JacekSojan Opublikowano 15 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 bywa przykrą niespodzianką pułapką godziny sezonem horrorów spełniającą się pulą nieszczęść aż po katatonię a przecież może być słońcem ukrytym w policzku kanarkiem w brodzie kielichem snów pępka toastem z Księgi Rodzaju dołeczek dobrze wypełnić szybko choćby słowami między nim a otchłanią niepewność potem pustka dołeczek ma dno ma oparcie w tym co tworzy dołeczek w osobie czym jest osoba - światem miarą wszystkich dołeczków tobą
Nessa Isilra Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 dołeczek dobrze wypełnić taka fraza, co przebiega szybko w glowie i za nia slychac tupot malych nozek ; )
HAYQ Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 każdy ma swój dopóty dołek dopóki pa dołek. ;) Pozdrawiam.
Bernadetta1 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 fajny ten dołeczek Jacku:)pozdrawiam:)
Norman_N. Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 myślę, że co najmniej o jeden dołeczek za daleko - włącznie z tytułem aż pięć, a przecież tytuł najgłośniej mówi :) Pozdrawiam
Almare Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dodam - kto dołeczki kopie... :))) dołeczek możne być słońcem jaśniejącym na policzku - tak to codziennie widzę - choć ukryte też być może. Bardzo trafiająca "wmnię metaaa`fora". Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Dołeczek funkcjonuje w wierszu w dwóch wymiarach : psychicznym ( jest jego bolesnym odkształceniem ) i fizycznym, jako uśmiechnięty kaprys natury/ stwórcy, dotykalna emanacja szczęścia. Oba wymiary w swojej ciemno - jasnej różnorodności, tworzą i są tworzone przez " osobę ". W przeciwieństwie do wielkiego dołu/ otchłani, tajemniczej i ponad miarę osoby, dołeczki to miejsca do wypełnienia treścią codzienności, materią " pierwszą " - słowem. Słowo leczy, wygładza dołki/ skazy lub jest pieśnią pochwalną, toastem " za zdrowie " nieba i ziemi... ; ) Lubię cię czytać... : )
JacekSojan Opublikowano 16 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - masz skojarzenia... :)) - tak dopisałaś nowy kontekst! pozdrawiam! :) J.S HAYQ.; - CZASEM WYSTARCZY "Pa!" a czasem trzeba zejść do dołka by inni mogli się wydostać zeń... pozdrawiam! :) J.S Bernadetta.; - jestem wielbicielem "dołeczków", a nawet ich koneserem; "dołeczki" mają swój wdzięk, tylko trzeba je docenić... :) J.S Norman N.; - z 5 "dołeczków" zrobiły się 3; jak można redukować - to trzeba... pozdrawiam! J.S Almare.; - bo i w "dołeczku" czasem błyśnie słońce... warto zostać optymistą, bo tym nikt się nie rodzi - to trzeba wypracować... :) J.S
JacekSojan Opublikowano 16 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - będę tu tylko Twoim echem: lubię Cię czytać :)) J.S
Bea.2u Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 dziwnie się czuję czytając o Twoim sentymencie do dołeczków :)) temat ujęty wręcz pieszczotliwie. dołeczki metafizyczne i te całkiem realne na pograniczu materii.
HAYQ Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O to nie zahaczyłem. Myślałem o dołku (w sensie dosłownym) i o pa, ale również o "pa-dole" który staramy się, lub nie staramy, wypełniać za żywota naszego - hej!, gdzie w jednym i drugim przypadku "pa", to koniec zmartwień. Niestety, często tylko dla nas :)
kasiaballou Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 tu był wiersz piękny liryk a nawet nostalg pozostała instrukcja obsługi depresantki/ta; - rozważyłabym powrót do wersji pierwotnej. powodzenia :) ballou.
Lena Achmatowicz Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 konstruktywnie nie będzie - wyszłam z wprawy. ale uśmiecham się. serdeczności:)
JacekSojan Opublikowano 17 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - dla Ciebie z Twojego powodu przywróciłem poprzednią wersję; dziękuję! :) J.S
JacekSojan Opublikowano 17 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - uśmiech to więcej niż dużo; Ewo! :))) J.S
a._mrozinski Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Dołeczek ma dno - to mi się podoba. Można by jednak trochę skrócić całość... Arek
Rekomendowane odpowiedzi