Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeszcze przed chwilą
u mnie byłaś
rzucając na mnie
swe spojrzenia
onieśmielony
topiłem wzrok
w filiżance czarnej kawy
wydając na głos
ciche westchnienia
śmiałaś się głośno
zaraźliwie
trudno się było
powstrzymac od śmiechu
ja też się śmiałem
twój śmiech rozjaśniał
pokój duszę moją
teraz cię nie ma
pozostało tylko
puste krzesło
ślad twych ust na szkle
i echo śmiechu
dochodzące
ze wszystkich kątów
pomieszczenia

Opublikowano

Dzięki Tobie i ja uśmiechnęłam się do swoich wspomnień Ryszardzie.
Dziękuję i Dobrej Nocy życzę.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Pytała kucharka rzeźnika z Konina Czy drób jest lepszy czy też wołowina? Rzeźnik nie idiota Lokalny patriota I według niego najlepsza konina.
    • @Alicja_Wysocka... co do formy, lubię taką i starałam się także, by kolejny Zryw był w miarę logiczny, choć czasem jakiś tytulik, z 'mozołem wpychałam' w wymyśloną treść. A stan bohaterki... chciałabym, aby Czytelnik miał dowolność interpretacji i Twoje.. albo, albo.. bardzo mi się podoba... :)  Dziękuję Ci za odwiedziny.   @andrew... bywa, że uciekamy w swój światek, ale... jeżeli jest się blisko, pomimo... to cieszy.. :) Dziękuję za bycie.    

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Helena bacią moją była wplotłam ten tytuł do kompletu ale jej słowa do dziś dźwięczą i uwierz - także się rozklejam... :)   Jacku, w rymowanych odpowiedziach - komentarzach chyba nikt Ci nie dorówna..:) Dziękuję bardzo za kolejne strofy.   @Berenika97... droga Komentatorko...:) bo tak należy Cię zwać.! Doczytałaś chyba więcej, niż ja sama usiłowałam poskładać w jakąś całość. Przepiękna interpretacja, czytam i.. nie mogę się nacieszyć takim komentarzem.... :) Pasuje wiele, może aż za wiele..:) Bereniko... BARDZO Ci dziękuję, ślę ukłonik w podziękowaniu.                   Bardzo Wam dziękuję za zostawione słowa... :)   Gościom, za cichutkie czytanie... @Simon Tracy... @Rafael Marius... @Leszek Piotr Laskowski... @lena2_... @Poet Ka.. także ślę podziękowanie.   Pozdrawiam całą grupkę.  
    • @violetta   To może pani zadzwonić do prezydenta Karola Nawrockiego i on wyśle po panią helikopter - AW149.   Łukasz Jasiński 
    • Lepszy prostak i łajdak, a nawet frustrat i intrygant, który niechybnie sprosta, aniżeli nieladaco, który po byle czym zqjęczy i da w długą z niebylejakim w dodatku pretekstem, a zatem pretekstem nieco trudniejszym do łatwego obalenia, czyli gościu, z którym nie idzie się wcale rozeznać.   La Bastide, 24.06.2026r.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...