Judyt Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 tak samo człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie szkiełka połyskują w oczach wielu pogarda krzyk zamęt nie taki jak przy kompocie wypitym wieczorem rozjaśnieje kiedy usuniesz bełkot któż będzie ufał gromadzie żołnierzy serce mądre ----------------------------------------- wersja: Krzysztofa Kurc, pozwoliłam sobie na jej przedstawienie(mam nadzieję słusznie): Kiedy człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie szkiełka połyskują w oczach wielu pogarda krzyk zamęt nie taki jak przy kompocie wypitym wieczorem rozjaśni się kiedy usuniesz bełkot któż będzie ufał gromadzie żołnierzy serce mądre
aluna Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Przekaz cały ...doskonale przemyślany , jak to u Ciebie Judytko! Puenta doskonała! Całuski! Ania
Judyt Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Anulku za depnięcie pod(...), serdeczności dla Ciebie b.miło powitać tak sobie myślę, że za dużo w tych ludzkich życiach szumu i tracą życie jedno jedyne na zbędne czy doskonale to nie wiem, doskonałość jest wyżej J.(:płoniaście
aluna Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Anulku za depnięcie pod(...), serdeczności dla Ciebie b.miło powitać tak sobie myślę, że za dużo w tych ludzkich życiach szumu i tracą życie jedno jedyne na zbędne czy doskonale to nie wiem, doskonałość jest wyżej J.(:płoniaście Wiem ,wiem Judytko! Tajemnica wielka ,ale dla nas! Ciepluśko! Ania
Judyt Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Anulku za depnięcie pod(...), serdeczności dla Ciebie b.miło powitać tak sobie myślę, że za dużo w tych ludzkich życiach szumu i tracą życie jedno jedyne na zbędne czy doskonale to nie wiem, doskonałość jest wyżej J.(:płoniaście Wiem ,wiem Judytko! Tajemnica wielka ,ale dla nas! Ciepluśko! Ania na szczęście dla nas (: nie każdy zaś ją pragnie J. wzajemnie
teresa943 Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 kiedy usuniesz bełkot któż będzie ufał gromadzie żołnierzy serce mądre "kiedy"(...) "serce mądre", kocha wyciszenie... serdecznie Judyt :)
Judyt Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo pięknie i radośnie Ci dziękuję za pamięć i Twoje wizytowanie w końcu z jednego pastwiska, J.(:płoniaście i serdecznie Teres jak jakieś sugestie co do zmian to bardzo proszę
wanesa_ciska Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Zycie jest jedno a mozliwości wiele , nie zawsze trafnych ,,,,pozdrawiam
Judyt Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację waneso dziękuję za depnięcie pod(...) i refleksję osobistą temat można by rozwijać w nieskończoność, J.(:płoniaście
HAYQ Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Świetna puenta Judyt, bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję HAYQ za depnięcie i przychylne słowo miło bardzo z wizyty że ujmę "starego wyżeracza" J.(:płoniaście
Judyt Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (: mnie bolą , muszę do dentysty o..nie chciała J.
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Bardzo dobrze napisany. Zatrzymuje i prawie wszystko rozumiem. Miłego...
Toby Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tu Cię znalazłem :) Dawnośmy się ;) Przeczytałem Judyto z uwagą. Mam pytanie, jak żółnierze mają się do początku zapisu /gniazdo, mrok.../? Czy jest to wiersz antywojenny? Pozdr.T.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Nareszcie Judyto, brakowało Ciebie. Pozdrawiam krzysiek
Judyt Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tu Cię znalazłem :) Dawnośmy się ;) Przeczytałem Judyto z uwagą. Mam pytanie, jak żółnierze mają się do początku zapisu /gniazdo, mrok.../? Czy jest to wiersz antywojenny? Pozdr.T. Witaj Tobieńku poszukiwaczu Drogi ano dawno mnie tu, malarstwo chłonie, nie jest to absolutnie wiersz antywojenny raczej o roztropnym rozróżnianiu słusznie bardzo Twe oko spostrzegło:któż będzie ufał gromadzie żołnierzy co chodzi od miasta do miasta? tak samo- człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie tak to w oryginale brzmi, osobiście wydaje się, że jest to o tym iż człowiek zawsze będzie m.in. poszukiwał Płoniaście (:J.
Judyt Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (: bardzo miłe Twe przybycie Krzysztofie i bardzo mnie cieszy, ale czy brakowało? wielu nas wielu a ja jedna spośród dziękuję również za podpowiedzi co do(...) mam nadzieję, że ujawnienie wersji nie było niedobrym krokiem, (:J. płoniaście a jakże
Judyt Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O..Mirosławie serdecznie za depnięcie i Tobie dziękuję słonecznie niespodziewałam się takiego odbioru tego owego, ogromnie cieszy zwłaszcza po dłuższej przerwie, J. (: płoniaście i miłego również
Sfinks13 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 doskonałą poezja podoba się serdecznie i ciepło 13
Rekomendowane odpowiedzi