; - nie chcesz być zjedzona???! non consumatum nie ma dobrego epilogu...życie nas zjada i w tym cała rozkosz życia; :)) J.S f. isia.; można powiedzieć: kolokwializm.; można: regionalizm; :) J.S BARBARA Janas; - to podobnie jak mnie, z tym że to u mnie nałogowe; opieki życzę św. Patronki-Barbary; Wszystkiego Dobrego! ta święta to niezły łobuz - u nas, w Krakowie łazi po dachu uczelni (AGH); :)) J.S Leszek Nord.; "razi i zgrzyta" - jak się pizgnęło słoikiem to po to, by raziło, a zgrzyta się zębami... :) J.S zak stanisława.; no właśnie! odwołanie się do prostych zachowań i odruchów nie wymaga sześciu fakultetów, wystarczy dobra obserwacja i pamięć o najbliższych; pozdrawiam Cię Stasiu! :) J.S H. Lecter.; - ależ przeciwnie, żadna rewolucja! tradycja pewnych zachowań, utrwalonych pokoleniowo - tak mamy w Krakowie, rzucamy słoikami gdy przesolone, a sięgamy w stresie nie po gorzałkę a po węgrzyna czy inną małmazyję (mołdawskie wina!); Agata Lebek.; - "profi-pióro"... naprawdę? jestem aż tak koniunkturalny?! J.S jacekdudek.; nie ma różnicy, w końcu Śląsk jest sąsiadem Małopolski, a sąsiad sąsiada zawsze zrozumie; a jak nie zrozumie - zabije... :))) J.S egzegeta.; egzegeza tekstu nie jest sprzeczna z intencją i jak słusznie zauważyłeś, dla pewnego gatunku ogórków słowo adekwatne; pozdrawiam :) J.S LadyC.; kobieta która nie rozumie mężczyzn nigdy nie będzie Lady; rozumiesz! pozdrawiam :)) J.S Katarzyna Leoniewska.; a daj mi Boże popularność Osieckiej i jej poetycką charyzmę! dziękuję! :) J.S Jolanta S.; Twój powrót jest przezierczy - "złość konsumująca ogórki"; nic dodać! :)! J.S Goliard.; nie - żadna rewolucja! jeśli - to na sposób Słowackiego - tylko rewolucja ducha (zmiana paradygmatu!); krakusy są konserwatywne - niech trwa ewolucja...to czas na wszystko z zachowaniem wszystkiego... pozdrawiam! :) J.S jacekdudek.; - nie zaśpiewały?! a jeśli - to dotknięcie mistrza Ildefonsa, bez wątpienia; nadal obecnego w Krakowie; :) J.S dzie wuszka.; potwierdzam, ale jak bytować bez problemów? stąd ich pożądanie....dzwoń! :)) J.S
Messalin_Nagietka Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 chyba cosik się zdenerwiłeś Jacku MN ps. u mnie w domu wpadliśmy na rodzinny pomysł kiszenia ogórków w plastikowych butlach 5 litrowych po wodzie niegazowanej - są super, lepsze od tych ze słoika
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niechaj dzwoni, byle ogórki, fajne.
dzie_wuszka Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niechaj dzwoni, byle ogórki, fajne. ogórki są super u mnie :]
Rekomendowane odpowiedzi