paper_doll Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 wczorajszy dzień dobiegł końca. pusto mi i ponuro. upinam łzawienie jak spinki do włosów. przez zbyt szklane oczy zdjęcia miliony razy wszystkie mnie uśmiechają. wiewiórkowe i te wyszczuplające, na tle wieży. i brzydkie miny uśmiechają mnie. noc przyśniła mi rysunki na przegubach piękne ptaki, zielono żółte. to znak. psuję sobie poniedziałek. albo dzień bez dna. i kilka godzin mnie starzeje, jak cyganka wróżę z fusów. może ta herbata zwietrzała, albo woda niedogotowana. takie to dno bez dna. kubek trzeci. kawa przechyla mi się w ustach. pod nosem. złorzeczę zbyt słodka. zbyt gorzka. przesadnie czarna. serce mi bije nierówno. się przeglądam w tym dnie.
olek bolo Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdr.
paper_doll Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdr. dzięki :) P.
Bea.2u Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) początek zaś do bani.
Norman_N. Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 dobrze jeśli pierwszy wers jest intrygujący, przyciąga do dalszego czytania, tutaj pierwszy jest wyjątkowy:( - niestety Pozdr.
H.Lecter Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 upinam łzawienie jak spinki do włosów. zdjęcia wszystkie mnie uśmiechają. wiewiórkowe i te wyszczuplające, na tle wieży. i brzydkie noc przyśniła mi rysunki na przegubach piękne ptaki, zielono żółte. to znak. psuję sobie poniedziałek. kilka godzin mnie starzeje, jak cyganka wróżę z fusów. zwietrzałe takie to dno bez dna. kubek trzeci. kawa przechyla się w ustach serce bije nierówno Nożyczki, pati, koniecznie nożyczki... : )
Emu Rouge Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to co wyboldowałam - wg mnie do wyrzutki na wstepie. Zaczyna się ciekawie, potem coś zgrzyta. Za dużo tego dna. Koniec leży. Do pracy, bo jest tu potencjał i sporo do uratowania. pozdr aga
Tali Maciej Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 tekst ma potencjał tylko trzeba go odbalastować, zawsze powtarzam iż anoreksja w poezji jest wielokrotnie wskazana(-: pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Podpisuję się pod opinią Emu i Maćka T. obiema ręcami ;) Pozdr.
Toby Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Ciekawe to pisanie, trochę z Anne Sexton, trochę z Jasnorzewskiej, dużo dużo indywidualnego rysu, a tylko kilka "rekwizytów", przy użyciu których tak przedstawiona sztuka nie schodzi z afisza. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi