teresa943 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 ostatnie gradobicie choć chwilowe zgotowało niezatarte szkody w starym ogrodzie poranione lilie i juka kwitnąca po raz pierwszy złamana u nasady korzenia ocieka kroplami upływ czasu przemyje ranę zabliźni skaleczenia (przebaczone mniej bolą) lecz czy pustostan uczuć można zapełnić nowym być może ale…
ula Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 fantastyczna i okropna noc.. tak subiektywnie, Krysiu, w stosunku do dość dobrego początku wiersza - pomijając troszku banalny płacz kroplami deszczu, dalsza część coś kuleje, jest jakaś mało wyraźna.. hm.. a więc tym razem nie dla mnie :)
Judyt Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 burzowo istotnie, J. (: płoniaście
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Spustoszone i okaleczone kwiatczęta i krzaczęta. Cieplutko pozdrawiam. (Jak zwykle piękne)
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Wewnętrzna burza szaleje. Ale "płacze kroplami deszczu" - to już było tysiąc razy! I końcówka, zlepek słów, bełkocząca o niczym. ;)
teresa943 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za subiektywizm, pomyślę nad drugą serdecznie pozdrawiam :) Krysia
teresa943 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ano, burze bywają, nawet z gradobiciem dziękuję za czytanie serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zwykle zrozumiałeś, o co chodzi. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. burza w ogrodzie, z juki spływają krople deszczu - normalny pejzaż; tysiąc razy szleją burze itp. itd., więc raz u mnie klimat po burzy; natomiast końcówka...hm, zależy jak do tego podejść, ale jeszcze nad tym pomyślę, przecież tu wartsztat, a wiersz świeży dziękuję serdecznie pozdrawiam :)
kasiaballou Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 ja to bym chciała dorwać tego "tornado" w moje szponiaste plastiki i ja bym mu zrobiła, tak troszeczkę... se.puku.puku - a co do pointy - retorycznie, ale odpowiem: oczywiście, że można, a nawet trzeba - im szybciej, tym lepiej - pozdrawiam, Krysiu. kasia :)
teresa943 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiu, może peelka w końcu "porwie się" na owego, kto wie? Po takiej zachęcie :) a co do pointy - też tak myślę :) dziękuję Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Judyt Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ano, burze bywają, nawet z gradobiciem dziękuję za czytanie serdecznie pozdrawiam :) ni ma za co, jak mogę to wpadam to tu to tam, wzajemno
teresa943 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ano, burze bywają, nawet z gradobiciem dziękuję za czytanie serdecznie pozdrawiam :) ni ma za co, jak mogę to wpadam to tu to tam, wzajemno lubię to Twoje "wpadanie" Judytko :) błogosławionej niedzieli życzę :-)
Sfinks13 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Głębia jest w tym wierszopisie ale sedno jak zawsze super dot ,,czas leczy rany" ale czy potrafii wyleczyć zatraconych uczuć wydaje się , że nie ale któż to wie. zazwyczaj ,,czas leczy rany" uczuć nie wyleczą zegara miary:):):):):) serdecznie i ciepło 13 ba lubię czytać wiersze w których zawarta jest jakaś życiowa mądrość, a mało tutaj takich przekazów:)::):)
teresa943 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo miło Sfinksie, że wpadłeś i cieszy Twoja wnikliwość :) ja też lubię podobne wiersze, w których wyczuwa się treści zaczerpnięte z życia; sama także staram się dzielić przeżytymi lub zaobserwowanymi "mądrościami"; raz się to udaje bardziej, innym razem mniej, ale dla takich jak Ty Czytaczy warto :):) dziękuję cieplutko pozdrawiam :-) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi