Katarzyna Leoniewska Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 kręcą mi się włosy zwłaszcza po deszczu zwłaszcza gdy spadam z karuzeli noc błagająca chodniki żeby się nie poślizgnąć zwłaszcza gdy za blisko brak mi słów w ucieczce przed słuchaniem boję się zwłaszcza błędów w tłumaczeniu nie potrafię ścierać makijażu obietnic zwłaszcza po ciemku
Wilcza Jagoda Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. misie też, czasem to lubię czasem mnie denerwuja, zwłaszcza jak są pzretłuszczone czy nie za dużo tego zwłaszcza? denerwujace jak te skrecone włosy ;P pozdry WJ>
Adam Rozezweig Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Oto ja sie czyta ten wierszyk. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oooooo, będzie dobre ... hmmmm... hmmmm ? makijażu czego? kurwa ... Czyli kolejno: fajnie, nuda,sztampa, nuda,sztampa, nuda,puenta?. Te "zaskakujące określenia" (examplum makijaż czegośtam), nikogo już nie zaskakują, są pretensjonalne i nudzą. ALE (i to jest duże ale) gdyby to było napisane w prostszy mniej pretensjonalny sposób, mogłoby być super.
Sfinks13 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 podoba się przesłąnie i myśl zawarta w nim serdecznie 13
teresa943 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Kasiu, to "zwłaszcza" nieco denerwuje, ale wiersz mi się podoba ze względu na podwójne dno, a "zwłaszcza" to zakryte jest super! ciepło pozdrawiam :)
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Karuzela, kręcące się włosy, śliskość, no i tu, ucieczka, podkreślenie braku sił(?) by zetrzeć "makijaż obietnic"; obłąkańczo powtarzane zwłaszcza, czyżby rozchwianie, rozsypanie się - czy peelka jest w jakimś toksycznym związku? Wiersz intryguje i podoba się, tym niemniej zasmucił; mam irracjonalną chęć dostrzeżenia tu czegoś optymistycznego, może ktoś mógłby mi pomóc? Czy chodzi o to, że pomimo wątpliwości ciągle są razem? To by wyjaśniało tytuł. Ech... Pozdrawiam ;
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Mi się kręcą też, ale z głowy wyszły. Pozdrawiam.
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To wiersz jest irracjonalny, i właśnie o ową irracjonalność chodzi, stąd uporczywie powtarzane zwłaszcza - taki szarpany monolog w chwili obłąkania... i próba jego racjonalizacji. Nie nazwałabym tego wiersza ani optymistycznym ani pesymistycznym, raczej "zaburzonym" ;)
Rekomendowane odpowiedzi