Ewa_Kos Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 przysiadł na kamieniu szarym jak jego życie nie mówił do siebie nie było o czym jest wolny nagle ma dużo czasu od teraz niczego nie musi ona odeszła jak stała bez słowa ciepłego ubrania nie wzięła została tam sama pod wielkim kamieniem za bramą
zak stanisława Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zrobiłabym bez jego:) ale się smutno zrobiło, świetne wiązanie słów, Ewuś takie wynikanie.. a puetna zaskoczeniem super!!!!! cmoook
teresa943 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 wiesz, Ewo, wzruszyłam się wczoraj i dziś tu wracam... to o mnie, tylko z tą różnicą, że "on" tam został sam...za bramą... też mam takie liryki..."z kamienia"... bardzo osobiste smutno ale pięknie cieplutko pozdrawiam :) Krysia
Ewa_Kos Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zrobiłabym bez jego:) ale się smutno zrobiło, świetne wiązanie słów, Ewuś takie wynikanie.. a puetna zaskoczeniem super!!!!! cmoook a wiesz, to takie przełożenie smutku na kogoś.Z "jego" się pomysłi, a i tak bardzo się cieszę, że zajrzałaś i że jesteś:))) Ewa.
Ewa_Kos Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu tak mamy wszyscy, że pod przysłowiowym kamieniem przyjdzie nam wszystkim spocząć.Dziękuję, za taki właśnie odbiór wiersza i serdecznie pozdrawiam. Ewa.
egzegeta Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ewo, wg mnie wszystko zbyt jasno wyłożone a gdyby tak trochę ... przysiadł na kamieniu szarym jak życie nie mówił do siebie nie było o czym jest wolny nagle ma dużo czasu niczego nie musi odeszła bez słowa sama została pod kamieniem
Ewa_Kos Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj widać męskie pióro!:) Też ładna wersja, tylko ja akurat tutaj chciałam, by wiersz był jednoznaczny a brama (cmentarna) miała tę jednoznaczność podkreślić:) Miło mi bardzo, że wiersz zainteresował i wcale się nie "zarzekam", że nie pomyślę o nowej wersji w oparciu o Twoje podszepty:) Serdecznie dziękuję i pozdrawiam też serdecznie:) Ewa.
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ewuś, wiersz jak piękna ale smutna wiązanka pogrzebowa. Do przytulenia...
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 O kurcze! To jest bardzo ładny wiersz. Chociaż żadne ze słów użytych tutaj przeze mnie nie jest właściwe, tak jak nie byłyby właściwe żadne inne słowa, na opisanie wrażenia jakie na mnie wywarł. Szkoda, że nie ma mechanizmu awansowania utworów do wyższego działu. W tym przypadku bym próbował. Pozdrawiam i do poczytania :-).
Rekomendowane odpowiedzi