M._Krzywak Opublikowano 11 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 dobry wiersz to taki, gdzie znajdujesz siebie gdzieś w bramie, w parku, w jakiejś knajpce pomiędzy wersami przyłapany na wspomnieniu dobry wiersz najczęściej nie rzuca się w oczy gdzieś w ciszy brzmi tylko jak płacz matki jak uśmiech dziecka, może krzyk ojca przenosi w miejsca, gdzie jakieś wyznanie wstyd może, może grzech, pokuszenie rozmowa z samym sobą na dachu wieżowca dobry wiersz niekoniecznie musi być śmieszny niekoniecznie smutny, wystarczy że jest zmówiony jak pacierz i dobry jak pacierz.
Baśń Jednej Nocy Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 zmówiony jak pacierz i dobry jak pacierz Zapamiętam!!! Podoba mi się taka modlitwa Pozdrawiam BJN
HAYQ Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 naprawdę dobry wiersz mimo że (mi może?) rzuca się w oczy. :) Mam tylko jedyną propozycję w ostatnim wersie:zmówiony jak pacierz i jak pacierz dobry. Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 To jest wiersz... Nieczęsto dajesz mi okazję do takiej wylewnej i gorącej wypowiedzi ; ) Z wyrazami prawdziwego szacunku, H. Lecter.
Anna_Para Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Otóż to! Dobry wiersz- to mowa uczuć! Pozdrawiam i dziękuję za chwilę mądrej lekcji dobrej poetyki! Para
Krzysztof_Kurc Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 "dobry wiersz to taki, gdzie znajdujesz siebie" Znalazłem. Pozdrawiam Krzysiek
M._Krzywak Opublikowano 12 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 O, dzięki - musiałem nadrobić ostatnią klapę :) I jeszcze zmusiłem Lectera do wylewności, no no no... ;) Dzięki wielkie!!!
Agata_Lebek Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Zgadzam się w pełni z moimi przedmówcami. Dawno Cię nie było na zetce Michale, może z tym wierszem byś zajrzał ? ;) Pozdrawiam.
dzie_wuszka Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 zastanawiam sie, czy ta rodzinna strofa nie zawęża tematu 'dobroci wiersza' :)
Rekomendowane odpowiedzi