teresa943 Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 w naszych rozmowach podartych na strzępy od dawna brakuje treści tylko nerwowe pytania zawieszone w próżni bez odpowiedzi miotamy się schwytani w sidła własnej niemocy zapomnieliśmy ciepła i zrozumienia mojej czy twojej winy nieistotne gdy już pomyślny wiatr dmie w obojętne żagle a fatum zaprzestaje podstawiać nogę wykorzystajmy atut proszę podajmy dłonie
Anna_Para Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Jak zwykle u Pani- doskonale! Zrobiłabym coś z pointą: podajmy usta, albo: podajmy ...coś metaforycznego. Chyba, że wiersz nie dotyczy relacji damsko- męskich! Wtedy- "dłonie" wystarczająco. Bardzo mi bliski klimacik i temat! Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anno! Pointa jest przemyślana i zamyka całość łącznie z tytułem, a "dłonie" są metaforą :) Cieszę się, że klimacik bliski i że się podoba. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :) I moja propozycja :) nie "pani" tylko po imieniu będzie miło :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czytając taka wariacja na temat: rozmowa dawno podarta na strzępy stos pytań bez odpowiedzi temat urywasz nic nie mówiąc więcej treść statkiem tkwiącym na redzie szarpiemy sidła wrzeszczącej niemocy zrozumienie w chmurach przepadło czujesz że wiatr przestał wiać nam w oczy nadzieje dał szczęścia żaglom. pozdrawiam Jacek
teresa943 Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czytając taka wariacja na temat: rozmowa dawno podarta na strzępy stos pytań bez odpowiedzi temat urywasz nic nie mówiąc więcej treść statkiem tkwiącym na redzie szarpiemy sidła wrzeszczącej niemocy zrozumienie w chmurach przepadło czujesz że wiatr przestał wiać nam w oczy nadzieje dał szczęścia żaglom. pozdrawiam Jacek Jacku, bardzooo misie Twoja wariacja...trafiona w 10! Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :) Krystyna
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Prawdziwe aż boli. I w tym przypadku ... to cieszy. Podanie dłoni jest często dużą sztuką, ale jeszcze większą jest niedopuszczanie do sytuacji, po których trzeba sobie dłonie podawać. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Tereso, po lekturze Twojego wiersza, aż korci, by spróbować jeszcze raz... :) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszystko to, co mówisz, racja, ale bywają takie sytuacje jak wyżej, więc może z tego wierszyka ktoś coś wyczyta i zechce :):) Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam Sylwestrze. Krystyna
teresa943 Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Naprawdę? To dla mnie ogromna radość! Dziękuję Nata. Miło Cię znowu widzieć :):) Serdecznie pozdrawiam.
Agnes Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 witam! dziś odczuwam, że ten wiersz mógłby być o mnie. szkoda tylko, że mówi Pani o tym tak wprost. ma to oczywiście swój urok, ale brzmi bardziej jak pouczenie niż subtelna kobieca poezja. mam jeszcze taką małą uwagę, wydaje mi się, że lepiej brzmiałoby "zapomnieliśmy o cieple i zrozumieniu". pozdrawiam Autorkę wiersza, z przekonaniem że czasem warto spróbować raz jeszcze. A.
Judyt Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 fajno nawet, zauważyłam że często tematycznie masz wiersze Teres o pojednaniu się, za temat należy się plus czy jakoś tak, J. płoniaście(:
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Zastanawia mnie, Krystyno, to podawanie sobie dłoni. Bo jeśli PL mówi np o pogodzeniu się z partnerem, to pomiędzy powinno być właśnie 'sobie'. Chyba, że w ten sposób zostawiasz otwartą furtkę żeby powiedzieć coś więcej i wprowadzić do wiersza jakieś osoby trzecie. I wtedy 'my' z wiersza mają szansę podać im dłonie. Ale nie jestem przekonany, czy taki był Twój zamiar. W każdym razie wiersz, dla mnie, ciekawy. Pozdrawiam i do poczytania.
zak stanisława Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 myślę , że kiedyś złożysz wszystko w całosc i poczytamy sobie w tomiku, hę? cmook tereso!
Kamertonka Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 dłonie cóż warto podawać nie ścierają się od tego jakoś kojarzy mi się z "chwilą bez imienia" ale to miłe dla mnie skojarzenie pasdrawią serdecznie
Zbyszek_Dwa Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 "miotamy się schwytani w sidła własnej niemocy zapomnieliśmy ciepła i zrozumienia mojej czy twojej winy nieistotne" Jakoś tak ten fragment najbardziej... Rozmowa jest koniecznością w tym pokora zrozumienie zawita jak uśmiech dziecka :) Piekny wymowny wiersz. Lubię takie klimaty. Pozdrawiam Krysiu :))
teresa943 Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Agnes. Wprost to mój sposób pisania, choć można na różne sposoby. Natomiast sugestia warta zastanowienia. Cieszy przekonanie. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze patrzysz, Judyt; pojednanie to bardzo ważna sprawa we wszytkich dziedzinach życia; nie wiem, czy plus się należy, ale bardzo cieszy :) dziękuję Judytko ciepło pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sylwestrze, zaciekawia mnie Twoja interpretacja z "otwartą futką"...zawsze wtedy Czytelnik może wejść "ze swoim problemem" lub podać dłoń "komuś". Dziękuję:-) Serdecznie i ciepło pozdrawiam. Krystyna
teresa943 Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu, to jest moim cichym marzeniem, tylko...nie wiem jak się do tego zabrać...sama:) cmoook!
teresa943 Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Kamertonko, skojarzenie nic mi nie mówi, ale skoro miłe, to dobrze dziękuję serdecznie pozdrawiam :-)
Rekomendowane odpowiedzi