Boskie Kalosze Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 To jest ten czas, gdy drzewa schodzą się przed jesienią wyszumieć, jak ptaki wędrowne polami, drogą kroczą gęsiego ku mnie. Drzewo za drzewem pod moje okno, drzewo za drzewem pod moje drzwi... - zaciskam nocą powieki mocno, gdy liście rosną w moje sny. Ciągamy cienie poprzez pola - w obcym terenie pierwszy zwiad: drzewo za drzewem, drzwi i okno i śniący je gdzieś indziej - ja. www.fotografia-przyrodnicza.art.pl/galeria.php?kat=krajobraz&zdjecie=648 R O Z K O Ł Y S A N K I * * * * * * * * * * * *we dwoje Jesteśmy we dwoje jesteśmy chociaż nas nie ma jak deszcz co z kropel złożony jest i milcząc w nim kropla z kroplą się zlewa a łącząc się z sobą wyszumia deszcz aż w końcu i tego nie ma nas nie ma by świata bez nas nie było gdzieś też i wszystko bez nas przez nic się przelewa jak deszcz jeszcze słychać choć nie pada deszcz * * * * * * * * * * * *jak zapewnić nam nieśmiertelność Wszystko przemija, zwłaszcza przemijanie Kochanie moje - przeminie kochanie! Nie kochaj mnie więc bo miłość przeminie I wiń mnie, ach wiń - wina się przewinie Świat się przekręci, bo dzisiaj się kręci A skoro jest śmierć - nie będzie już Śmierci! Skoro nie będzie to będzie wciąż będzie Z nas nie łabędzi - dwa białe łabędzie Nie było nas więc czeka nas bycie! O zmierzchu spłyńmy - to znaczy o świcie Z twoich Łez * * * * * * * * * * * *co tam słychać w naszych sercach? szepce świerszcz nocy spokojna dobra kocham cię bardzo bardzo cię kocham senne marzenia wierzbom się marzą bardzo cię kocham kocham cię bardzo księżyc ze stawu do nieba szlocha kocham cię bardzo bardzo cię kocham ćmy przyglądają się swoim twarzom bardzo cię kocham kocham cię bardzo zegar przystanął i w wieczność cmoka kocham cię bardzo bardzo cię kocham kocham cię bardzo bardzo cię kocham kocham cię bardzo bardzo cię kocham * * * * * * * * * * * *będziesz moja nie będąc moja byłem nie byłaś i dzisiaj jesteśmy drzewem czereśni dla pestki czereśni dalecy siebie aż przedalecy z dala rośniemy w naszej niewiedzy jak drzewo kwitnie owoc dojrzewa dla ust mu obcych a nie dla drzewa pestka wypluta rośnie daleko za siódmą górą za siódmą rzeką siódmą pieczęcią i w siódmym niebie zagubię siebie nie spotkam ciebie byłaś nie byłem i znów gdzieś jesteśmy pestką czereśni dla nowej czereśni
Rachel_Grass Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest piękne, zwłaszcza spłynięta na koniec puenta :))))
Magda_Tara Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 jesteś :)) nikt tak pięknie nie umie pisać o miłości :)) tak czysto lekko delikatnie jak tchnienie tak "zapewnić nam nieśmiertelność" Ty już masz.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Nieźle poleciałeś Jak czytam przypominają się makatki wiszące nad stołem z wyhaftowanym np jeleniem i z napisem typu: "Dobra gospodyni chłopu dobrze czyni" "Żona młoda męża ozdoba" "Smacznego" itp. pozdrawiam Jacek
Boskie Kalosze Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie :-) i dziękuję. A wiesz, że nawiązując do formy krótkiej, na przykład "co tam słychać w naszych sercach?" zapisałem tak: ważka -- w stawie nieważka
Boskie Kalosze Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest piękne, zwłaszcza spłynięta na koniec puenta :)))) Cieszę się, że Ci się podoba... to znaczy, że nie będzie się kiedyś podobać ;)
Boskie Kalosze Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Magdo... chodziło mi właśnie o takie "lekkie tchnienie. Chyba tylko ktoś zakochany potrafi to wychwycić, bo na co dzień chroni nas od tego zbyt gruba skóra wrażliwości :)
Boskie Kalosze Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przykłady wyszły Ci paskudnie i są tylko leżącymi obok siebie słowami. Niczym więcej :) Miłość to takie wytarte słowo jak twoje dżinsy po przygodnych rowach. Od dziś nie mów mi o niej więcej a ja pierwszy raz w życiu założę dla ciebie sukienkę.
Magda_Tara Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Magdo... chodziło mi właśnie o takie "lekkie tchnienie. Chyba tylko ktoś zakochany potrafi to wychwycić, bo na co dzień chroni nas od tego zbyt gruba skóra wrażliwości :) :)) nie tylko również ktoś kochany (od lat...dziestu) - potrafi :D ale przypominania nigdy dość :* :* obudź Wstrentnego, Boski...
teresa943 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 cicho, cichutko wyłapuję tchnienia ukradkiem zabieram sobie do ula, gdzie już od dawna Boski na stałe rozkołysaniem samotnosć otula :):):):):):) fajnie Cię znowu czytać
Boskie Kalosze Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam z nim na pieńku... - powiedziałbym, gdyby kat położył moją głowę do ścięcia. Na szczęście nie muszę tego mówić ;)
Boskie Kalosze Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo miło tak otulać Twoją samotność swoją :) Dziękuję pięknie i pozdrawiam.
Almare Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 wiersze świerszcze i to nie w kominie a na orgu. no proszę, jak sie umi, to sie gro! :)))) pozdrawiam.
Boskie Kalosze Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Almare :) Miło mi, że wpadłeś w takie nie - pogody ;) Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
zak stanisława Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. własnie, a gro się oj gro, aż miło oczy zawieszać i otulac się słowami... cmoook o Boski w kaloszach Wstrentnego :))))
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Głośno: Jest co poczytać. Chociaż raczej dla pań niż dla nas, gruboskórnych twardzieli. Dyskretnie: Każdy twardziel chciałby kiedyś, coś takiego, że ech ;-). Pozdrawiam
Boskie Kalosze Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. własnie, a gro się oj gro, aż miło oczy zawieszać i otulac się słowami... cmoook o Boski w kaloszach Wstrentnego :)))) Dziękuję. Tylko ta wzmianka o Wstrentnym lekko mnie chmurzy... a miało być tak pięknie od jutra ;)
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 I taka powinna być poezja. Lubię jak mnie kołysze, a nie straszy albo brzydzi. Już taka głupia jestem i z tym dobrze mi Pozdrawiam wdzięcznie :)
lubię latawce Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 wiesz Boskie, czytając te wiersze, czuję się jak pestka czereśni... i rodzi mi się w głowie wręcz nieskromna chęć misji ;) dzięki, miło zasnąć. angie
Rekomendowane odpowiedzi